Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Olin viikko sitten viettämässä miehen kanssa ihan unelmien lomaa Kosilla. Kos tarjos meille kaikkea mitä vailla oltiin, eli lämpöä, lämmintä merivettä, rentoutumista, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Saari oli aivan mielettömän ihana ja toimi paikkana meille tosi hyvin.

Kreikkalaista salaattia tuli syötyä taas paljon. Se on vaan Kreikan saarilla niin hyvää!

Ihana Spitaki-niminen rantaravintola Theodore Beach -rannalla kivenheiton päässä Kosin kaupungin keskustasta ja just meidän hotellin rannalla. Spitakissa oli hyvää ruokaa, mukava ja nuorekas henkilökunta, hyvä ruoka ja superhyvät (isot ja tujut) mojitot.

Meidän hotelli Continental Palace oli tosi hyvä valinta. Iso hotelli, jossa oli paljon vieraita ja näin ollen tosi iso ja kattava aamiainenkin. Hyviä sämpylöitä, iso salaattipöytä ja aina makealta puolelta jotain kakkuja, nutellaa ja vohveleita. Kinkkua, nakkeja, papuja ja kananmunia löytyi kokkelina, paistettuna ja keitettynäkin. Hyvä kahvi ja raikkaat mehut kruunas vielä kaiken. Vatsan sai aina tosi täyteen ja aamiaisella pärjäs illalliseen tai vähintään myöhäiseen lounaaseen saakka. 

Hotellin allasalue oli aina tosi täynnä, mutta lähiranta, jonne oli 50 metriä, oli tosi hiljainen ja pieni eli juuri täydellinen. Matala ranta takasi lämpimän meriveden tuulisinakin päivinä, ja rantatuolien hinnat oli kohtuulliset. 2 aurinkotuolia + varjo maksoi rannasta riippuen viidestä kuuteen euroon. Keskustan alueella tosin osa rannoista oli ilmaisia rantaravintoloiden asiakkaille, tietysti varmaan edellytti, että jotain ostetaan ravintolasta.

Ranta oli pienikivinen tai hiekkapohjainen vähän kohdasta riippuen, minkä vuoksi ostin uimakengät. Näin hotellilla ja rannassa muutaman tyypin, jotka repi merisiilen piikkejä jalanpohjista, minkä vuoksi uimakengät tuntui turvallisilta. Ja mä näinkin kirkkaan veden läpi pohjassa niitä merisiilejä!

Pyörät oli ihan ehdoton juttu! Pyörävuokraamoja oli joka kulmassa ja ne maksoi noin 14e viikko. Niillä oli mukava kulkea kaupungilla paikasta toiseen varsinkin, kun meidän hotellilta oli keskustaan rantakatua pitkin hieman matkaa.

Löydettiin ihana Flamingo-niminen ravintola keskustan rantakadulta. Voin suositella lämpimästi! Ihana perheravintola, jossa oli todella hyvä ruoka. Etenkin toi yllä näkyvässä kuvassa oleva Stifado oli niin hyvää, että tultiin syömään se vielä uudestaan. Liha oli niin mureaa ja hyvää, että vaikka joka ilta käytiinkin eri ravintolassa niin tähän haluttiin tulla uudestaan syömään vipana iltana se ihan viimeinen illallinen. Stifado oli muistaakseni 9 euroa, joten ei hinnallakaan pilattu. Kantsii ottaa tämä annos jos sattuu kulmille! Pitkään haudutettu liha joka hajoo, kun haarukan laittaa läpi. Nam!

Täytin Kosilla vuosia ja kuvassa näkyykin synttäridrinkit. 4 Roses -nimisessä baarissa oli happy hour puoleen yöhön saakka, jolloin drinkin ostaja sai toisen samanlaisen ilmaiseksi. Ei ihan tajuttu vielä tässä kohtaa, että ne tulee sitten samaan aikaan. Hyvää oli kuitenkin!

Parvekkeella oli ihanaa istua iltaa ja ottaa vielä yhdessä aina ne viimeset yömyssyt tai colat.

Pakolaistilanteesta sen verran, että se oli juuri päällä meidän loman aikaan ja tähän paljon uutisoituun pahimpaan ruuhka-aikaan. Tällaisia kasoja löytyi rannoilta puiden alta ja milloin mistäkin kohtaa, kun pakolaiset on yön aikana tulleet Turkin puolelta yli rantaan. Tilanne oli todella silmiä avaava ja opettava, minkä vuoksi matkan jälkeen Suomen pakolaiskeskustelu onkin tuntunut melko sydämettömältä aika ajoin. 

Käytiin pyörällä Tigaki-nimisessä kaupungissa. Pyöräiltiin paahteisena päivänä yli 30 kilometriä eikä tuntunu missään. Ihana merituuli viilensi mukavasti pyöräillessä ja kuuma tulikin vasta aina silloin kun pysähdyttiin. Pysähtyessä voi sitten etsiä vaan jonkin kivan rannan ja käydä pulahtamassa.

Taas yksi ihana merenrantaravintola Al Dente. Nähtiin tämä ravintola monesti pyöräillessä ja sanoinkin miehelle, että heti kun kreikkalainen ruoka alkaa vähänkään tökkimään niin mennään tähän italialaiseen. Otin rapupastan ja simpukoita, ja mies otti pizzan. Oli todella hyvää ja tämä sijainti oli vain niin mieletön, että ei voi oikein sanoin edes kuvailla miltä tuntui syödä tuossa ja katsella auringonlaskua. Hintatasokin kyllä vähän kalliimmasta päästä, mutta kyllä sen nyt yhtenä iltana maksoi.

Meidän parvekkeelle paistoi aina ilta-aurinko viidestä eteenpäin, minkä vuoksi nähtiin myös monia upeita auringonlaskuja.

