Viikko 17 - pienissä häissä <3

Tällä viikolla juoksukilometrejä kertyi vain 44.3 ja se tuntuu todellakin olevan vain - kertoo siitä, että normiviikolla kilometrejä on viimeaikoina tullut huomattavasti enemmän. Oikein tuntuu siltä, että tuskin tässä on lenkillä käynytkään, lähinnä lusmuillut :) 

Maanantaisin käyn yleensä pitkällä lenkillä, tällä viikolla päivä meni sovitusti sairaalassa keskimmäisen lapsen altistustestissä, joten lenkki jäi välistä. Illalla kotona tein YouTuben avulla lihaskuntotreeniä reilu puoli tuntia.

Tiistaina lähdin ennen yhteislenkkiä palauttavalle hipsuttelulle, joka jäi himpun lyhyeksi, kun huomasin liian myöhään olevani liian kaukana yhteislenkin lähtöpaikalta... ensimmäisen lenkin aika 43:23, matka 5.6 kilmotriä ja keskisyke 126 bpm. Sitten mittari uudelleen käyntiin, kun jouduin spurttaamaan yhteislenkille. Olimme tällä kertaa naispoppoolla yhteislenkillä ja jutun luistaessa huomautinkin porukalle, että nyt menee lenkki kyllä huomattavasti nopeammin, kuin yleensä... tai ehkä se vain tuntui siltä, sillä keskivauhti ei kyllä järin vauhdikasta ollut... Matkaa kertyi 11.01 kilometriä ja aikaa tähän kului 01:15:38, keskisykkeen ollessa 145 bpm.

Keskiviikkoilta meni päiväkodin palaverissa ja kotona tein vain kahdenkymmenen minuutin liikkuvuustreenin.

Torstaina oli vuorossa tempotreeni, joka on ehkä haastavin treenimuoto minulle. Siinä treenataan tietyllä syketasolla tietty aika ja sitten vauhtia nostetaan, jotta saadaan syke nousemaan ja pysymään taas korkeammalla tasolla. Harjoituksen kesto oli kokonaisuudessaan 1:00:07, matkaa kertyi tasan 10 kilometriä ja keskisyke oli huimat 154bpm. Alapuolella kuvassa näette tarkemmin treenin luonteen, molempien tempoharjoitusten pituudet olivat 15 minuuttia (1-2 ja 2-3).

Perjantaina tein interavalliharjoituksen (3x5min) juoksumatolla, matto antoi harjoituksen matkaksi 6,71 kilometriä, mutta mittarin lukema oli vain 6,07 kilometriä. Harjoituksen statistiikkaa alapuolella kuvassa, nopeinta vaihtia vedettiin ensimmäisen intervallin aikana hetkellisesti jopa 3:22 min/km, se oli jo aika haipakkaa... :D

Intervallitreenin jälkeen jatkoin salitreenillä ja sitä jatkoin hiit-treenillä vielä kotonakin, kun lähdin salilta kesken treenin, jotta mieskin ehtisi lenkille. Tämä yhdistelmätreeni kesti 1:16:51 keskisykkeen ollessa 116 bpm.

Lauantaina jäi lenkki välistä, istuimme autossa vähän vajaa 700 kilometriä, kun kävimme sukulaistytön häissä Rovaniemellä mieheni kanssa. Olipa mukavaa olla hetki rakkaitten sukulaisten kanssa juhlatunnelmissa <3

Sunnuntaina sain lapset elokuvan ääreen ja juoksentelin korttelirallia. Kävin aina välillä ovella tsekkaamassa tilanteen ja kun homma oli hallussa, jatkoin lenkkiä. Näin sain juostua oikein hyvän lenkin; 11.58 kilometriä aikaan 1:15:44 keskisykkeellä 145 bpm. 

Seuraavassa postauksessa taidan käydä läpi huhtikuun juoksuja, jo etukäteen voin kertoa, että ennätystä pukkaa taas :) Juoksukilometrejä on kertynyt minulle huima määrä, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla. 

Aurinkoista vappua leivinuunin lämmöstä, ja hei - Nuts Karhunkierrokseen on enää neljä viikkoa ÄÄKS :D

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.