Ladataan...
Mamofoni

Tähänkin lähdin ihan soitellen sotaan. Vasta jälkikäteen luin, että homma kannattaisi suunnitella, että välttyy epämukavuuksilta.

Kun ei ne tissit heti tajua ettei imetys jatku enää. Maidontuotanto jatkuu vaikka imetyksen lopettaa, siksi on hyvä lopettaa pikkuhiljaa, koska sitten maitoa ei tuota ainakaan ihan hirveissä määrissä. Tämä tietty jos ei suunnittele vaikka pumppaavansa vielä jatkossa.

Nyytti on pistänyt jo pitkään vastaan koko imetystä, ja se oli ollut pari kuukautta aika tuskasta. Pullosta maito meni helpommin. Kun Nyytti täytti 8kk tuli aika sanoa aamuhetkille näkemiin ja siirtyä kokonaan pulloruokintaan.

Olin jo 6kk ikäisestä vähentänyt imetyskertoja ja lisännyt pulloruokintaa, imetin vain aamulla koska oon laiska nousemaan heti ylös ja oli ihana köllötellä imetyksen ajan vielä puoliunessa. Kuitenkin kun lopetin imetyksen, rintoja välillä särki ja niihin tuntui pakkaantuvan maitoa. Lämmin suihku, lämmin kaurapussi - ne auttoivat parhaiten ja parissa viikossa pahin meni ohi. Vieläkin yli kuukausi lopettamisen jälkeen, maitoa silti vielä tulee ja välillä on särkyjä.

Jostain syystä mulla on sellainen käsitys, että kestää jopa puoli vuotta, että rinnat tottuu taas tilaan missä ei tapahdu imetystä. En tiedä mistä tän ajan oon napannut, onko teistä kenelläkään kokemusta ja tietoa kauanko kropalla kestää tottua tähän tilanteeseen?

 

Share

Ladataan...
Mamofoni

Tämä on mun vakioleipomus, eli 50/50 itse ja kaupan valmisjauhosekoitus.

Eli Lidlin Gluteeniton vaalealeipä - jauhoseos
Ohjeessa sanotaan 4,5dl vettä mutta laitoin 5 dl
Lisäksi laitoin 2 porkkanaa ja juustoraastetta taikinan sekaan

Paistetaan 175 asteessa noin tunti. Itse käytin paistossa Lidlin muffinsivuokia, jotka on niin sulosia!

Joku muukin tuli heti apajille

 

Share

Ladataan...
Mamofoni

Tänään 21. lokakuuta Tampereella oli kaksi mielenosoitusta, toinen oli Suomen vastarintaliikkeen uusnatsien järjestämä ja toinen oli Tampere ilman natseja -ryhmän. Katselin meidän ikkunasta keskustan vilinää, kunnes uusnatsien ryhmä nousi Laukontorilta Hatanpään valtatielle huutaen petturien nimiä. Ihmisiä oli matkalla shoppaileen, ja moni kuvasi puhelimellaan kulkuetta. Suututti, koska nämä ihmiset on niin etuoikeutettuja ettei heidän tarvi pelätä.

Kemmy lähti töihin kävellen, ja joutui kulkemaan näiden suunnitteleman reitin kautta. Itse suunnitelmissa oli käydä kaupassa. Nyt mietin kuitenkin tarkkaan, mihin suuntaan lähden, koska en halua altistaa Nyyttiä sille että jouduttaisiin tilanteeseen, jossa häntä voisi pelottaa.

Joka paikassa hoetaan jatkuvasti natsimutsi, muutosnatsi, kielioppinatsi ja tämä on normalisoinut termin natsi. Ollaanko me todella ihmisinä unohdettu, mitä tapahtui vajaa 80 vuotta sitten? Näillä ihmisillä on todellinen aate, jonka takana he seisovat. Natsit tappoivat ihmisiä järjettömiä määriä, ja järjettömistä syistä. Ollaanko me ihmiskuntana, Suomalaisina tässä pisteessä?

Jos siis tänään menit Tampereella kauppaan, lenkille tai muuten vaan keskustaan eikä sua pelottanut, pidä itsees huomattavan etuoikeutettuna ja asetu niiden puolelle, jotka joutuu vielä pelkäämään ja varomaan.

Valitettavasti en voi sanoa olleeni tyytyväinen Tampere ilman natseja ryhmän mielenosoitustapoihin. Kun edustaa ryhmää, jonka tavoitteena on väkivallattomuus, tasa-arvo, rauha on mun mielestä väärin heitellä savupommeja poliiseja kohti, pysäyttää junaliikenne tai hyppiä autojen päälle. Olisin toivonut että mielenosoittajat olis edustaneet aatettaan arvokkaammin.
Mulle kävi myös niin, että matkalla Stockalle luulin joutuneeni keskelle uusnatsien joukkoa, kun ryhmä ihmisiä kasvot peitettyinä käveli meitä kohti. Vasta lähietäisyydellä huomasin pienet kyltit, joissa olikin natsivastaiset kirjoitukset, huokaisin helpotuksesta - ihmeen saman näköisiä molemmat porukat.

