Talvijuoksun hyödyt

Luin artikkelin, jossa kerrottiin talvella ulkona liikkumisen hyödyistä.

 

Todellakin hyötyjä on, mutta hämmästelen kovasti sitä, että ensimmäiseksi on nostettu juuri ulkotreenin kaloreita kuluttava vaikutus. Tuskin ketään saadaan ulos liikkumaan kovinkaan pitkäksi aikaa sillä, että ulkona liikkuminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin sisällä liikkuminen. Kyllä ulkona liikkuminen talvella on sen verran vaivalloista, että siitä täytyy nauttia, jotta jaksaa päivä toisensa jälkeen pukeutua kyseisen sään mukaan ja lähteä ulos hillumaan pakkasesta ja viimasta huolimatta tai juuri niiden vuoksi. Marakatri kirjoitti osuvasti kalorinpolttotreenistä ja siitä mikä liikkumisen motivaatio pitäisi oikeasti olla.

Talvella ulkona liikkumisen hyötyjä on myös se, että keho jaksaa paremmin pidempää harjoitusta, koska ihmiskeho pystyy paremmin kontrolloimaan kehon lämpötilaa kylmällä säällä ja kylmä sää parantaa sydämen pumppaustehoa. Kuulostaa kyllä hyvältä, mutta saako tämäkään tieto vastahakoista ulkonaliikkujaa hankkiutumaan ulos pakkasella?

Ulkona liikkuminen kylmällä ilmalla tekee meistä artikkelin mukaan onnellisempia, sehän alkaa jo kuulostaa hyvältä, haluaisitko kokeilla?

Itselleni talvijuoksu on todellinen nautinto, en tee sitä siksi, että kaloreita kuluu enemmän, tai että sydämen pumppausteho kasvaa. Juoksen ulkona talvella juuri siksi, että nautin juoksemisesta ja nautin juoksemisesta erityisesti myös talvella. Nautin siitä, miten jokainen päivä on erilainen, toisinaan kirpeä pakkanen on tervetullut vaihtelu ja toisinaan pikkupakkanen saa posket ihanasti punoittamaan. Nautin myös suunnattomasti luonnon seuraamisesta ja siitä miten erilaiselta sama maisema voi näyttää eri talvisäässä. Jotenkin juuri ulkona talvella juostessa sielu ja mieli lepäävät ja saavat aivan toisella tavalla uutta virtaa ja voimaa <3 Talvijuoksu on niin mahtavaa etten sanotuksi saa, suosittelen itse kokeilemaan :) 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.