Valokuvausta lenkillä

 

Seurailin vähän aikaa sitten Kestävyyttä pintakaasulla 24/7-facebookryhmässä keskustelua, jossa ihmeteltiin ja kyseltiin valokuvauksesta lenkillä. Toisille se oli aivan nou, nou, miksi ihmeessä kuvailla lenkillä itseään, toiset nauttivat itse valokuvauksesta ja toisille se oli kivaa lenkkeilyn tallentamista. Vinkkejä saatiin siitä, mihin kamera kannattaa asetella, jos kuvaa itseään (esim. kannon päälle, maahan, puun oksaan, mättäälle jne.) ja paljon muustakin.

Ajattelin tässä postauksessa laittaa muutaman vinkin kännykkäkameran käytöstä, jotka ovat minua auttaneet parempien kuvien ottamisessa... tai no ehkä edes kohtuullisten.... anyway, jospa näistä oivalluksista olisi jollekin apua ;)

Kännykkäni on Huawei P9, jossa on tuplakamera Leican objektiiveilla ja kamera on ollut kyllä todella positiivinen kokemus, voin suositella sitä aivan jokaiselle, joka toivoo kännykän kameralta ammattitasoista optiikkaa ja mukavia lenkkikuvia.

Lenkit, joilla kuvailen, ovat tietysti peruskuntolenkkejä. Nopeimmilla lenkeillä pysähtyminen ei useinkaan tule kysymykseen ja ne on tarkoitettu kunnon raastoon... onneksi suurin osa lenkeistä on juuri tuota pk:ta, joten aikaa  riittää myös kuvailuun ja maisemista nauttimiseen.

NYT niihin oivalluksiin:

1. Jos haluat saada tarkkoja kuvia liikkuvasta kohteesta, kameran suljinaika (s-arvo kuvassani) kannattaa asettaa mahdollisimman suureksi jolloin valotusaika on hyvin lyhyt esim. tuossa kuvakaappaksessa 1/1058 sekuntia! Lyhyt suljinaika vaatii paljon valoa, joten liikkuvat kuvat onnistuvat huomattavasti paremmin ulkona.

 

2. Jos haluat ottaa tarkkoja kuvia yksityiskohdista ja häivyttää taustan, silloin kannattaa ottaa kuvat suurella aukolla (kuvassa valkoisen ympyrän sisällä oleva kuvake). Itse käytän myös eloisat värit-toimintoa lähes kaikissa kuvissani, koska mielestäni se tuo värit esiin samoin kuin ne näen, kirkkaina ja täyteläisinä.

3. Kannataa ehkä yrittää löytää kamerasta sarjakuvaus, mulla se on edelleen hukassa... hyppykuvien/tiettyjen asentojen kuvaaminen helpottuu huomattavasti, jos kamera ottaa vaikkapa kymmenen kuvaa peräkkäin. Himpun verran haasteellista oli saada kuvaa hyppelyistäni itselaukaisimella... 

 Mutta onnistuihan se lopulta <3

Näihin riemuhyppytunnelmiin, muikeaa maanantaita!

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Hyviä vinkkejä! Lisäisin vielä sen, että kannattaa hankkia kännykälle vesitiivis suojakotelo, jos aikoo kuvailla ulkona itselaukaisimella. :)

Maijaliisa

Totta, itselläni suojaa ei kyllä ole.... :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.