Ladataan...
Makeup Mondo

Aloitin Makeup Mondossa tänä syksynä todella innoissani. Odotin tulevaa kovasti. En kuitenkaan ikinä olisi uskonut, että kaksi kuukautta myöhemmin olisin tässä  missä olen nyt, tekemässä aivan upeita töitä ihanien ihmisten kanssa. Syy miksi päädyin kirjoittelemaan tästä aiheesta, on työharjoittelusta saamani työkeikka. Olemme siis tehneet Miss Helsinki finalistien kanssa töitä. Olen ollut monissa kuvauksissa meikkaamassa ja välillä jopa hiusten laitossa mukana. Se on ollut aivan mahtava tilaisuus jo itsessään ja ne tytöt ovat aivan mahtavia!!

 Behind the scenes, kuva Sarianne Solio 

Sain viestin missä kerrottiin, että minua on suositellut ihana Jasmin Voutilainen, yksi Miss Helsinki finalisteista, tekemään meikkiä ja hiuksia jo sitä seuraavalle päivälle muotinäytökseen. Ihan hullua, sekosin. Eddie Lee, Manageri työskentelee tällä hetkellä Mimi Tranin kanssa. He järjestivät Lilla Roberts Hotellissa muotinäytöksen, jossa esiteltiin Mimi Tranin mallistoa. Mimi Tran on siis NY ja London Fashion Week vaatesuunnittelija. Vaikka tilaisuuteen oli alle vuorokausi aikaa ja samana päivänä olisi iltavuoro, päätin että minähän menen sinne! Marssin työpaikalleni niin nopeasti kuin pääsin ja rukoilin kyseisen vuoron vapaaksi. Onneksi minulla on maailman ihanin esimies työpaikalla niin se saatiin järjestymään. Laitoin Eddielle viestiä, että tulen mielelläni enkä malta odottaa ja nähdään huomenna.

 kuva Sarianne Solio; Fedited.com

 kuva Sarianne Solio; Fedited.com

kuva Sarianne Solio; Fedited.com

Seuraavana päivänä olin hermoraunio, hyvällä tavalla! Se ihana tunne kun jännittää niin paljon ettei pysty edes syödä. Pääsin paikalle ja meikkasin siellä 5 mallia ja laitoin osalle myös hiuksia. Päädyin myös auttamaan loppupäivän vaatteiden vaihdossa muotinäytöksen ajan. Koko päivä sujui mahtavasti ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kiittelin monta kertaa suosituksista. Ilman työharjoitteluita Missien kanssa en olisi tavannut Jasminia enkä olisi saanut suositusta häneltä kyseiseen työkeikkaan. Eli suosittelen aina ottamaan mahdollisuudet vastaan, niin minä olen tehnyt ja sain nyt jo ensimmäisen palkallisen keikan meikkaajana. En voisi olla ylpeämpi itsestäni.

kuva Sarianne Solio; Fedited.com

 

- Minnie Harmainen, syksyn 2017 opiskelija

Share

Ladataan...
Makeup Mondo

Nyt se tapahtui minullekkin, 7 vuoden meikkaamistyön ja ajoissa olemisen jälkeen. Morsiamen meikkaus tuli aloittaa kello 8.30 ja minä heräsin kello 8.45. Puhelimeni herätyskello petti ja myöhästyin.

On käsittämätöntä, kuinka nopeaa ihminen voi olla ovesta ulkona kun paniikki iskee! Olin onneksi valmistellut kaikki tavarat mukaan edellisenä iltana, joten yksinkertaisesti heitin vaatteet niskaan, nakkasin tavarat olalle ja lähdin kiitämään. 

Olin onnekas, koska morsian oli coolein ikinä. Olisin ottanut nöyränä vastaan kaiken moitinnan, sillä omana hääpäivänään viimeinen asia mitä haluaa stressata, on meikki. Päinvastoin sain vielä seuraavana päivänä kiitosviestin! Voin sanoa, että morsiamen kanssa avioitunut mies on maailman onnekkain! Aikaa meikata oli runsaasti, sillä sovimme aloittavamme näin aikaisin, jotta ehdin siirtyä toiseen paikkaan tekemään toista meikkiä. 

Mitä tästä voi oppia? Jos puhelimesi on näyttänyt hajoamisen merkkejä, älä luota enää vanhaan ystävääsi. Hanki toinen herätyskello erityisesti tärkeitä päiviä varten.

Kuvateksti: Layoutin tekeminen on erityisen tärkeää morsiamen koemeikissä. Näin voit valmistautua hääpäivän meikkiin mahdollisimman hyvin.

Päivä jatkui kaoottisena, sillä olinhan jo myöhässä seuraavastakin meikistä! Otin taksin alle ja koitin ystävällisesti selittää tulenpalavasta kiireestä ja paniikista mikä minua edelleen kalvoi! Taksikuski parka. Minun onnekseni myös seuraava asiakas otti myöhästymiseni erittäin rennosti ja tuhansien anteeksipyyntöjeni saattelemana hän lähti meikistä tyytyväisenä. 

HUH! Vaikka päivästä selvittiin, vaivasi myöhästymiseni minua koko loppuillan ja vielä seuraavanakin päivänä. Onneksi minulla on runsaasti kollegoita, jotka lohduttivat minua kertomalla omia mokiaan omalla meikkaajan taipaalellaan. Tekevälle sattuu eikä mokilta voi välttyä! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Makeup Mondo

Järjestimme Makeup Mondon studiolle "Tutustu meikkaajan alaan" -päivän. Osallistujia tuli enemmän kuin osasimme odottaa! Ilmapiiri oli rento ja puheiden sijaan keskityimme keskustelemaan paikallaolijoiden kanssa pientä purtavaa napostellen. 

Kävimme paljon eri aihepiirejä lävitse: keskustelimme meikkaajan koulutuksesta, koulutusohjelman sisällöstä, työharjoittelusta, meikkaajan työstä konsulenttina, freelancerina, elokuvissa ja teatterissa. Opiskelijamme Essi Vähäkari ja Liese Jokiperä olivat kertomassa omista kokemuksistaan ja fiiliksistään. Maskeeraaja Jonna Härkänen kertoi kattavasti freelancerin työstään ja mitä polkuja pitkin hän on alalle päätynyt. Myös meikkaaja Denald Qepi kertoi omista kokemuksistaan konsulentin työstä. 

Olimme iloisia, että niin moni saapui paikalle ja osoitti aitoa kiinnostusta alaa kohtaan, kiitos siitä! Tämä tapahtuma rohkaisi meitä järjestämään vastaavanlaisia tulevaisuudessa lisää. 

Tapahtuman jälkeen meno jatkui vähintäänkin yhtä rentona! Järjestimme nykyisille ja entisille opiskelijoillemme pienet tupaantuliaiset, muutimmehan uuteen studioon kesäkuun alussa. Olemme Pian kanssa erittäin onnekkaita, kun olemme saaneet ympärillemme näin lahjakkaita ja ihania ihmisiä! <3

- Julia 

 

Share
Ladataan...

Pages