Treeniä lasten kanssa

Silloin, kun liikunnallinen elämäni taas alkoi, lapset olivat vielä aika pieniä, nuorin alle kaksivuotias. Olin kuitenkin päättänyt, että nyt saa riittää tämä mutku- ja sitku- elämä ja aktiivinen, liikunnallinen elämä on aloitettava nyt eikä sitten joskus. Yhden lapsen kanssa vaunulenkkeily onnistui vallan mainiosti mutta kun lapsia on useampia vaunulenkkeily alkaa olla huomattavan paljon haasteellisempaa. Lyhyempiä niistä ainakin tulee jos vaunuissa on kiinni seisomalauta ja kolmas lapsi vikisee pyörällään vieressä... :)

Meillä lapset ovat vieläkin aika pieniä, sen verran pieniä ettei yhteiselle juoksulenkille voi lähteä, mutta kuitenkin jo sen verran isoja ettei vaunulenkkeily enää onnistu. Mitä lasten kanssa tai lasten ollessa kotona sitten voi tehdä? 

Tässä muutama vinkki siihen miten treenaamisen saa upotettua lapsiperheen elämään:

1. Liiku kun lapsikin liikkuu

Ajatuksen tasolla voit toki leikkiä lapsen kanssa seuraa johtajaa ja kulkea lapsen perässä tekemässä kaiken saman mitä lapsikin... Hmm... toimii yhden lapsen kanssa mutta ei kaikkien kolmen ;) Meillä tämä vinkki toimii niin, että kun lähden lasten kanssa esimerkiksi puistoon, niin liikun myös itse samalla. Keinua työntäessä voi tehdä syväkyykkyjä ja hämähäkkikeinua työntäessä kädet saavat hyvän jumpan. Isoihin liukumäkiin kannattaa jo lapsen turvallisuudenkin takia kiivetä myös itse ja nykyään pystyn juoksemaan leikkipuistoa ympäri, kun lapset leikkivät/kiipeilevät puistossa. Leikkipuiston vieressä on myös pieni kukkula, jonne on kiva kiivetä kilpaa, nuorin usein reppuselässä - alkaa olla jo aika kova reeni :D

2. Pikku Kakkonen

Olen jo pitkään käyttänyt Pikku Kakkosen hyödyksi omaa liikkumistasi ajatellen. Nykyään käyn usein siihen aikaan lenkillä, jolloin mies on kotona. Kun liikun tuohon aikaa, liikunta ei ole pois ajasta lasten kanssa. Silloin kun olen kotona Pikku Kakkosen aikaan, minulla on huippumahdollisuus tehdä esim. lihaskuntotreeniä, hiit- tai tabata-harjoituksia YouTubesta. Omaan kirjastooni olen ladannut kattavan kokonaisuuden eri treenejä ja sieltä ne löytyvät nopeasti ja helposti. Hyviä treenejä löytyy esim. XHITdaily-, POPSUGAR Fitness- POPSUGAR Living- ja Zuzka Light-kanavilta. Joskus lapset innostuvat niin kovin äidin jumppailusta, että hetken päästä treenataan porukalla ja lastenohjelmat unohtuvat, hyvä niin :)

3. Nukuttaminen

Meillä lapsia ei varsinaisesti tarvitse enää nukuttaa, mutta iltalaulujen jälkeen yläkertaan pitää jäädä siksi aikaa, että kaikki nukkuvat. Tämänkin ajan käytän usein juuri noilta em. YouTube-kanavilta tuleviin jumppavideoihin. Yleensä illalla teen jonkun käsipainoilla tehtävän treenin, en sitä kaikkein hikisintä ja vauhdikkainta... nyt juuri käytän ajan hyödyksi tätä blogipostausta kirjoittaakseni ja kohta siirryn spagaattihaasteen venytteilyihin (http://www.lily.fi/blogit/maija-meinaa-maralle-and-beyond/spagaattikuntoon-kesaksi)

4. Hampaiden harjaus aamuin illoin

Hampaita harjatessa ehtii hyvin tehdä kyykkysarjat 3x12 ja meikkaamisen välissä punnerrukset 3x12 sekä lankutuksen 3x30sek. Joskus enemmän, joskus vähemmän mutta usein kuitenkin jotain. Yleensä käytän tämän ajan hyödyksi juuri aamuisin.

 

5. Pieni hetkikin riittää

Tuossa edellä onkin jo tullut esille, ettei reenaaminen vaadi pitkää aikaa, lähinnä se vaatii sen naksahduksen päässä, että alkaa ajatella asiaa ja haluaa huomata mahdollisuuden liikkumiseen. Viidessä minuutissa saa jo kovan hien pintaan ja minuutin treenikin on parempi kuin ei mitään! 

Ai niin! Suosittelen myös hyödyntämään isovanhempia, jos se vain on mahdollista! Kun isovanhemmat tulevat lapsenlapsiaan tapaamaan, niin pikaiset kuulumiset ja ovenraosta moikat: "Käyn nopsasti lenkillä, kai te täällä pärjäätte hetken, moi!" :D

Liikunnallista arkea! Mitä muita ideoita lapsiperheessä liikkumiseen olette kehitelleet? 

Aikaisemmin postasin treenirytmityksestä lapsiperheessä - http://www.lily.fi/blogit/maija-meinaa-maralle-and-beyond/viikon-treenirytmitys-lapsiperheessa

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.