Perjantaibuusti - mäkeä

Nämä perjantait tulee aina jotenkin yllättäen! Miten ne viikot voikaan mennä niin nopeasti? 

Joka tapauksessa taas on siis perjantai ja pienen buustin aika. Miten treenaamisesta saisi koko perheen touhua tai vaikkapa kaverin kanssa vähän vaihtelua juoksenteluun? Tänä perjantaina ehdotan mäkitreeniä. Itse kävin juoksuporukalla tiistaina vetämässä oikein kunnon mäkitreenit ja vaikka se oli aika tuskallista niin olihan se kivaakin :) Tiistain treeneistä voit lukea täältä.

Kahdestaan mäkitreenin voi synkronoida niin, että toinen lähtee alhaalta ja toinen ylhäältä, joten matkan varrella saa moikata kaverin.  Tai treenin voi tehdä vaikka viestinä, niin että toisen tehdessä vetoa toinen vetää henkeä ja läpsystä vaihto.

Lasten kanssa mäkitreenistä voi tehdä vaikka kisan tai sitten lapsen voi ottaa reppuselkään ylämäen ajaksi. Jos lapsia on useampia ja he eri kokoisia niin reppuselkäpainoista saa hyvän pyramiditreenin :D Vaikkapa niin, että ensin ylämäki keveimmän lapsen kanssa, sitten toiseksi keveimmän ja niin edelleen, kunnes painavin on selässä ja sitten lähdetään taas keventämään niin, että lopuksi on kevein lapsi selässä. Mitä enemmän lapsia sitä pidempi treeni, hih :P 

Kierroksia ylämäkitreenissä on hyvä olla ainakin viisi ja alamäet kannattaa juosta reippaasti alas, jottei syke laske liian alas ja samalla saa alamäkijuoksutekniikan treeniä.

Vauhdikasta viikonloppua <3 Miltäs idea kuulostaa? 

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.