Pystyn jossain määrin ymmärtämään ennakkoluuloisia ihmisiä, jotka purkavat omia pelkojaan vihaan ja väkivaltaan. Se ei kuitenkaan selitä uusnatsismia, koska siinä on kyseessä syvemmästä aatteesta joka toivoo ihmisryhmien täyttä tuhoa. Mun mies ja lapsi kuuluu tällaiseen ihmisryhmään, ja se jos jokin voi ajaa meidät, veroja maksavat, työikäiset ihmiset pois tästä maasta.

Lopuksi vielä runo, joka pitää mut hereillä ja estää mua jäämästä sohvannurkkaan kun jotain tällaista tapahtuu:

Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.
Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.
Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.
Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

-Martin Niemöller

Share

Ladataan...
Mamofoni

Käytiin Nyytin kanssa pyörimässä Rullassa, vauvoille ja taaperoille suunnattussa vedenalaisessa valtakunnassa.

Täällä pääsi tutustuun merenneitoihin, huovutettuihin kaloihin, verkkoihin, meritähtiin ja vaikka mihin. Nyytti konttaili ympäriinsä innoissaan, päristeli ja ihmetteli. Selkeesti oli hauska paikka!

Rulla on ilmainen, siellä on uusi näyttely avautumassa pian. Näyttelyiden lisäksi siellä voi esimerkiksi askarrella.

Tässä vielä aukioloajat ja tarkka osoite:

Avoinna:
to–pe klo 9–14
la–su klo 11–16
(ryhmille ma–ke klo 9–15
ennakkovarauksella)

Finlaysoninkuja 6

Share

Ladataan...
Mamofoni

Tässä muutamia asioita, mitä Nigeriasta kirjoitetaan Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa. Pohdin myös mitä Suomesta voisi sanoa Nigerialaisille ja pitikö nämä ministeriön vinkit omalla kohdalla paikkaansa.

Ulkoasiainministeriö kirjoittaa Nigerian matkustustiedotteessa muun muassa näin:

Turvallisuustaso - Noudata erityistä varovaisuutta

http://<http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341201&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI>

Nigerialaisille Suomesta: Noudata erityistä varovaisuutta. Paikallinen väestö on paikoittain hyvin ennakkoluuloista, joskin monet myös hyvin avuliaita ja ystävällisiä. Ulkopuolisen voi olla mahdotonta erottaa kumpi on kumpi.

Oma kokemus: En kokenut oloani turvattomaksi missään vaiheessa, mutta oltiin varovaisia siinä mielessä ettei menty ulos pimeällä ja pysyttiin tietyillä alueilla. Olis tyhmää väittää, että joka paikka Nigeriassa on ihan yhtä turvallinen kun Tampereen kadut, mutta peloissaan mun ei silti tarvinnut olla kertaakaan. Oikeastaan kaikki tuntemattomatkin näki vaivaa, että mulla olis ollut hyvä olla.

Kaikkialla maassa tulee lähteä siitä, että rakenteet ja palvelut, samoin kuin viranomaisapu ovat heikot. 

http://<http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341201&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI>

Nigerialaisille Suomesta: Koko maassa on ollut laaja rasistinen poliisien nettiverkosto, on mahdollista että virkavalta on hyvin ennakkoluuloista.

Oma kokemus: Viranomaisapu on Nigeriassa olematonta, siellä ei ole samanlaista 112 palvelua kuin Suomessa. Poliisin voi lahjoa. Tämä ei kuitenkaan kummasti tuonut turvattomuuden tunnetta, mutta tiedostin että jos jotain tapahtuisi oltaisiin ihan omillamme.

Nigerian kaupungeista erityisesti Lagosissa liikenne on ruuhkaista ja nopeatempoista. Onnettomuuksia sattuu paljon, eikä apua ole useinkaan nopeasti saatavilla. Teiden kunto vaihtelee suuresti.

http://<http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341201&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI>

Nigerialaisille Suomesta: Tieverkosto on kattava, hyväkuntoinen ja liikenne rauhallista.

Oma kokemus: Nopeatempoinen on hellä termi kuvailemaan sitä kaaosta mitä liikenne on Lagosissa tai mitä se oli Uyossa. Ne tiet, millä me ajettiin oli yllättävän hyvässä kunnossa. Maaseudulla oli muutama tie, joka oli sadekauden jäljiltä tosi kuoppainen.

Kausittaiset rankkasateet ja niiden mukanaan tuomat tulvat ovat tavallisia, samoin kuin voimakkaat ukonilmat varsinkin sadekaudella huhti-lokakuussa.

http://<http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341201&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI>

Nigerialaisille Suomesta: Varaudu läpi vuoden lämpimillä vaatteilla. Säätila on vaihteleva, kesällä voi tulla lunta, talvella vettä. Kukaan ei koskaan tiedä huomisen säästä, varustaudu kaikin mahdollisin vaattein.

Oma kokemus: Matkustettiin talviaikaan eli sadekaudella. Saatiinkin kokea muutama ukonilma, jotka oli upeita, jopa vähän pelottavia. Kunnon ukkosen aikaan tuntui että koko talo tärisi! Monena päivänä tiet tulvi ja liikenne kiersi pikkuteitä, koska kun vettä tuli sitä tuli paljon.

Share

Pages