Tavantallaajan talvijuoksupukeutuminen, ei ehkä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan...

*Sisältää tuotesijoittelua, yksikään mainituista tuotemerkeistä ei ole millään tavalla sponsoroinut blogiani, vieläkään :D

 

Lupailin aikaisemmin postausta talvijuoksuvarusteista ja tässäpä se nyt tulee. Valitsemissani varusteissa kannattaa ottaa huomioon, että ne on valittu siitä mitä tällä hetkellä vaatavarastosta löytyy ja että taloudellisesti minulla ei ole mahdollisuutta satsata parhaaseen mahdolliseen varustukseen. JOS raha ei olisi este, niin talvijuoksuvarustukseni olisi toisen näköinen, enemmän merinovillaa ja ehkäpä jopa juoksuhame lämmittämään pakaroita ja reisiä, mutta nyt mennään sillä mitä on :D 

Näillä siis mennään, olkaapa hyvä:

Tärkeimmät talvijuoksuun liittämäni varusteet/asusteet ovat kyllä ehdottomasti toki kengät mutta myös säärystimet, näitä kahta "talvivarustetta" ilman en lähde lenkille missään olosuhteissa marraskuusta maaliskuuhun. Liukkaalla kelillä ehdottoman tärkeät ovat nastakengät, jotka minulla ovat Salomonin Spikecrossit, hyvät perusnastarit, olen näihin oikein tyytyväinen. Kun nastareita ei tarvita, käytän talvella polkujuoksuun tarkoitettuja Inov-8 Roclite 280-kenkiä. Aivan huiput myös hiekkateillä ja asfaltilla, kun pinnan päällä on hiekkaa tai lunta.

Toinen äärimmäisen tärkeä varuste ovat siis nämä pitkät villasekoitesäärystimet, joita minulla on kahdet samanlaiset :) Lämmittävät ihanasti jopa reisiä ja pohkeita ja pitävät ylimääräisen lumen ja loskan pois kengistä (tiellä ja auratuilla poluilla juostessa).

Sitten siihen vaatetukseen: Alusvaatteet voisivat olla vaikka merinovillaa, mutta koska sellaisia en omista, alusvaatteet ovat tavalliset peruspikkarit ja jonkunmoinen toppi. Siihen päälle paidaksi laitan joko kuvassa näkyvän merinovillasekoitteisen paidan, tavallisen kerraston paidan tai juoksupaidan. Sukat ovat hieman paksummat juoksusukat ja yleensä käytän myös kompressiosäärystimiä (Compressportin säärystimet ovat kyllä parhaat testaamani). Tosi kovalla pakkasella saatan kiskoa jalkaani Asicsin talvijuoksuhosujen alle vasemmassa alakuvassa näkyvät merinovillasekoitteiset kerraston housut, yleensä niitä ei kuitenkaan tarvita. Housuina käytän siis pääasiassa Asicsin talvijuoksuhousuja, viimassa ja joskus jo yli viiden asteen pakkasessa laitan talvijuoksuhousujen päälle vielä Futuren vuosikymmeniä nähneet hiihtohousut. Hiihtohousut pitävät hyvin tuulta ja vältyn ikäviltä pakara- ja reisipaleltumilta hiihtohousujen avulla. Takkina talvisaikaan käytän pääasiassa Ullmaxin talvijuoksutakkia, mutta näillä plussakelelillä olen selvinnyt osin jopa ohuella Haglöfsin juoksutakilla. 

Tarvitsen suojaa sekä kaulaan että poskille, joten talvisäällä kuin säällä pipon alla on jonkinmoinen tuubihuivi, pipon paksuus vaihtelee sitten kelistä riippuen. Käsiin laitan yleensä aina Craftin juoksukäsineet ja niiden päälle pakkasesta riippuen joko lapaset tai jopa nahkahanskat. 

Tämänkaltaisella varustuksella juoksentelin koko viime talven eikä pakkanen ollut kertaakaan niin kova, että se olisi estänyt minua lähtemästä lenkille... Tosin reilun kahdenkymmenen asteen pakkasessa vedin juoksutakin päälle vielä kevytuntuvatakin, ne olikin jo aika extremereissuja ne, mutta tulipahan tehtyä. Eikä pakkanen minua saa lenkkipoluilta pois kyllä tänäkään talvena, voin luvata :)

 Kertokaahan kommentteihin, jos teillä on huippuvinkkejä talvijuoksupukeutumiseen!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.