Ladataan...
Maailmanpyörä

 

 

Moi kaikille!

Miten teidän alkuviikko on lähtenyt rullaamaan? :-) 

Tiiättekö, kun jotain asiaa on suunnitellut noin kaks vuotta ja vihdoin se toteutuu! Ai ettien että.

Kävin nimittäin mökillä.

Nykypäivänä tuntuu, että kaikki on niin kamalan kiireisiä. On töitä, harrastuksia, kissanristiäisiä ja kaikkea muuta mahdollista, joka estää mökille lähtemisen. Nyt kumminkin löytyi aivan täydellinen sauma suunnata auton nokka kohti Puolankaa.

Arpaonni suosi Johannaa, kun hatusta nostettiin mökkikaverin nimeä. Okei, emmää mitään arponu. Anelin Johannaa mukaan, koska yksin oleminen, keskellä metsää ei kuulostanut kovinkaan houkuttelevalta vaihtoehdolta :-D

 

 Vietettiin mökillä reilu vuorokausi. Kyllä se luonto ja hiljaisuus tekee vaan ihmeitä mielelle. Huolet katoaa totaalisesti (tai ainakin siirtyy jonnekki takaraivon takaosaan). Mielen valtaa vain rauhallisuus.

Vuorokauden aikana ehdittiin kumminkin vuolla puupalikoista erilaisia esineitä, haravoida, saunoa, istua ja ihmetellä ja syödä hyvin. Vähän liiankin hyvin. Mökkireissu vaati nimittäin kolme kauppareissua :-D 

Hyvät ihmiset menkää mökille, jos vain mahdollista! Tai edes luontoon. Pois kaupungin hälinästä. Lupaan, että mieli kirkastuu :-)

Ihanaa tiistaita! 

 

 

Terkuin Anna

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Maailmanpyörä

Siinäpä vasta kysymys. Oulussa se tällä hetkellä on, ainakin virallisesti.

3 vuoden sisällä muuttokuormaa on kuskattu ensin Tampereelle ja sitten Ouluun, takas Tampereelle ja takas Ouluun. Jep...

Miks kaikkialla iskee ikävä? Ikävä jotain. Joku kumma tyhjä tunne vaan valtaa mielen. "Onko sinulla koskaan ikävä tullut, vaikket tiedä mitä edes kaipaatkaan?".  Samoja asioita se Maijasen Paveki on selvästi miettinyt joskus. Soulmate!

Mutta niinku for real, missä ihmeessä se mun koti on?

Oulussa on perhe, suurin osa ystävistä, sukulaisia, maailman paras liikuntakeskus hukka, kiva 26 neliön yksiö ja työt, eli kaiken järjen mukaan kaikki on kunnossa. Onko järki mun vahvuus? Ei.

Uuden kaupungin viehätys on kova. Mutta monesti asian todenneena, ei ruoho ole yhtään sen vihreempää siellä aidan toisella puolella, ei vaan ole. Mutta onko sillä kaupungilla sitten oikeesti väliä? Ei.

 

 


 

Voisin muuttaa Tampereelle, takas Ouluun, sen jälkeen Turkuun ja sitten vielä Helsinkiin. Ja ehkä Jyväskylään tai Vaasaan. Muutto ei kumminkaan ole ratkaisu ikävän ja tyhjyyden tunteen poistamiseen. Se koti pitää löytää itsestä. Löytäminen vaatii monta kupillista teetä, tuhansia pohdintoja ja muutaman oivalluksen. Sen, että lopulta tietää kuka on. Sen, että oppii rakastamaan itseä. Sen, että tuntee itsensä päästä varpaisiin kokonaan! :-)

Joku on joskus keksinyt semmosen sanonnan, kuin "koti on siellä, missä sydän on". Kun oppii kuuntelemaan itseään, tietää mitä haluaa olla ja tehdä, niin  kotikin voi löytyä mistä tahansa. Siinä vaiheessa vaan go with the flow! ja enjoy your life!  ja only good vibes! ja kaikki muut positive quotes lausahdukset!

Mutta mitä jos sydämeen koittaa tulla vielä toinen ihmine? Sitten ollaan lirissä.

 

Terkuin Anna

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Maailmanpyörä

Heissan!!

Kerroin teille tarinan blogin nimen takaa, mutta itse kirjoittaja on vielä vailla esittelyä. 

Suurin osa mun lukijoista (,jotka pystyy varmaan laskemaan yhen käen sormilla) tuntee mut hyvin. Uskoisin ainakin niin.

Joskus kun selaan instagramia tai vaikka youtubea, niin hetken kuluttua löydän itseni yhtäkkiä katsomasta videota, jossa intialaiselta mieheltä puristellaan muhkeita finnejä tai oon niin syvällä jonkun instagramissa, että vahinkotykkäys olis jo todella creepyä! Noh, joku saattaa päätyä tännekin samanlaisten selailujen jälkeen, joten faktoja tiskiin!

1. Henkinen ikä 5-75v

On päiviä, kun juttujen taso laskee vähintään 10 vuotta omaa ikää alemmas. Raskaita päiviä kavereille, tiiän..  Saan kumminkin aika usein kuulla nimitystä "mummo". Siihen voi olla syynä kutominen, se etten omista telkkaria ja telkkarin kattomisen sijasta saatan tehä vaikka sudokuja tai lukea ja nukkumaan meneminen tapahtuu parhaillaan ennen yheksää.. Sanoisin kumminkin, että tavallista 23-vuotiaan arkea!

