5 vinkkiä - mitä tehdä, kun ei voi juosta?

Maraton oli lauantaina, palautuminen vie aikansa. Tokihan minun piti käydä kokeilemassa juoksua jo tiistaina... Lihakset tuntuivat palautuneen jo yllättävän hyvin mutta polvi yritti vähän taistella juoksua vastaan - ei vielä, ei liikaa. Vahingosta viisastuneena yritän tällä kertaa myös kuunnella polvea ja olla hötkyilemättä.

Mutta mitä siis tehdä, kun ei voi vielä juosta? 

1. Kävele, pyöräile tai ui. Palauttavana ja peruskuntoharjoitteluna kävely, pyöräily ja uinti ovat mitä parhainta korvaavaa treeniä. Eivät ne toki kerrytä juoksukilometrejä, mutta kun on pakko päästä liikkumaan, niin näillä mennään. Tosin minä en osaa mitään uintitekniikkaa kunnolla, joten itse jätän uinnin väliin.

2. Panosta kehonhuoltoon. Venyttele kireyksiä ja rullaile foam rollerilla, faskiarullalla tai highrollerilla. Myös tennispallo käy monenlaiseen rullailuun, tekee muuten erityisen gutaa jalkapohjan lihaksille ;) Viimeistään nyt olisi hyvä aika käydä hieronnassa! Se osa kehonhuollosta tahtoo minulta jäädä ikävä kyllä usein hoitamatta, jospa nyt saisin aikaiseksi...

3. Suunnittele tulevaa kisakalenteria tai harjoitusohjelmaa. Me olemme jo miettineet tulevan vuoden kisakalenteria ja suunnitelleet sitä niin, että sekä minä että mieheni pääsisimme osallistumaan ainakin pariin polkujuoksukisaan.

4. Lue juoksemisesta - faktatietoa harjoittelusta ja tekniikasta tai muuten vain juoksemisesta. Itse luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjoittamaa Yksin - romaani Paavo Nurmesta -teosta. Loistava kuvaus kilpajuoksijan sielunmaisemasta, harjoittelusta, juoksusta ja elämästä, suosittelen lämpimästi. 

5. Katso juoksua - nyt se on helppoa, yleisurheilun MM-kisat pyörii ruudussa vielä tovin. Yllättäen juoksulajit ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän oman juoksuharrastuksen aloittamisen myötä. Arvostus juoksijoita ja vauhteja kohtaan on kasvanut entisestään.

Keho tarvitsee ja vaatii oman aikansa äärimmäisestä rasituksesta palautumiseen. Polar Flow:n mukaan lauantain maratonista palautuminen kestää minulla yli kahdeksan päivää... Minun kärsimättömyydellä varustettu mieli ei vain jaksaisi millään odottaa... 

Ja hei, tsempit kaikille lauantaina Helsinki City Marathonille! Aivan mahdottomasti jännittää kaikkien tuttujen juoksijoiden puolesta, erityisesti ensimmäisen maratonin juoksijat, nautinnollista matkaa! Jos jonkun vinkin, näin kokeneena maratoonarina ;), antaisin, se olisi saamani neuvo omaan juoksuun: ensimmäinen maratooni on aina ensimmäinen, nauti juoksusta ja kokemuksesta <3

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

6. Katso Netflixiä ja syö suklaata sohvalla. :D 

Maijaliisa

Täytyyköhän minun hommata Netflix... :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.