Perjantaibuusti - rastireittiä

Suunnistus nostaa päätään trendikkäänä liikuntamuotona, ainakin se vaikuttaa olevan pinnalla liikuntapiireissä pääkaupunkiseudulla. Monessa blogissa on kerrottu suunnistuskouluista ja innostuttu suunnistuksesta. Suunnistuskouluja on niin aikuisille kuin lapsillekin. Helposti suunnistuksen voi aloittaa lasten kanssa rastireittiradalta. Rastireittiradan voi kiertää seuraamalla maastoon, puihin ja oksiin kiinnitettyä narua ilman kompassia tai karttaakaan mutta kartan saa aina mukaan ja sen avulla reitin pystyy kiertämään huomattavasti nopeammin ja lyhyemmin.

Viime kesänä kävimme lasten kanssa useamman kerran suunnistamassa juuri näitä rastireittiratoja ja ne onkin suunniteltu niin, että lapsetkin jaksavat suorittaa ne. Nuorimmainen, silloin neljävuotias, uupui välillä ja pääsi reppuselkään, mutta yllättävän hyvin koko porukka reitistä yleensä selvisi. Metsässä liikkuminen kehittää upeasti lapsen koordinaatiota puhumattakaan siitä, kuinka hauskaa ja palkitsevaa rastien löytäminen on! 

Kuva:www.suunnistus.fi

Menkää siis suunnistamaan, jokaiselle löytyy omien kykyjen ja taitojen mukainen rata. Rastireittirata yhdessä lasten kanssa ja aikuisille helpompia reittejä, joilla pärjää kartanlukutaidolla ja sitten haastavimpia reittejä, joissa kompassi alkaa olla jo välttämätön. Täällä Kajaanissa järjestetään kuntorasteja, jonne kaikki voivat osallistua pientä korvausta vastaan (rastireitti on maksuton). Kajaanin suunnistajien kuntorastiaikataulun löydät täältä.

Suunnistus on aivan loistava tapa liikkua luonnossa, suosittelen koko perheelle <3

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.