Ladataan...
Lovessa

Kerroinkin aiemmin Poliisien perheväkivaltaa vastustavasta kampanjasta jossa olin mukana, sekä omakohtaisesta kokemuksestani parisuhdeväkivallasta. Halusin jakaa oman kokemukseni aiheesti siitä syystä, että joku joka on mahdollisesti samankaltaisessa tilanteessa, saisi tarinastani apua tai pystyisipä ehkä näkemään tilanteensa selkeämmin. Myös Me Naiset tarttui tähän tärkeään aiheeseen ja kokemukseni onkin luettavissa lehden tuoreimmassa numerossa. 

Olen saanut todella paljon kommentteja ja viestejä aiheeseen liittyen - iso kiitos kaikista niistä. Niitä oli kiva, mutta samalla myös surullista lukea - monella oli nimittäin hyvin samankaltaisia kokemuksia kuin minulla. Tämä vahvistaa vain sitä ajatusta, että hyvä että tästä puhutaan, että että perheväkivallasta tulisi puhua vielä enemmän - avoimemmin.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lovessa

Tuoreen leivän tuoksuun on kyllä ihan maailman paras herätä. Samuli on hemmotellut minua muutamana aamuna tekemällä itse tuoretta, rapeakuorista leipää. Tuoksun lisäksi maku on todella huumaava. Kun on kerran maistanut itsetehtyä leipää, ei paljon tee mieli ostaa kaupasta sitä valmiina. 

Leivän resepti on peräisin Samulin isäpuolelta (ja loistavalta kokkailijalta) Artolta - iso kiitos hänelle tästä :) Ohje on todella simppeli, et tarvitse muuta kuin: 

- 2 mukia (luomu) sämpyläjauhoja

- 1 mukillisen vettä

- hyppysellisen suolaa

- hieman hiivaa (Samuli laittaa hiivan pienen nökäreen).

Ainekset sekoitetaan keskenään, laitetaan yöksi peitettynä (esimerkiksi foliolla) jääkaappiin ja aamulla sitten koko homma kaadetaan leipävuokaan ja laitetaan kylmään uuniin, ja 220 astetta lämmöksi. Anna taikinan kohota uunissa noin 40 minuuttia.

Ollaan saatu tämän ohjeen avulla leivästä todella rapeakuorista, mikä ei ole ihan täysin itsestäänselvyys. Suosittelen kokeilemaan!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lovessa

*Punaviini saatu blogin kautta*

Tässä resepti täydelliselle illalle, kun taivaalta sataa räntää vaakatasossa ja kylmä viima jäytää sielun ja mielen – ystäviä, voikanaa ja tonkallinen punaviiniä.

Ystävämme Toni ja Laura kutsuivat minut ja Samulin heille illanviettoon ja herkuttelemaan klassikolla – Butter chickenillä. Illanvietto oli ollut puheissa jo pitkään, joten vappuviikonloppuna tarjoutui oiva tilaisuus kyläilylle, jota muuten pitäisi harrastaa ehdottomasti enemmän. Pitäisikö tuoda takaisin vanha kunnon perinne, että vaan paukkii kaverin oven taakse, kahvipaketin kanssa kylään? Kalenterit roskiin vaan ja tämä perinne takaisin, kiitos.

Laura oli tosiaan luvannut kokkailla meille intialaista voikanaa. Herkullisen Butter chickenin kaveriksi toimme Samulin kanssa uutuutta 1704 Red –punaviiniä.  Kyseessä on oikea monitoimiviini, joka sopii todella monen ruuan kaveriksi – myös jälkiruokaherkkujen. 

Alkupalaksi Laura oli loihtinut meille herkullista naposteltavaa – pestoa ja vuohenjuustodippiä. Niiden kaverina oli rapeita retiisejä.

Vuohenjuustodippi

Pehmeää vuohenjuustoa

Maustamatonta tuorejuustoa

Mausteita & yrttejä

Tilkka kermaa (dipin notkeuttamiseksi)

Butter chicken on sen verta tuttu klassikko, että reseptejä löytyy helpoiten googlettelemalla - esimerkiksi tässä yksi oikein toimiva resepti Peggyn pieni punainen keittiö –blogista. Voikanan kaverina oli tietenkin raita-kastiketta sekä naan-leipää. Jälkkärinä oli ihanan raikas marjakulho herkullisella vaniljavaahdolla ja granolalla. Ilo oli huomata, että punaviini ihan oikeasti toimi näiden kaikkien ruokien kaverina, alkuruuasta jälkkääriin.

Ilta oli todella hauska, sillä herkkujen jälkeen päädyimme hieman tutkailemaan Tonin valokuva ja videoarkistoja. Sieltä löytyikin paljon helmiä Samulin ja Tonin ”villistä nuoruudesta” ja keikkakiertueesta Italiasta. Illanvietto oli taas hyvä muistutus siitä, että niitä pitäisi ehdottomasti järjestää useammin!

Ladataan...

Pages