Ladataan...
Makeup Mondo

Olen listannut 10 yleisintä kysymystä, joita Tutustu Meikkaajan Alaan -illoissa on tullut. Toivottavasti vastauksista on hyötyä sinulle, joka mietit voisiko meikkaajan ala olla sinua varten!

1. Mitä meikkaaja tekee?

Meikkaajan työ on monipuolista. Meikkaaja korostaa meikin avulla asiakkaan parhaimpia puolia ja/tai luo meikki- ja maskeerausvälineitä käyttäen jotain aivan muuta; hahmoja, fantasiaa, kauhua, vanhennosta tms. Meikkaajan työ on myös asiakaspalvelua, pitkiä päiviä ja itsensä markkinoimista. Meikkaajana voi myös myydä kosmetiikkaa, eli toimia konsulenttina myymälöissä. Meikkaajana työtä riittää erityisesti viikonloppuisin ja juhlakausina.

2. Täytyykö minun olla taiteellinen tullakseni hyväksi meikkaajaksi?

Jokainen meistä on omalla tavallaan taiteellinen, on mielestäni koulun vastuulla tuoda se opiskelijasta esiin. Itse en kokenut olevani tippaakaan taiteellinen aloittaessani meikkaajan koulutuksen, mutta nykyään tiedän sitä olevani :) Toki käsillä tekemisen taito ja hyvä hahmotuskyky ovat hyvät edellytykset edetä meikkaajana, mutta voin vakuuttaa että pääkouluttajamme Pia Still osaa tuoda luovuuden esiin kenestä tahansa!

3. Mitä töitä meikkaaja voi tehdä ja paljonko meikkaaja tienaa?

Meikkaajana voit tehdä töitä yksityisyrittäjänä tai työntekijänä. Työntekijänä voit tehdä töitä kauneuskonsulenttina erilaisissa myymälöissä ja esimerkiksi laivoilla. Silloin saat yleisimmin myyjän palkkaa kaupan tes.sin mukaisesti. Voit myös toimia vakituisena meikkaajana mm. erilaisten tapahtumajärjestäjien sekä mallitoimistojen listoilla. Toki yksityisyrittäjänä voit tehdä kaikkea edellä mainittua, mutta toimit toiminimesi kautta ja laskutat tehdystä työstä. Yksityisyrittäjänä meikkaaja voi tehdä töitä todella useissa eri paikoissa; tv-tuotannoissa, elokuvissa, teatterissa, kuvauksissa, lehdissä, kampaamoissa ja missä ikinä asiakkaasi keksivätkään meikkiä tai maskeerausta haluta! Tällöin meikkaajan tienestit vaihtelevat työn määrän, keston ja kokemuksen mukaan. Työn laskuttamisesta ja hinnoista luennoimme paljon koulutuksen aikana.

4. Tarjoaako Makeup Mondon koulutus työharjoitteluita?

Makeup Mondo tarjoaa työharjoitteluita hyvin paljon erilaisiin tapahtumiin. Haluamme, että koulutuksen aikana opiskelijamme kokevat mahdollisimman paljon; näin työelämään siirtymisessä ei ole niin paljoa jännitystä tietämättömyyden vuoksi. Annamme opiskelijoillemme myös vastuuta meikkitapahtumista, jotta he koulutuksen lisäksi myös kokemuksen kautta oppivat oikeanlaisia tapoja toimia ja tehdä. Useasti työharjoitteluiden kautta opiskelijoillemme on poikinut palkallista työtä.

5. Mikä on meikkaajan ja maskeeraajan ero?

Yleisesti meikkaajat mielletään kauneuspuolen meikkaajaksi. Tällöin meikkaaja keskittyy työssään tekemään kauneusmeikkejä; päivä-, ilta- ja morsiamen meikkejä sekä myyntityötä. Maskeeraaja keskittyy ja pystyy tekemään kauneusmeikkien ja myyntityön lisäksi myös näyttävämpiä ja aikaa vievempiä töitä, kuten erilaisten hahmojen suunnittelua ja tekoa, fantasiaa, bodypaintingia, teatteria ym. 

6. Riittääkö alalla töitä?

Tällä hetkellä Suomi työllistää meikkaajia erittäin hyvin. Eri kosmetiikkasarjoja on viimeaikoina saapunut Suomeen hyvää tahtia ja sosiaalinen media on mahdollistanut meikkaajan työn markkinoimisen aivan eri tavalla kuin ennen. Tottakai työllistyminen millä tahansa alalla on aina itsestään kiinni, mutta Makeup Mondo on tukemassa opiskelijoidensa työllistymistä koulutuksen aikana ja sen jälkeen.

7. Kuinka voin hakea Makeup Mondon koulutukseen?

Voit hakea koulutuksiimme ottamalla Makeup Mondoon yhteyttä puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia. Toinen hyvä tapa on osallistua Tutustu Meikkaajan Alaan -iltoihimme, jolloin pääset suoraan tapaamaan Makeup Mondon omistajia sekä muita ammattilaismeikkaajia. Tällä hetkellä kevään 2018 koulutukseen on neljä (4) paikkaa jäljellä, joten kannattaa olla ajoissa yhteydessä Makeup Mondoon.

8. Onko kauneudenalalla hyödyllistä olla moniosaaja?

Ehdottomasti on. Mitä monipuolisemmin olet kouluttautunut, sitä varmemmin tulet työllistymään kauneudenalalla. Myös asiakkaat haluavat usein monta palvelua samalta henkilöltä. On kätevää asiakkaalle, että meikkaaja tekee meikin lisäksi myös kampauksen, sen vuoksi koulutuksemme tarjoaa myös hiusstailaus -jakson.

9. Youtube on täynnä opetusvideoita. Miksi tarvitsen koulua, jotta minusta voi tulla työllistetty meikkaaja?

On totta, että Youtube vilisee toinen toistaan näyttävämpiä meikkiopetusvideoita. Useimmiten Youtube -videoissa meikkaajat meikkaavat itseään opettaessaan meikkausta. On kuitenkin täysin eri asia osata meikata itseään kuin oppia meikkaamaan muita. Koulussa meikkauksen opiskelu aloitetaan täysin alusta, ihon rakenteesta ja muoto- sekä väriopista. Opit tunnistamaan erilaiset iholaadut, erilaisia silmän- ja kasvojen muotoja sekä valitsemaan juuri asiakkaallesi sopivat meikit ja sävyt. Koulutus on säännönmukaista ja tarkoin mietittyä ja saat opettajan kautta henkilökohtaista opetusta siveltimen käytöstä lähtien. Riippuu esimerkiksi asiakkaan iästä ja ihotyypistä, millainen meikkivoide hänelle kannattaa valita, unohtamatta asiakkaan omia mieltymyksiä meikin suhteen. Koulutuksen kautta saat myös paljon työkokemusta, kontakteja ja tietoa, kuinka lähteä rakentamaan uraa meikkaajana. Suurimmalta osalta ihmisistä tällaiset asiat eivät luonnistu itsestään, sen vuoksi laadukkaan koulutuksen käyminen on tärkeää.

10. Onko minusta siihen?

Kyllä on. Jos meikkaajan ala on sinulle intohimo ja unelma, go for it! Alasta ei ehkä vielä puhuta niin kovin paljoa Suomessa, mutta täällä me olemme ja teemme työtä, joka päivä! :)

- Julia

Opiskelijamme Minnie kauneuspuolen koulutuksen työharjoittelussa Karaoken SM -kisoissa Irina Renfors-Laitisen johdolla. Kuva Liese Jokiperä.

 

 

Share

Ladataan...
Makeup Mondo

Syksyn koulutus on ollut työntäyteinen ja antoisa! Voin sanoa, että kisaväsymys on välillä paistanut meistä kaikista, mutta hurja tsemppi päällä on menty eteenpäin! Koulutus on tiivis ja jos tarjoamastamme koulutuksesta haluaa saada kaiken irti, on siihen panostettava. Olemme ylpeitä tulevista meikkitaiteilijoista, jotka ovat jokainen tehneet paljon työtä starttaakseen unelmien urallaan!

Työharjoitteluista ei ole ollut pulaa. Tarjontaa on ollut enemmän kuin olemme pystyneet ottamaan vastaan. Työharjoitteluiden kautta opiskelijamme ovat myös saaneet palkallista työtä, josta olemme erittäin tyytyväisiä! Palkatonta työtä Makeup Mondossa opiskelevat eivät enää teekkään, sillä koulun päätyttyä palkitsemme opiskelijamme tuotepalkkioilla sen mukaan kuinka monessa työharjoittelussa on ollut mukana!

On käsittämätöntä kuinka paljon voi tapahtua muutamassa kuukaudessa! Kauneudenpuoli on pian paketissa ja maskeerauspuoli alkamassa. Toivomme, että siihen mennessä opiskelijoillemme on jo tullut selkeä käsitys siitä mihin suuntaan he haluavat edetä. 

Ensikevään opinnot alkavat helmikuun alussa. Meillä on jo todella kivan oloinen porukka kasassa, mutta vielä mahtuu mukaan! 3.marraskuuta kello 16.30 eteenpäin Makeup Mondon studiolla voi tutustua meikkitaiteilijan alaan. Osoitteemme on Tikkurilantie 55 lt. 1, 01300 Vantaa. Tervetuloa sankoin joukoin! Tapahtumassa on pientä purtavaa ja juotavaa sekä tietenkin tuotearvonta! 

Vaikka koulutuksissamme tekemistä ja tapahtumaa riittää, luovuudesta emme tingi :) Sitä herättelemme, ruokimme ja kasvatamme läpi koulun! 

- Julia

Share
Ladataan...

Ladataan...
Makeup Mondo

Pääsin mukaan Belgiaan pyörätuolitanssin MM-kisoihin avustamaan ja meikkaamaan mahtipariskuntaa Hanna Ihantolaa ja Karl Anderssonia. Hanna ja Kalle kisasivat sekä vakio- että lattaritansseissa. Suunnittelimme ja testasimme lookit jo etukäteen hyvissä ajoin. 

Kisoihin valmistautuminen on tärkeä elementti, lookin täytyy olla kohdillaan! Rusketus, kynnet, hiukset, meikki; kaiken pitää olla kunnossa, jotta kisaajat voivat tuntea lavalla itsensä viehättäväksi ja keskittyä ainoastaan suoritukseensa!

 

Kisat olivat uskomaton kokemus meille kaikille! Huumoria ja naurua riitti kovista paineista ja vähistä yöunista huolimatta! Seuraavana vuorossa ovat pyörätuolitanssin World Cup -kisat  Hollannissa, arvatkaapa vaan olenko menossa! :)

- Julia

Share

Pages