Kipuileva kesäkuu

Ei mennyt kesäkuu suunnitelmien mukaan, ei ollenkaan! Juoksukilometrejä piti tulla enemmän kuin yhtenäkään kuukautena ennen tätä, mutta toisin kävi.  Juoksutavoitteita ja -suunnitelmia on pitänyt rukkailla hieman uusiksi, ainakin haaveita omassa päässään. Juoksijan polvesta, siitä seuranneesta juoksutauosta ja kuntoutuksesta täällätäällä ja täällä.

Kesäkuun treenikalenteri näyttää siis kokonaisuudessaan tältä ja alempana pelkät juoksut - juoksukilometrejä on tullut koko kuukauden aikana huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin yhdessä viikossa.

Jos jotakin positiivista haluaa tämän kuukauden treeneistä löytää, niin se on ainakin se, että vihdoinkin sykealueiden palkki näyttää pyramidilta, jolta sen kuuluisikin näyttää. Kesäkuu on mennyt hyvin pitkälti peruskestävyyttä treenatessa pyöräillen ja salilla.  Kaikkia kotijumppia esim. juoksijan polven kuntoutustreenejä en ole mittarilla mittaillut, joten ne eivät näy näissä harjoitusanalyyseissa.

Sellaisen huomion olen tehnyt nyt viime päivien treenien yhteydessä, että sykkeet ovat laskeneet huomattavasti pyörälenkeillä ja salitreeneissä. Toivon sen johtuvan tietysti peruskunnon paranemisesta, jolloin vauhtikestävyyden rakentaminen onnistuisi siihen peruskunnon päälle lyhyemmässäkin ajassa. Toinen mukavalta kuulostava vaihtoehto voisi olla mieheni veikkaus, että olen ehkä vihdoin palautunut riittävästi. 

Kovasti harmittaa tuo juoksukilometrien vähäisyys, mutta toisaalta haluan olla kiitollinen siitä, että olen kuitenkin pystynyt liikkumaan muulla tavalla ja ylläpitämään kuntoani. Onneksi pyöräily onnistuu tosi hyvin eikä polvi vaivaa pyöräillessä ollenkaan. Ilmeisesti glossit pitävät jalat oikeassa asennossa eikä polveen pääse kohdistumaan vääntäviä voimia. Glosseilla polkiessa jalat tekevät työtä myös koko rullauksen ajan. 

Viimeisin hieronta oli keskiviikkona 28.6. ja siitä olen nyt toipunut useamman päivän... jalkani on edelleen aivan mustelmilla polvesta ylöspäin pitkälle reiteen IT-jänteen irrottelusta johtuen. Jänne oli taas kuin viulunkieli, mutta alkoi hetken runttaamisen jälkeen hieman irtoilla. Jänteen kireys on oire, joten syyn löytäminen tuntuu tällä hetkellä todella tärkeältä. Huomenna olen menossa fysioterapeutille, katsotaan löytyykö sieltä vastauksia. Joka tapauksessa jatkan omatoimista kuntoutusta; keskimmäisen pakaralihaksen vahvistamista, aktiivista venyttelyä ja rullailua. 

Helteistä heinäkuun alkua ja ehkäpä valoa tunnelin päässä :)

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.