Heinäkuun hulinat

Huh heinäkuuta! Heinäkuun alussa sain vihdoin polvivaivani aisoihin ja juoksun kivuttomaksi fysioterapiakäynnin oivalluksilla (siitä enemmän täällä). Ja kyllähän sitä juoksuintoa on riittänytkin. Olen päässyt heinäkuun aikana juoksemaan jo lähes normaaleja kuukausikilometrejä. Yllättävän nopeasti polvi on sitten kuitenkin toipunut, kun olen saanut oikeat hoito- ja kuntoutusohjeet. Heinäkuun olen aika pitkälti käyttänytkin juoksemiseen ja salitreeni on jäänyt vähemmälle. Olen juossut pääosin asfalttijuoksua, jotta kroppa, askellus ja mieli tottuvat kovan alustan istutukseen seuraavan lauantain maratonia varten. Muutama ihana ja innostava polkujuoksu on mukaan kuitenkin mahtunut.

Juoksukilometrejä on siis kertynyt kuukaudessa yhteensä jopa 208.2 ja juoksukertoja 21. Polar Flown statistiikkaa juoksuista alla kaaviona. Peruskuntoharjoitteluna ruohonleikkuu on ollut heinäkuun hittilaji. Osaltaan treeneissä näkyy myös polven kuntoutukseen käytetty aika sekä venyttelyt ja lihaskuntoharjoittelu kotona. Yhteensä kaikkia harjoituksia on kuukaudessa tullut 36 ja aikaa liikkumiseen (sykemittarilla mitattuna) olen käyttänyt 37 tuntia ja 34 minuuttia.

Ruohonleikkuun ja lihaskuntoharjoittelun ansiosta  sykealue'pyramidi' on pysynyt kohtuullisena. Ilman niitä pyramidi olisi varsin kallellaan... Olen ollut niin innoissani juoksemisesta ja vauhdin hurmasta juoksutauon jälkeen, että sykkeiden seuraaminen on ollut täysin toisarvoista :)

Heinäkuu on ollut lomakuu, olen päässyt juoksemaan täällä Kajaanissa mutta myös Pietarsaaressa, Sotkamossa, Mikkelissä, Nokialla ja Jyväskylässä. Juokseminen on aivan mahtava harrastus, lenkillä voi käydä missä vain, milloin vain ja samalla saa tutustua uusiin maisemiin! 

Eeppistä :) elokuuta ja reipasta työhönpaluuta! Minulla se ainakin on edessä, mahtavan loman jälkeen on mieluisaa palata töihinkin. 

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.