"Sinulle on varattu aika lääkärin vastaanotolle"

Kaikki muut asiat elämässäni unohtuivat siinä hetkessä, kun kello 15:56 avasin kotiovemme ja jalkojeni edessä oli kirje sairaanhoitopiiriltä. Tiesin, ettei se voinut olla mikään muu, kuin jompi kumpi  seuraavista: 1) Tieto siitä, että lähetteeni on vastaanotettu (Facebookin vertaistukiryhmässä joku kertoi saaneensa tällaisen kirjeen), 2) Kutsu kirurgin vastaanotolle. Aavistuksen hikoilevin kätösin revin kirjeen auki.

Ilokseni sain todeta, että kirje kertoi minulle tulevan vastaanottoajan ajankohdan! Saan kai olla hieman pahoillani siitä, että siihen on aikaa vielä 11 viikkoa ja kuursi päivää? Olen tainnut mainita aiemmin sivulauseessa, etten ole maailman paras ihminen odottamaan asioita. Hyvää ystävääni siteerateksani, "Asioiden olisi pitänyt tapahtua jo eilen".

Kaikesta odotusharmituksesta huolimatta olen äärimmäisen iloinen siitä, että lähetteeni käsittely ja vastaanottoajan saaminen ovat menneet hoitotakuun määrittämissä aikarajoissa. Ai mikä hoitotakuu? Lukaise ihmeessä lisää Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta: http://stm.fi/hoitotakuu. Ja eritoten hyvää aikaa harjoitella peilin edessä vakuuttava myyntipuhe kirurgia varten. Hehe.

Utelias kun olen, Googletin vastaanottavan plastiikkakirurgin nimen. Hänen erikoisalaansa ovat erilaiset rintaoperaatiot. Tämä tieto teki minut hyvin iloiseksi. Anoppikin entisenä poliklinikkasihteerinä tiesi sanoa, että lääkäri on asiansa osaava.

Karkeasti voitaisiin ajatella, että jos saan myönteisen leikkauspäätöksen ja kaikki sujuisi hoitotakuun aikarajojen sisällä, minut leikattaisiin ensi vuoden kesäkuun puoliväliin mennessä. Uskotteko, että mahanpohjassa käy aikamoinen myllerrys tällä hetkellä? Tiedän, että minut voidaan kirurgin toimesta torpata vielä, mutta tämän asian suhteen olen päättänyt pysyä positiivisena ja välttää turhaa märehtimistä ja murehtimista. Sillä en saavuta yhtään mitään!


Taidan nyt idioottihymy naamallani lähteä siivoamaan makuuhuoneen kaappeja ja käyttää tämän hyväntuulisuuspuuskan hyödyksi!

Olen havainnut, että teitä on kertynyt sinne ruudun taakse jonkin verran. Olisiko teillä toiveita blogikirjoituksista? Mitä haluaisitte minun kertovan itsestäni? Tuleeko mieleen aiheita, joista haluaisitte minun keskustelevan kanssanne?

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.