eurooppalaistyylinen sushi, uhka vai mahdollisuus? – sushi panda

Sunday Blondie

Rakastan sushia, mutta olen testannut harmillisen vähän Helsingin eri sushiravintoloita. Häpeällisen usein nappaan sushisetin mukaani kotiin tylsistä ketjurafloista, joista saa perushyvää joskin melko tavanomaista sushia. Esimerkiksi Kampin ravintola Kabukin tatamit luovat jokseenkin erilaiset olosuhteet sushista nauttimiseen kuin oma kotisohva (joskin kotiin vetää yksi iso plussa: House of Cards).

Viime keskiviikkona kävimme testaamassa Töölöön muutama viikko sitten avautuneen Sushi Pandan. Turussa vajaa vuosi sitten toimintansa aloittanut ravintola erikoistuu "eurooppalaistyyliseen" sushiin. Näin ollen ruoassa käytetään makuyhdistelmiä ja raaka-aineita, joita ei ole normaalisti sushissa totuttu näkemään: esimerkiksi erilaisia tuorejuustoja, majoneeseja ja kastikkeita. Listalta löytyy lisäksi kattava valikoima erilaisia vegaanisusheja. 

Sushi Pandan lista on valtava: erilaisia vaihtoehtoja katsellessa polvet valahtavat heikoiksi! Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme tilaamaan Dominikaani-uramakeja (lohi, wakame, tuorejuusto, avokado), Sacramento-makeja (jättikatkarapu, avokado, tuorejuusto, masago-mäti, currykastike), Bronx-futomakeja (paistettu jättikatkarapu, paprika, salaatti, curry) sekä pari unagi nigiriä (grillattua ankeriasta).

Sushi Pandassa sushipaloihin lyödään reilusti täytteitä, joten palat ovat normaalia suurempia ja täyttävämpiä. Kahdeksalla palalla saakin jo vatsansa varsin hyvin täyteen.

Pidin eniten Dominikaani-uramakeista, sillä wakame toi niihin raikkautta, avokado ja tuorejuusto taasen täyteläisyyttä. Yleisesti ottaen en välitä currysta (paitsi thaimaalaisessa keittiössä), mutta grillatussa Sacramentossa currykastike toimi hyvin. Bronx-futomakit olivat puolestaan liian kuivia.

Palvelu oli kymppiluokkaa, sisustus rauhoittava mutta enemmän ketjuliikkeen habitukseen viittaava. Ravintolassa oli hiljaista arki-iltana, ainoastaan toinen pariskunta meidän lisäksemme. Niinpä saimme nauttia ruokamme rauhassa ja keskittyä itse makumaailmaan.

Mutta oliko eurooppalaistyylinen sushi lopulta uhka vai mahdollisuus?

Omassa tapauksessani uhka. Sushi Panda tarjoaa tuoretta ja maukasta sushia, mutta ruoka oli minun makuuni liian rasvaista. Tämä sushi sopii tilanteisiin, jolloin haluat herkutella ja kaipaat terveellisempää "mättöruokaa". Itse pidän kuitenkin enemmän puhtaista mauista: minusta sushi maistuu parhaimmalta ilman majoneesia ja tuorejuustoa.

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Sushi Panda
Mannerheimintie 70
Mon–Fri 11–20, Sat 12–20

 

*Yhteistyössä Sushi Pandan kanssa

// I love sushi, but I have to admit that all too often I buy sushi from bland chain restaurants and take it with me home (though at home there's one big plus: House of Cards). Last week me and my boyfriend went to Sushi Panda to test their "European style" sushi. They've got a HUGE list of all sorts of sushi, most of it mixed with cream cheese, mayos and sauces. And besides they've got lots of great vegan sushi! The sushi pieces are bigger than normally, so eight pieces will really kill your hunger. But was European style sushi a threat or a possibility? In my case more of a threat, since I felt the sushi was too greasy. This sushi is perfect for indulgence, whenever you feel like having some healthier "junk food". I myself prefer "normal sushi", pure tastes without cream cheese and mayo.

TallennaTallenna

Share

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kuulostaa kalifornialaissushilta! Vähän niin kuin toi mun lemppari, Sushibar + Wine. :)

Kommentoi