ROKA Sushi & Robata

Mansen Muijat

Moro!

Meidät kutsuttiin tutustumaan Aleksanterinkadulle Barmacian (R.I.P.) lopetettua samalle paikalle avattuun ROKA Sushi & Robata –ravintolaan. Tuo tuttu sushi-sana tuossa nimessä paljastaakin kyseessä olevan japanilainen ravintola. Robata puolestaan tarkoittaa periaatteessa japanilaista grilliä, jossa valmistetaan mereneläviä ja muitakin varrasherkkuja. Roka-sanakin voisi hyvinkin mennä japanista (jos kieltä ei nimittäin osaa), mutta sepä onkin espanjaa ja tarkoittaa kiveä. Eli monesta kulttuurista tulevia osaajia on tämän ravintolan taustalla mikä näkyy myös ruokalistassa. Huhtikuussa avattua ravintolaa pyörittävätkin Pablo Manuel Hernandez Loera Chavez, Diego Manuel Gallardo Jodar ja Alejandro Jaremczuk Ramos.

Ruokalistaa selaillessamme oltiinkin positiivisesti yllättyneitä siitä mitä kaikkea ravintolassa on tarjolla; ei pelkkää sushia vaan poke-kulhoja, grillin herkkuja ja tacoja. Monesti on käynyt niin, että kun lähtee porukalla syömään ja mietitään minne mennään on joukossa se yksi, jonka ei tee mieli sushia vaan jotain lämmintä. Tältä listalta löytyy nimittäin aivan varmasti jotain jokaiseen makuun ja mielitekoon. Valinnanvaraa on myös sakeissa, viineissä ja japanilaisissa oluissa. Saket täällä ovat sitä sorttia mitkä kuuluu juoda kylmänä ja viinien tapaan niistä löytyy hyvät parit eri ruokalajeille.

Ja sitten maistelemaan!

Ensimmäisenä alkuruokana Yaki chicken gyoza eli ihanan maukkaalla kastikkeella ja salaattipedillä tarjoiltuja kanalla täytettyjä pehmoisia ”mykyjä”. Hyvin vahva aloitus tälle illalliselle eikä yhtään liian raskasta tuoreiden aineksien kera.

Sitten pieni muistutus Barmacian ajoilta. Nimittäin toiseksi alkuruuaksi saimme japanilaisia tacoja tonnikalasalsalla. Tämä oli niin hyvää ja raikasta ja tonnikala aivan suussasulavaa!

Vaikka maku onkin tärkein oli jokaisen annoksen kaunis esillepano jo itsessään nautinto. Jos ei syö kalaa löytyy listalta mahtavia kasvisvaihtoehtoja, joiden maku on mietitty niin kohdilleen, että ei sitä kalaa tai lihaa edes osaa kaivata.

Jaksettiin vaan syödä kaikki vaikka vaikutti aluksi aika kovalta urakalta. Mistään hinnasta ei oltaisi kyllä mitään jätetty. Ekaa kertaa oli vähän semmonen olo jopa, että nyt ei voi kyllä enää mitään jälkkäriä ottaa. Mutta kas kummaa! Kun tarjoilijalta pääsi taikasanat, että maistuuko jälkiruoka, niin jotenkin sieltä suusta taas pääsi, että tottakai. 

Jälkkärinä oli aivan täydellinen amerikkalaistyylinen juustokakku kinuskilla. Juustokakku vuorottelee ravintolassa suklaabrownien kanssa, ja jäätelöäkin on aina tarjolla. Kivaa, että tälläsessä japanilaisessa ravintolassa on kerrankin vähän tuhdimpia jälkiruokia.

ROKA Sushi & Robata on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14-22 ja lauantaisin kello 12–22. Lounasta on tarjolla arkisin klo 14-17 eli jos haluaa late lunchille niin tämä on erinomainen paikka siihen. Opiskelijoille tiedoksi, että opiskelijakorttia vilauttamalla saa keskiviikkoisin A’la carte –listan sushilajitelmista -15% alennusta. Koska tila on suhteellisen pieni kannattaa ravintolaan tehdä aina pöytävaraus. Jos tekee mieli herkutella kotona voi ruokaa tilata myös Foodoran ja Woltin kautta kätevästi suoraan kotiovelle.

Ihanaa, että Tampereelle on auennut taas näin hyvä japanilainen ravintola. Kyllä meidän kelpaa!

Testatkaa hyvät ihmiset, jos että ole jo käyneet <3

-Muijat

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.