Ladataan...
Makeup Mondo

Useimmiten meikkaaja/maskeeraajat tekevät töitä joko kauneuskonsulentteina ja esittelijöinä kosmetiikkasarjalle tai yksityisyrittäjänä. Yksityisyrittäjä voi kerätä oman asiakaskunnan, jota meikata eri tapahtumiin, tehdä kuvauksia ja maskeerata tv-, elokuva- ja teatterialoilla. Moni meikkaaja tekee näitä molempia; kauneuskonsulentin työ on mielekästä työtä mukavassa ja tutussa työympäristössä, johon freelancerin työ tuo vaihtelevuutta.

​Kauneudenalalla arvostetaan moniosaajia. Nykyään on yleistä, että esimerkiksi kuvauksiin halutaan henkilö, joka taitaa meikin lisäksi myös esimerkiksi hiukset ja kynnet. Mitä enemmän meikkaajalla on ammattitaitoa kauneudenalalla, sitä laajempi asiakaskunta hänellä voi olla. Sen vuoksi Makeup Mondon koulutukset sisältävät laajan kauneuspuolen, hiusmuotoilijan opinnot sekä mahdollisuuden opiskella myös ripsiteknikoksi.

​Makeup Mondo etsii aktiivisesti työllistymismahdollisuuksia opiskelijoillensa. Välitämme kauttamme paljon keikkoja ja yksityisasiakkaita valmistuneille opiskelijoille. Sen lisäksi jokaisella on mahdollisuus työllistyä yhteistyökumppaneidemme kautta.

​Usein vastavalmistuneet opiskelijat käyvät läpi laajan kirjon erilaisia työtehtäviä kauneudenalalla, ennenkuin löytävät oman juttunsa. Tällä alalla voi erikoistua esimerkiksi erikoistehosteisiin, muotiin, tv.seen tai teatteriin. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia löytyy paljon. Nykyään myös sosiaalinen media mahdollistaa työllistymisen aivan eri tavalla.

Koulutuksemme sisältää koulutuskokonaisuuksia asioista, jotka saattavat mietityttää aloittelevana meikkaajana: kuinka ja mistä hakea töitä, kuinka saada töitä, millainen työhakemuksen tulee olla, miten aloitan yrittäjänä. Tämä valmistaa opiskelijoitamme työllistymään valmistauduttuaan meikkaaja/maskeeraajaksi. Lukuisat työharjoittelut edistävät myös työnsaantia, on jokaisesta itsestään kiinni kuinka hyvin käyttää työharjoittelut hyväkseen.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Makeup Mondo

Kerromme blogeissamme, mitä kaikkea opiskelijat tekevät ja saavat koulutuksen aikana. Tällä kertaa ajattelin kertoa, mitä Makeup Mondon opettajat tekevät ja saavat kouluttaessa.

Ensiaskeleet

Koulutuksen ensiaskeleilla tutustutamme opiskelijamme käytäntöön. Pääkouluttajamme Pian luomaan opetussuunnitelmaan kuuluu erilaiset tutustumiskäynnit, tuotekoulutukset ja ihon rakenteen ymmärtäminen, jonka jälkeen siirtyminen väri- ja muoto-oppeihin sujuu sulavasti. Opetuksen sisältöön kuuluu myös paljon muuta kuin pelkästään koulutus. Jokainen ryhmä ja ryhmän dynamiikka on erilainen. Opettajana kehitämme jatkuvasti sosiaalisia taitojamme sekä tunneälykkyyttä, jotta voimme auttaa ryhmää olemaan tiimi. Viiden kuukauden koulutus on niin tiivis paketti, että emme voi antaa tilaa ulkopuolisuudelle - tai muunlaisille negatiivisille tunteille. Oppimishalu ja -kyky lähtevät positiivisuuden ja ryhmään kuulumisen tunteista. Jokaisella on eri lähtökohdat, persoonat ja esimerkiksi oppimistapa ja nämä asiat tulee saada selville pian startin jälkeen. Vaikka tämä voi välillä tuntua haastavalta, on se myös ehdottomasti koulutuksen suola!

Kiintymys opiskelijoihin 

Niinkuin jo aiemmin sanoin, viiden kuukauden koulutus on hyvin tiivis paketti, vietämme paljon aikaa yhdessä niin koulussa kuin työharjoitteluissa ja välillä myös vapaa-ajalla virkistyessä! Opettajana kiinnymme opiskelijoihimme, väkisinkin. Näemme kuinka kaikki kasvavat ammattiinsa niin taitojensa puolesta kuin henkisesti. Saamme yhdessä iloita heidän menestystään ja olla tukena vastoinkäymisissä. Jokainen opiskelijamme on ollut loistava persoona, arvostamme ja olemme heistä ylpeitä!

