Jättipokkarien metsästys

Luin alkuvuonna, että Suomen kirjamarkkinoille on tulossa jättipokkareita. Gummerus, Like, Tammi, Otava ja WSOY alkavat tehdä kirjaformaattia, jota on ollut maailmalla jo pitkään tarjolla. Se on pokkaria suurempi mutta silti pehmeäkantinen. Kävin tällä viikolla Helsingin keskustan suurissa kirjakaupoissa katselemassa, ovatko jättipokkarit vielä saapuneet. Ja olivathan ne!

Jatkossakin kirjasta julkaistaan ensimmäisenä tietenkin kovakantinen versio, mutta jos suositun kirjan myyntiä tahdotaan pitkittää ennen pokkarin julkaisemista, jättipokkari ilmestyy siinä välissä. Hinnaltaan jättipokkarit ovat jotain kovakantisten kirjojen ja pokkareiden väliltä. Esimerkiksi Suomalainen kirjakauppa näytti myyvän niitä noin 15 eurolla.

Kotimaisten kustantamojen jättipokkarivalikoima perustuu tällä hetkellä Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -listaan, joka on kuukausittain ilmestyvä listaus Suomen kaikkein eniten myydyistä kirjoista. Kaupasta löytyi muun muassa Jojo Moyesia, Paula Hawkinsia ja David Lagercrantzia. Näiden lisäksi hyllylle oli kasattu jättipokkareina erinäisiä sotakirjoja, jotka minulle harvemmin sanovat mitään.

Voisin hyvin kuvitella, että jos valittavana olisi kovakantinen kirja, jättipokkari ja pokkari, päätyisin jättipokkariin. Olen jo pitkään lukenut mielummin pokkareita kuin kovakantisia, koska niitä on kevyempi käsitellä ja kantaa laukussa. Tässä suhteessa jättipokkarit eivät juuri pokkareille häviä, mutta niiden pokkareita suurempi fonttikoko lisää huomattavasti lukumukavuutta.

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mä ihmettelinkin noita täällä Kroatiassa kirjakaupassa, se on siis jättipokkari! Samaa mieltä lukumukavuudesta. :)

Taina – Maaginen realismi

Fonttikoko on tärkeä juttu. Tihrustella ei pitkään jaksa! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.