On running ja Kajaani Street Run

Aikaisemmin jo kerroinkin, että voitin paikallisen sanomalehden arvonnasta osallistumisen Kajaani Street Runille. Sain itse valita matkan ja mahdollisen ajanoton... tietysti siis valitsin pisimmän matkan, kymmenen kilometriä, tottakai ajanotolla... Joskus sitä miettii, että eikö noita kisojakin voisi joskus ottaa vähän rennommin, nyt varsinkin kun tiedossa on kova koitos viikon päästä, mutta ei näköjään...

Kävin hakemassa juoksunumeroni kisatoimistosta, joka oli Kajaanin Intersportissa. Luin jo lehdestä, että kauppassa on nyt myynnissä On Running-juoksukenkiä, joista olen lukenut mm. Katrin Ja Lauran blogeista loistavia arvosteluja ja niiden perusteella olin alkanut haaveilla On runningin Cloudflow mallista. Jos kiinnostut kengistä ja haluat tietää lisää niiden ominaisuuksista, niin suosittelen lukemaan edellä mainittujen blogien postaukset (voit lukea arvostelut täältä ja täältä).

Kun laitoin kengät jalkaan, se oli menoa <3 Kengät istuivat jalkaani täydellisesti, ne olivat todella kevyet ja joustavat. Coudflow on täysin vaimennettu juoksukenkä ja soveltuu näin ollen erityisesti kovalle alustalle. Omien tukipihjallistenkin kanssa kenkä tuntui todella hyvältä, mutta toki vielä paremmalta kengän omalla pohjallisella. Tästäpä yritän saada motivaatiota päkiän holvikaaren jumppaan, jotta en tarvitsisikaan enää tukipohjallisia.

Lähdin kotoa puoli tuntia ennen starttia ja jätin miehen pärjäilemään omien lasten lisäksi kymmenen yhdeksänvuotiaan syntymäpäivävieraan kanssa... Onneksi teidän, että hän kyllä pärjää :)

Kajaani Street Run oli tänä vuonna ysäri-hengessä liikenteessä ja useampi varsin ysäri-porukka oli lähdössä matkalle. Näitä hilpeitä porukoita tulikin sitten vastaan edestä ja takaa, kun kiersimme 2,5 kilometrin lenkkiä. Hetken ehdin fiilistellä tunnelmaa ennen starttia (yllä kuvat siitä ;)) ja sitten eikun matkaan uusilla kengillä. Vauhtikestävyys oli hieman kysymysmerkki, kun interavallit ja tempotreenit ovat jääneet aika vähälle, ehkäpä riittävän vähälle, mutta lähdin silti alusta asti kohtuullisen kovalla vauhdilla liikkeelle, kuntoon nähden varmaan liiankin kovaa... Ensimmäinen kilometri meni aikaan 4:35 min/km, mutta lähes samaan tahtiin pistelin koko kisan virallisen mittauksen mukaan. Oma sykemittarini,  Polar M400, antoi matkaksi 500 metriä vähemmän, joten keskivauhti oli mittarin mukaan huomattavasti enemmän kuin virallisessa tuloslistassa.

Heti alussa huomasin, että nyt on matkalla juoksijoita, joten mitään suuria toiveita sijoittumisen suhteen ei ollut, lähinnä pyrin vain juoksemaan niin kovaa kuin pystyin. Lyöttäydyin ensimmäisen kierroksen alkupuolella kahden hieman vanhemman herrasmiehen peesiin, he juoksivat hyvää vauhtia, juuri sen verran kovaa, että kirittivät minua parhaimpaan. Toisen kierroksen alussa eksyin juomapisteelle ja otin mehukupin (mehua???) käteeni. Sitä hetken ihmetellessäni jäin miesten matkasta ja siitä lähtien sain juosta ilman peesiapua ohitellen kierroksella hitaampia ysäri-ryhmiä :D. Kannustusta sain sitäkin enemmän Kynskillä, kiitos siitä <3 Viimeisellä kierroksella matka alkoi jo tuntua jaloissa ja juoksu oli lähinnä raastoa, mutta onneksi kierros oli lyhyt ja jokainen mutka ja mäki oli tiedossa, joten pystyin tsempata itseni vielä riittävään vauhtiin viimeisilläkin kilometreillä. Maalissa olin yllättävän hyvässä ajassa:

Maaliin päästyä puuskutin hetken vesilasin ääressä ja lähdin tyytyväisenä kotiin. Kotona minua odottivat iloinen synttärisankari ja siivottu koti <3

Ja ne kengät, taisin vähän rakastua! Kengät olivat aivan upeat asfaltilla, älyttömän kevyet ja joustavat, tuntui kuin olisin saanut kenkien sijaan jalkaani eteenpäin työntävät jouset. Kengät istuivat jalkaani kuin sukka, eikä tietenkään hiertymän hiertymää. Kengät toimivat myös loistavasti ilman tukipohjallisiakin näin lyhyemmällä matkalla. Pehmeämmällä alustalla kenkien ominaisuudet eivät päässeet niin selvästi esille ja tänään maahantuojan edustaja totesikin että pehmeämmällä alustalla ei tarvitakaan niin paljon tukea ja joustavuutta, koska alusta antaa itsessään periksi. Selvästi siis nämä kengät on tarkoitettu asfalttijuoksuun ja ovat siinä todella aivan huiput! Ei epäilystäkään, millä kengillä aion juosta elokuussa ensimmäisen maantiemaratonini. Suosittelen todellakin testaamaan, ovat ehdottomasti testaamisen arvoiset! 

P.s. Ajattelin odottaa 'virallisia' kisakuvia ennenkuin julkaisen blogin, mutta olen aika varma ettei minusta saada siltikään yhtään fiksumpaa kuvaa, joten näillä mennään :D

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kova aika! :D Noita kenkiä olisi kyllä hauska päästä joskus testaamaan, ehkä sitten kun on katulenkkareiden uusimisen vuoro...

Maijaliisa

Kiitos, oli kiva juosta kilpaa pitkästä aikaa. Siitä seuraavasta kisasta tuskin kilpajuoksua tulee... Ja nuo kengät <3 melkein nukuin ne kainalossa :D Kannattaa ehdottomasti testata! 

Laura/ Juoksujalkaa (Ei varmistettu) http://www.arcticsportaddicts.fi/blogit/juoksujalkaa/

Onnea hyvästä juoksusta ja kiva että löysit Cloudflowt! :) Ykköseksi ovat mullakin nousseet kevään aikana ja niistä saapui juuri musta-valkoinen versio, oikein kiva sekin ;) ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.