Haasteet ja onnistumisen hetket

Toki koulutukseen sisältyy aina paljon haasteita. Opettajana pohdimme usein kuinka saamme opin parhaalla mahdollisella tavalla perille polkematta kuitenkaan yhdenkään omaa kädenjälkeä. Mietimme oikeita tapoja kertoa ja puhua asioista, jotta opiskelijamme saavat keskusteluistamme voimaa eikä toisinpäin. On haasteellista saada  ryhmä ymmärtämään, että epäonnistumiset kuuluvat asiaan ja niistä oppii parhaiten. Kaiken aikaa sattuu myös jotain yllättävää ja uutta, johon emme ole osanneet varautua! Haasteet ovat kuitenkin pientä verrattuna kaikkeen hyvään ja hauskaan mitä koulutuksen aikana sattuu ja tapahtuu!

​Olemme sitä mieltä, että oppiminen onnistuu parhaiten positiivisuuden kautta. Sen vuoksi pyrimme pitämään kaikkien mielialan korkealla ja yhteishengen hyvänä! Tunneilla keskitytään aina tekemiseen, mutta naurunpyrskähdykset ja vitsinheitto ei ole epätavallista. Olemme huomanneet, että opiskelijat ovat onnellisia opiskelijatoveriensa menestyksestä ja siitä olemme erittäin iloisia! Toisen menestys ei ole ikinä itseltä pois. Koulutuksista jää aina paljon muistoja, joita muistella myöhemmin. Mieleenpainuvimpia muistoja kertyy opiskelijoista, jotka ovat vaikeuksista huolimatta löytäneet oman polkunsa opiskelun aikana ja työllistävät nyt itse itsensä.

Jokaisesta jaksosta pyrimme oppimaan itse mahdollisimman paljon, jotta pystymme kehittämään seuraavaa koulutusta. Olemme kiitollisia opiskelijoidemme avoimuudesta ja rohkeudesta kertoa omia kehitysideoitaan. Jokaisen ryhmän kohdalla olemme aina tunteikkaita kun koulutus päättyy ja ojennamme todistukset. Onneksi yhteydenpito ei kuitenkaan lopu koulutuksen jälkeen vaan säilyy tiiviinä yhteisömme kautta!

Ps. Helmikuun 2018 koulutukseen mahtuu vielä 2 opiskelijaa, elokuun koulutukseen 7! 

- Julia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Makeup Mondo

Maskeerauskoulutuksen lopputöiden tarkoitus on nivoa yhteen kaikki opittu. Niissä mielikuvitus voi lentää ja hahmokerrontaa viedä vaikka kuinka pitkälle. Ammatillisuus kehittyy, kun opiskelijan on mitoitettava luomansa hahmon työstö tiettyyn aikarajaan, piirrettävä kunnollinen ja helposti ymmärrettävä layout ja tehdä työ pienen paineen ja jännityksen alla. Arvioinnissa keskitytään mm. tekniikkaan, luovuuteen sekä ajankäyttöön. Lopputyöt ovat itsessään myös erittäin tärkeä, koulusta saatava viimeinen oppikokemus.

Lopputöistä opiskelijamme saavat kuvat, joita he voivat hyödyntää portfoliossaan. Opiskelijan onkin hyvä miettiä sopivat mallit töillensä, jotta hahmosta tulee juuri sellainen kun on haluttu. Kuvilla voi myös kertoa, millaisia töitä haluaa tulevaisuudessa tehdä enemmänkin.

Kevään koulutuksen alkuun on jäljellä kolme viikkoa! On hienoa, että opiskelijoita on tulevalle kurssille ennätysmäärä! Syksyn 2018 koulutukseen otamme vielä kahdeksan (8) opiskelijaa. Alla vielä syksyn 2018 maskeerauslopputöiden satoa!

Maskeeraus Marjo Lahti. Kuva Laura Karppanen

  Maskeeraus Elisa Leppänen. Kuva Laura Karppanen.Bodypaint.

Vanhennos ja haavat. Maskeeraus Essi Vähäkari. Kuva Laura Karppanen.

 Vanhennos ja haavat. Maskeeraus Elisa Leppänen. Kuva Laura Karppanen.

Fantasia. Maskeeraus Elisa Leppänen. Kuva Laura Karppanen.

Fantasia. Maskeeraus Liese Jokiperä. Kuva Laura Karppanen.

Vas. maskeeraus Minnie Lehtonen, oik. maskeeraus Essi Vähäkari. Kuva Laura Karppanen

 

Share
Ladataan...

Pages