(Oon keksiny nyt yhen ja aivot tilttas.. ei jestas)

2. Aamuihminen, enimmäkseen vapaapäivinä

Kuinka parasta on herätä aamulla aikasin ja saaha päivään ainakin 3 tuntia lisää aikaa?! Paniikki iskee aina jos herää lähemmäs ysiä aamulla. Työaamut on kumminkin poikkeus, nimittäin sillon sänky tuntuu erittäin hyvältä vaihtoehdolta.

3. Pelot

Pelkään lintuja, kaloja, perhosia, muurahaisia, hevosia, vähän kissoja, pimeetä, murhaajia, rosvoja... Lista on loputon. Pimeä-, murhaaja- ja rosvopelko saa ens viikolla kyytiä, kun lähetään Johannan kans mökille kahestaan! 

4. Keittiöpsykologi

Toisin sanoen melkeen valmis psykologi. Jos on murheita tai ongelmia, niin otappa yhteyttä niin ratkon ne! 

5. Ruokapulmainen

Kuulostipa hassulta sanalta, en tiiä keksinkö sen just. Oikeita ruokarajotteita täältä ei löydy, mutta onneksi niitä voi keksiä! Nykypäivän ravitsemustietämys saa mun pienen pään ihan sekasin. On macaa,ducaa,tsucaa,bigaa,bagaa ja kaikkea mahollista. Maito on ykkös myrkkyä ja gluteeni heti toka myrkkyä. Voisko joku nyt kertoo mulle mitä saan syyä?! Ilman että tuhoan mun kehon ja mielen.

6. Koulu

Lukion jälkeen en oo opiskellu vielä mitään. Monta vuotta meni miettiä mitä haluan. Viime keväänä hain ensimmäistä kertaa sellaiselle alalle, joka tuntuu omalta. Jäin kumminkin ensimmäiselle varasijalle, alle pisteen päähän yliopistoelämästä. Voin kertoo, että harmitti. Harmitti paljon

7. Kirjoittaminen

En ois ikinä uskonu, että onnistun tuottamaan luettavaa tekstiä. Ihana äidinkielenopettajani hätäili lukiossa, että pääsenköhän äikän kirjotuksia läpi. Preliminäärikokeiden perusteella läpi pääseminen oli todella kyseenalaista. Jollain ihmeen keinolla kirjottelin kumminkin arvosanan C.

8. Rakkaus

Halusin vaa kirjottaa tänne loppuun, että rakastan mun perhettä, meijän koiria (paitsi sillon kun niitä pitää lenkittää tai pestä) ja ystäviä yli kaiken. Jos mulla ois poikaystävä niin rakastaisin myös sitäkin, mutta ei mulla oo. Rakastan myös hyvää ruokaa ja joulua. Ja myös YOUNGHEARTED bändiä. Ja neilikoita.

 

 

Terkuin Anna

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Maailmanpyörä

 

Siis kaikista vaikeinta blogin perustamisessa oli keksiä nimi. Kääntelin ja vääntelin monia eri vaihtoehtoja päässä. Selasin internetin syvimmätkin syöverit ja kuuntelin spotifylistat. Lopulta muistin mun lempilaulun alkuvuodelta. 

Laulu, jonka takia meni roska jos toinenki silmään. 

Osa ihmisistä osaa sanoa jo nuorena mikä heistä tulee isona. Löytyy selvät sävelet elämän suhteen, mihin mennä ja mitä tehä. Sitten on ihmisiä, kuten tämä kirjoittaja täällä. Ei hajuakaan tulevaisuudesta. Monia vaihtoehtoja mielessä, mutta epävarmuus ja -tietoisuus silti kummittelee mielessä. Ainut varma asia on taitelijasielu ja turhautuminen oravanpyörään, itseensä toistavaan arkeen. 

Kaimani pohtii kyseisessä tsibaleessa, että onko oikein elämistä jos tipahtaa sieltä oravanpyörästä? Entä kuka voi sanoa, että jokin olisi huonompaa elämää? Mää pohdin, että voiko ihmisen arvon perustaa pelkälle koulutukselle ja työlle? Onko olemassa "oikein" elämistä? Jos on niin millasta se sitte on?Onko lääkäri parempi ihminen kuin taidemaalari? Kaikki ihmiset, jotka ovat onnellisia omassa elämässään, jotka ovat aikuisten oikeesti yrittäneet ja tehneet kaikkensa tavoitteiden eteen, ovat arvostuksensa ansainneet. 

Osa valitsee reitin sieltä missä aita on matalin, osa sieltä missä aita on semikorkee ja osa sieltä missä aita on välillä turhankin korkea. Kaikki loistavia valintoja jos lopputuloksena on onnellisuus.

Tämä kirjoittaja täällä rämistelee ja pyristelee sieltä, missä aita on hyvinkin korkea. Monien elämäahistuksien ja itteni ettimisien jälkeen suunta alkaa selkeytymään. Elämässä tarvii myös uskallusta olla oma ittensä, seistä vahvana omien ajatusten takana, vaikka ympärillä olevat ihmiset ei aina ymmärtäisikään.

Onneksi täällä suunnalla alkaa ainakin yksi polku löytyä elämään ja yksi betonimuuri melkein ylitetty. Monia kumminkin vielä jälellä. Miten pieneen ihmismieleen mahtuukin niin paljon asioita? 

Muistakaa pitää omasta onnesta kiinni!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille! 

Terkuin Maailmanparantaja Anna

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages