MEIKKAAJA VS. KOSMETOLOGI

Makeup Mondo

Monet sekoittavat kosmetologin ja meikkaajan työn toisiinsa. Kasvuopen -kilpailussa Makeup Mondon toinen omistaja ja pääkouluttaja selvitti kosmetologin ja meikkaajan ammattien eroja hauskalla vertauskuvalla; Pia vertasi aloja talon pohja- ja pintaremonttiin. Kosmetologit tekevät pohjaremontin, meikkaajat pintaremontin. Kosmetologit pureutuvat ihmisen ihonkerroksiin syvemmälle laitehoidoilla, korjaten ja hoitaen ihon perusteita, tehden näin ihosta hyväkuntoisen ja hehkeän. Meikkaaja kaunistaa ja viimeistelee ihon pinnan, tuoden kaikki parhaat puolet esiin.

Kuva Laura Karppanen.

Kuva Laura Karppanen

Meikkaajan työ on vaihtelevaa, työpaikka vaihtelee asiakkaan mukaan.

Työ voi olla:
o Asiakasmeikkausta, kuten ilta- ja morsiamen meikkejä. Yleensä meikkaus tapahtuu siellä missä asiakas itse haluaa tai omassa studiossa.
o Meikkausta ja maskeerausta tv.ssä
o Maskeerausta teatterissa
o Konsulentin ja edustajan työtä eri kosmetiikkasarjoille
o Kuvausmeikkausta, lehdet, yritykset, muoti
o Näytösmeikkausta, lavameikkausta
o Kouluttamista
o Somessa työskentelyä (Instagram, Facebook..)

Hahmo-maskeeraus maskeerajalta Irina Renfors-Laitinen. Kuva Marjo Koivumäki/ Studio Apris

Työ vaatii kontaktien luomista, ulospäinsuuntautuneisuutta, sosiaalisuutta ja rohkeutta tuoda osaamistaan esille. Kaikista tärkeintä on olla hyvä tyyppi, tulla ajoissa keikoille ja tehdä työnsä hyvin ja sovitusti. Meikkaaja voi antaa ohjeita ihon hoitoon, mutta ei varsinaisesti hoida ihoa. Makeup Mondossa ihotyypit ja ihonhoito käydään koulutuksen alussa tarkkaan läpi ja ihonhoitorutiinien, hoidon ja analyysin huomiointi jatkuu läpi koulutuksen. Kosmetologin ja meikkaajan työ sopivat hyvin yhteen ja tuovat vaihtelevuutta työtehtäviin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.