Suomiturnee lomaillen viikolla 30

Mennyt viikko on tuntunut todella pitkältä, onhan viikkoon mahtunut monta kaunista kaupunkia, ihania ihmisiä ja mukavaa tekemistä. Sunnuntaina lähdimme kesälomareissulle ja päivän aikana matkasimme Kuopion kautta Mikkeliin. Tällä viikolla treeni on ollut pääasiassa juoksua, kengät kulkevat helposti mukana ja kaupunkeihin on ihana tutustua juosten.

Maanataina pääsin juoksemaan Mikkelin mahtaviin maisemiin. Juoksun lomassa kävin kohteissa, joissa en olisi käynyt, ainakaan tällä reissulla, ilman juoksulenkkiä. Piipahdin ihailemassa Mikkelin satamassa laivoja, Kenkäveron pihalla kukkaistutuksia ja hämmästelemässä matkan varrella jopa hiidenkirnua. Juoksureittini johti kohti asuntomessualuetta, mutta sen nähtävyyden jätin suosiolla väliin, olisi saattanut lenkki vähän venähtää... Juoksun aika, poislukien pysähdykset oli 1:19:40, kilometrejä sain kasaan 12.71 ja keskisyke oli 147 bpm.

Tiistaina ajoimme ystävien luokse Nokialle. Sain rakkaan ystävän mukaan ensimmäisille kilometreille ja totesin, että kerrankin lenkki alkaa (niin kuin pitäisi aina alkaa) hieman hitaammalla temmolla :). Vajaan kolmen kilometrin jälkeen kävin vielä vähän revittelemässä vesisateessa. Tupsahdin juostessani urheilukentän viereen ja löysin portin, josta pääsin tyhjälle urheilukentälle vetämään muutamia sadan metrin vetoja. Olipas muuten hauskaa! Maksimivauhti lenkillä oli niinkin hurja kuin 3:14min/km, joten kyllä tästä dieselkoneesta näyttää karstojen jälkeen vauhtiakin löytyvän, hyvin lyhyeksi hetkeksi tosin... :D Kokonaisuudessaan keskivauhti oli kuitenkin hyvin maltillinen, lenkin kestäessä 1:08:30 kilometrejä kertyi 9.96 ja keskisyke oli alun rennon menon ansiosta 142 bpm.

Keskiviikko meni Tampereella tai paremminkin vain ja ainoastaan Särkänniemellä. Menimme ensin, heti klo 11 aikaan, Koiramäen eläinpuistoon ja sieltä siirryimme muutaman tunnin jälkeen huvipuiston puolelle. Olin hieman hämmästynyt, että illalla noin puoli seitsemän aikaan tukkimäen jonossa sykemittarini näytti aktiivisuudeksi vain 70% ja kilometrejäkin oli kertynyt vain vajaa seitsemän, vaikka olimme kävelleet lähes koko päivän. Illan päätteeksi kävimme vielä ihailemassa maisemia Näsinneulasta. Päivä oli täynnä ihania elämyksiä ja loistavia silmiä. Mieleenpainuvinpina ehkäpä Koiramäen upea teatteriesitys ja esikoisen kanssa 'linkoutuminen' hurjassa High Voltagessa... 

Torstaina olimme jo paluumatkalla kotiin, mutta yövyimme vielä matkan varrella Jyväskylässä. Jyväskylässä olen talven aikana lenkkeillyt useampaankin kertaan, mutta kyllä kesäinen Jyväskylä on kaunis! Jyväsjärven rantaraitti sai minut taas vauhdin huumaan ja kirmailin himpun verran turhan korkealla keskisykkeellä (155bpm) 8.84 kilometriä aikaan 50:50.

Perjantai-päivä meni kotimatkalla ja ilta laukkuja purkaessa. Vaikka reissu oli ihana, kotiin on silti aina niin mukava tulla.

Lauantaina kävin vielä viimeisen pitkiksen ennen viikon päästä olevaa elämäni ensimmäistä maantiemaratonia. Juoksu tuntui kohtuullisen keveältä ja antoi kyllä tarvittavaa luottoa ensi lauantain rypistykseen. Juoksin 22.08 kilometriä aikaan 2:22:15, keskisykkeellä 143 bpm. Illalla venyttelin jalat, kerrankin kohtuullisen oikeaoppisesti :)

Sunnuntaina palauttelin taas ruohonleikkuria työnnellen, ruoho oli ehtinyt jo aika pitkäksi. Talon ulkomaalauksen 'paikkaaminen' vaatii vanha maalin ja puupinnan teräsharjausta, yllättävän rankaa yläkropalle...

Yhteensä juoksukilometrejä kertyi tälle Suomiturnee-viikolle 53.6. Ensi viikolla valmistaudun muutamalla kevyellä lenkillä tulevaan koitokseen ja vietämme viimeistä lomaviikkoani kotosalla perjantaihin asti. Ehkä vihdoinkin saamme valmiiksi muutaman talon monista kunnostusprojekteista... aika paljon haaveiltu :)

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa!

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.