Yksi syy lisää tykätä talvesta...

Tai siis oikeastihan mie en juuri talvesta tykkää... lapsuuteni ja nuoruuteni siellä viettäneenä, missä aurinko ei nouse moneen kuukauteen ja pakkanen paukkuu neljänkympin hujakoilla, talvi ei todellakaan ole suosikkivuodenaikani. Toinen syy siihen, miksi talvi ei oikein aina nappaa on se, että asumme rintamamiestalossa, jossa talvisin tuntuu välillä syväjäätyvän... toisinaan tekisi itsekin mieli jäädä makaamaan lattialämmitetyn vessan lattialle mahalleen kädet vartalon alla, kuten rakas kuopuksemme toisinaan tekee aamuisin.

Mutta jo pitkän elämän eläneenä tajuan, että sieltä se talvi joka tapauksessa joka vuosi tulee ja että on turha elää 'sitku kesällä'-elämää, joten olen päättänyt alkaa löytää talvesta myös mukavia ja nautittavia puolia. Yksi niistä astui elämääni viime talvena: Napapijri-kengät <3 Nämä ovat niin kauniit ja ihanat jalassa, että talvea melkein kannattaa odottaa :D Nimestä ja lipusta huolimatta näillä kengillä ei ole muuta tekemistä pohjoismaiden kanssa, vaan ne ovat Italialaista kenkädesignia! https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Napapijri

Toinen syy nauttia talvesta on todellakin JUOKSEMINEN! Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, talvijuoksu on oikeasti aivan mahtavaa! Muutama vuosi sitten olisin varmaan nauranut itseni pihalle, jos joku olisi ehdottanut juoksua talvella. Nyt tajuan, että talvijuoksu on välineurheilua ja kun on oikeat välineet, erityisesti pukeutumisen osalta mutta myös kenkien, kuten Salomonin Spikecrossit ja Inov8 Roclite 280 maastojuoksukengät, niin talvijuoksu on puhdasta nautinoa! 

(Talvijuoksupukeutumisesta voisinkin kirjoittaa oman postauksen tässä lähiaikoina...)

Minä ja pitkät sääreni :D

Talvijuoksulenkin statistiikkaa Polar M400:

kesto: 1:01:55

matka: 10,01

keskisyke: 154, maksimisyke: 164

kalorit: 493

keskivauhti: 6:11 min/km

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.