Pururataa, mäkeä ja muita lenkkejä - treeniviikko 28

Koko perhe on siirtynyt tällä viikolla kesälomamoodiin, tuntuu aika ihmeelliseltä, että kenelläkään ei ole varsinaisia menoja sovittuna ja heräilläkin saa silloin kuin huvittaa... Lapset vähän rajoittaa tuota nukkumista, mutta aamun Pikku Kakkonen pelastaa paljon, sohvalla on oikein loistava torkkua vielä hetki ennen aamun tummapaahtoa :). 

Tällä viikolla juoksua on kertynyt taas hiukan enemmän (51.1 kilometriä) ja matka kohti maantiemaratonia alkaa näyttää himpun verran valoisammalta, aikaa maratonille on enää kolme viikkoa... Jostakin syystä vauhdin ylläpitäminen on tuntunut hankalalta kesäkuun vähäisien kilometrien jälkeen enkä näin ollen haaveile mistään tavoiteajasta,  polven ehdoilla mennään edelleenkin ja pelkkä maaliin pääsy riittää palkinnoksi. 

Maanataina kävin hulppean ja ihanan pitkiksen, sain kulutettua 18 kilometriin aikaa 2:00:08, keskisykkeen ollessa 147 bpm. Sää oli mukavan aurinkoinen, jopa helteinen ja se näkyi heti sykkeissä, keskisyke oli siis säästä johtuen (toivottavasti) korkeampi kuin pitkiksellä yleensä.

Tiistaina pyöräilin Vimpelinvaaran päälle ja sieltä lähdimme yhteislenkkiporukalla mäkitreeniin. Osalla oli sauvat mukana, minä vedin ilman. Seikkailumielellä Vimpelinvaaran poluilla ja pururadalla edestakaisin, sinne tänne, ylös ja alas... :) Alas mentiin vauhdilla ja ylös rivakasti kävellen. Saimme kulutettua kuuteen kilometriin 57:43 minuuttia ja keskisyke huiteli tyylikkäästi 154 bpm. 

Keskiviikkona kävin salilla.Tällä hetkellä keskityn jalkojen osalta erityisesti juoksulihaksiston vahvistamiseen ja polven kuntouttamiseen. Tälläkin kerralla kuminauha oli mukana ja näiden peruskuntoutusliikkeiden lisäksi tein mm. yhden jalan kykyä Smith-laitteessa, tasapainoharjoituksia bosun päällä ja rullailua highrollerilla. Salilla teen myös corea ja yläkropan treeniä, joten helposti saan siellä kulumaan 1:48:09 ja keskisyke pysyi hyvin maltillisena 116 bpm.

Torstai-päivänä juoksin vajaan tunnin (56:44) lenkin, jolle kilometrejä kertyi 8.69, keskisyke pysytteli kohtuudessa (150 bpm), mutta olihan se silti keskitehoinen harjoitus. 

 

Perjantaina tein pitkästä aikaa juoksuohjelman mukaisen juoksuharjoituksen, jossa sykkeiden piti pysyä tietyllä alueella tietyn ajan. Olen tehnyt juoksuohjelman Polar Flown avulla ja se on tehty Vaarojen maraton-tapatuhtumaan (7.10.2017). Koska treenaan myös sinne maantiemaratonille, joudun muokkailemaan ohjelmaan aika paljon, varsinkin nyt ennen maratonia. Vedin treenin hiukan pidemmäksi (juoksuohjelmassa 35 min), joten juoksun pituudeksi tuli 49:48 minuuttia ja kilometrejä sain kasaan  8.37, keskisyke oli 151. Perjantain palauttava treeni oli auton sisätilojen siivoaminen, ja sitä hommaahan riitti...

Luantaina yövyimme Pietarsaaressa idyllisessä Jugend Home Hotellissa perheen kanssa ja ystävällinen vastaanoton nainen opasti minut vanhan sataman pururadalle. Olin liikkeellä asfalttikengillä (On running, Cloudflow), mutta halusin toki käydä testaamassa myös paikallisen pururadan. Pururata oli varsin lyhyt, ehkä noin 1,5 kilometriä, juoksin sen kahteen kertaan ja seikkailin yhteensä 10.03 kilometriä kartta kädessä minulle oudon mutta viihtyisän kaupungin kaduilla. Aikaa matkaan kului 'vain' 56:34 minuuttia pururataosuudesta huolimatta, mutta keskisyke oli kova, 157 bpm, joten harjoituksesta tuli kovatehoinen.

Sunnuntai-iltana jumppailin kotona polvitreenejä (joita olen kyllä tehnyt viikolla useamminkin, mutta ne eivät ole päätyneet treenipäiväkirjaan, koska en ole 'mitannut' niitä sykemittarilla) noin kaksikymmentä minuuttia. 

Viikon juoksutreenit Polar Flown grafiikalla.

 

Huomaan hämmästyksekseni, että juoksuharrastuksen myötä minusta on tullut 'entinen helteen rakastaja'. Nautin juoksusta suunnattomasti kesällä, mutta tällaiset kahdenkympin huitteilla pyörivät lämpötilat tuntuvat olevan minulle aivan riittävästi. Oikeastaan en varsinaisesti ole kaivannut helteitä ollenkaan ja vähän hämilläni kuuntelen ihmisten valitusta siitä, että kesä on ollut liian kylmä. Ei minusta! :) Kesä on ollut mitä loistavin juoksukesä tähän mennessä ja himpun verran liian helteinenkin parina päivänä.

Aurinkoista viikkoa ja mahtavaa juoksusäätä :)

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Jonna / Lenkkareiden viemää (Ei varmistettu) https://lenkkareidenviemaa.blogspot.fi

Komeita kilometri- ja treenimääriä sinulle kertyy!
Minusta on ollut jännittävää huomata, miten suhtautuminen säähän ylipäätään on juoksemisen myötä muuttunut. Helteitä en minäkään juuri kaipaa, ja huonoja säitä on nykyään enää tosi vähän. Sateellakin on kiva juosta, ja monesti kolealta ja ikävältä vaikuttanut keli ei tunnu ollenkaan niin pahalta, kun lähtee lenkille. :)

Maijaliisa

Kiitos Jonna! Tuo on niin totta :) Ja minä entinen talven vihaaja, odotan jo talvijuoksua, aika kummallista :D Sitä tulee niin voittajafiilis, kun saa itsensä lenkille 'huonollakin säällä', mutta todellakaan niitä huonoja säitä ei juurikaan enää ole!

Satu / Juoksuaskeleet (Ei varmistettu) http://juoksuaskeleet.blogspot.fi

Juurikin juteltiin toisen juoksijaystävän kanssa, että ihmetellään valitusta kesäsäästä. Tämähän on ollut mainio juoksijan kesä ;) Ja onhan niitä hellepäiviäkin sattunut muutamia. :D Lienee syynä se, miten asioita tarkastelee.

Mukava lukea, että pääset jo noin hyvin juoksemaan. Polvikivut ovat lienee selätetty?:)

Maijaliisa

Todellakin upea juoksukesä :)

Polvi on ihmeellisesti kuntoutunut, juokseminen onnistuu kun muistaa kiinnittää huomiota polven asentoon ja askellukseen, kipu pysyy poissa. Välillä muistuttelee olemassaolostaan sen verran, että muistan jumpata ja rullailla. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.