Muijat Tallinnassa: SALT

Mansen Muijat

 

Morjens!

Seuraavaksi muijilla on ilo ja kunnia paljastaa teille tällainen helmi Tallinnasta, kun palataan meidän pikkujoulureissuun. Tää ei kylläkään taida olla mikään valtava salaisuus, sillä paikka oli muijien lisäksi täynnä myös muita suomalaisia.

Kyseessä on ravintola Salt, joka ei sijaitse aivan Tallinnan keskustassa, joten siihen ei välttämättä törmää sattumalta Tallinnan kaduilla kulkiessaan.  Kun taxi pysäytti ravintolan eteen jäätiin hetkeksi miettimään, että ollaanko me ihan oikeassa paikassa sillä alue vaikutti enemmänkin asuinalueelta kuin ravintolaympäristöltä.

Kun astuttiin sisään vaikutti siltä kuin me oltais eksytty lämpimään pieneen olohuoneeseen, jota täytti elämä ja puheensorina ja jonka asiakaskunta vaihteli pariskunnista lapsiperheisiin ja liikemiehiin.

Meille kerrottiin, että Salt oli perustamisesta alkaen ollut jatkuvasti todella suosittu emmekä käyntimme jälkeen ihmetelleet tätä ollenkaan. Emme yllättyneet myöskään tiedosta, että Salt on päässyt White Guide Nordic –oppaaseen.

Alkuruoaksi aasialaishenkinen tonnikala-annos, jossa oli paahdettuja seesaminsiemeniä, retiisiä, wakame-merilevää ja lentokalan mätiä.

Tämä annos todella yllätti. Vasikankielileipä! Ja hyvää oli! Listalla oli paljon muitakin jännittäviä vaihtoehtoja kuin esimerkiksi härän kivekset tai poro tartar.

Meidän ihana ja asiantunteva tarjoilija.

Pääruoaksi syötiin ankanrintaa madeirakastikkeella, bataatilla ja salaatilla. Tämä oli taivaallisen hyvää! Mahtavat maut ja aivan täydellinen kokonaisuus. 

Tämä pääruoka oli kyllä silti illan päätähti ja tarjoilijankin mukaan ihmiset tulee tänne tämän mustekala-annoksen vuoksi. Mustekala oli täydellisen pehmeää ja veitsi vaan leikkas sen läpi kuin pehmeän voipalan.

Lista on vuosien varrella muuttunut, mutta mustekalaa on kuulemma aina listalla koska siitä Salt on tunnettu.

Ravintolassa on aika vähän asiakaspaikkoja ja pöydät oli melko lähekkäin, mikä osaltaan rohkaisikin monia huutelemaan vieraisiin pöytiin ja kysymään, että oliko hyvää ja mitä tilasit.

Tämä vohveli oli ihana päätös hyvälle aterialle.

Suklaakakkua, kinuskia, kirsikoita, poppareita, NAM.

Salt on avattu neljä vuotta sitten. Viikonloppuisin ravintolassa on erittäin kiireistä, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Makuja oli laidasta laitaan. Mitkään ruoat eivät olleet perinteisimpiä vaan jokaisesta ruuasta löytyi joku spesiaalimpi twisti. Ruokien yhdistäväksi tekijäksi voisikin oikeastaan sanoa sen, että kaikki oli todella hyvää!

Ravintola oli aivan meidän henkinen paikka. Vaikka ruoka ja viinit olivat todella korkeatasoisia, tunnelma oli niin rento ja intiimi, että ihmiset kävivät keskusteluja keskenään jopa pöytäkuntien yli ja muijat huomasivat itsekin höpöttelevänsä iloisesti muun paikallisen, amerikkalaisen ja suomalaisen asiakaskunnan kanssa. Tällaista rempseyttä ravintolakäyttäytymiseen toivoisi tulevan Suomeenkin.

And in english: We went to Salt restaurant in Tallinn and we absolutely fell in love with it. Our waiter was the best! He was so funny and professional at the same time and he was able to pick the best dishes and wines for us. We ate veal tongue, tuna, duck and octopus so it was quite an experience all together.

Salt is pretty popular place so if you are planning a trip to Tallinn and want to go to Salt make sure you book a table. And book it a week in advance. Thank you Salt! We had a perfect evening with you! In our future trips to Tallinn this restaurant is a must.

Pelkkää lovee,

Muijat

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.