Kiitos Kos! Tarjosit meille juuri sitä, mitä tähän väliin kaivattiinkin!

- Annukka

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

 

Päästiin viime viikolla maistelemaan yhden Tampereen ehdottomasti tunnetuimman ravintolan uusia herkkuja. Samalla paikalla Hämeensillan päässä on ollut ravintola jo yli 100 vuotta. Ja pyttipannustaanhan tämä paikka on tunnettu, mutta nyt Tillikassa maisteltiinkin ihan jotain muuta.

 

Keittiömestari Pasi Viitala ja ravintolapäällikkö Lasse Haapa haluavat korostaa listalla suomalaista ruokakulttuuria. Ruuissa onkin käytetty paljon kotimaisia ja pirkanmaalaisia aineksia.

 

Tiina ja lasillinen Montalto Brut Spumantea.

 

Alkuruuaksi saimme maistella savumuikkua ja tuorekurkkupikkelssiä leivällä, perinteistä lihapiirakkaa, saaristolaisleipätikkuja sekä puolukka-piparjuurimajoneesia. Näitä myydään listalla erikseen, joten jokainen saa rakentaa itselleen sopivan alkupalan tai napostelulautasen. Oma suosikki oli kyllä tuo savumuikkuleipä.

 

Pääruokien kanssa juomana tarjoiltiin Pyynikin käsityöläispanimon White IPA. Itse en oo suuri oluiden ystävä, mutta tästä hedelmäisestä oluesta pidin todella paljon. Jos vielä olis terassikelejä niin tää juoma sopisi lasiin täydellisesti.

 

Tillikan kalaperunoihin kuuluu ruis-olutpaneroitua savulohta, maalaisranskalaisia ja juuresraastetta. Annos oli mukava uusi versio perinteisestä fish´n´chipsistä ja lohi sopi annokseen tosi hyvin. Ihan lepparijuttu oli kuitenkin tuo juuresraaste, jota olisin voinut syödä ämpärillisen. Maukas raaste sopi hyvin raikastamaan annosta. Aina ei tarvitse olla matkassa sitä majoneesissa uitettua coleslawta.

 

Oma suosikkini kahdesta pääruuasta, joita maisteltiin oli Kukkoa viinissä.  Annoksen savujuusto-ohratto oli juuri sopivan savuinen ja murea liha lähti helposti irti luusta. Tähänkin ruokaan oli annettu Tillikan oma twisti kun lihaliemen ja punaviinin tilalla kastikkeessa oli käytetty kanalientä ja sherryä. 

 

Jälkkäriksi tarjoiltiin ei köyhät vaan Keskituloiset ritarit. Jäätelö oli luonnollisesti Tampereen jäätelötehtaalta. Annos oli minusta juuri oikean kokoinen ja sopivan makea lopetus ihanalle aterialle.

 

 

Oli tosi mukavaa päästä käymään Tillikassa ja ravistella itseltäänkin pois niitä vanhentuneita käsityksiä mitä paikasta saattoi olla. On ilo huomata kuinka noinkin historiallinen paikka osaa uudistaa itseään juuri sopivalla tavalla unohtamatta kuitenkaan juuriaan.

Suosittelen testaamaan!

 

Nägyy!

-Anna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Blockfestit oli ja meni ja huhhuh mitkä pirskeet. Aurinko helli festarikansaa koko viikon ja porukkaa oli ku pipoo! Tässä muutama otos muijien seikkailuista.

TareBrush 

Ruplan kojulta löyty vaatetta ja kahvia.

 

 

Vip- ja exclusive-alueiden ruuista vastasi Masu Asian Bistro ja siellä paikanpäällä kokkailevat Hans Välimäki ja Akseli Herlevi tekivät todella makosat iltapalat. Sushi oli todella hyvää ja ramen ehti parempiin suihin ennen ku sitä ehti edes kuvata. Ramen oli jälleen kerran niin upee makuelämys (saman tyylinen kuin Välimäen pop-up -ravintolassa taannoin), että sitä ei meinaa ihminen oikein käsittääkään miten niin maistuva liemi oikein syntyy. Sitä on pakko saada pian uudelleen! Katottiin, että Masun listalla oli joku Ramen-keitto ja todella toivotaan, että se on se sama, koska siihen jäi himo!

 

Jumalauta että oli muuten Atomirotta jälleen kerran kova! Huhhuh! Aikalailla sai nostettua tunnelman kattoon ennen illan odotetuinta Wiz Khalifaa.

Oli niin synkkää, että tässä aikalailla paras kuva mihin iluuri pysty noilla kontrasteilla. Jumalauta mikä rokkistara toi äijä oli. Ilo kuunnella ja kattella ja suuri plussa livesoittajista. Hurja meisinki! Tanssittiin koko keikka!

Lauantai tais olla monelle pääpäivä ja porukkaa olikin jo päivästä tosi paljon enemmän.

Veikkauksen voittajakatsomosta oli mahtavat näkymät lavalle!

Oli kyllä mukavat kekkerit kaiken kaikkiaan.

Pieni miinus vessoista. Viisi vessakoppia ei riitä isolla vip-alueella naisille alkuunkaan, kun se oli aikas iso. Tää on aina tyhmä juttu jotenkin valittaa, kun muuten on kivaa ja ruokaan, juomaan, esiintyjiin ja puitteisiin satsattu... mutta se on vain fakta, että ihmisellä ei ole hyvä olla jos on vessahätä. Ehkä tää oli inhimillinen erhe järjestäjiltä, kun tapahtumaa oli laajennettu viime vuodesta.

Ensi vuotta ootellen. Takuulla tullaan uudelleen!

Muijat <3 Blockfest

Pages