Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

 

Kävästiin tuossa tovi sitten muiden Tampere Food Clubilaisten kanssa Tammerkosken sillan alla RUBY & Fellasissa maistelemassa mitä listalta löytyy. Tää irkkuhenkinen pubi on ollut monesti kesäiltaisin kohtaamispaikkana ihanan ison terassinsa ansiosta. On kuulkaa nätit näkymät Tammerkoskeen! On siinä tullut samalla maisteltua ihanan rakkaita kesälistan annoksiakin.

Tällä kertaa sukellettiinkin sitten ihan kunnolla pubiruokiin vaikka valikoima on Rubyssa kattavampi ja monipuolisempi kun ihan missä tahansa peruspubissa. Annoksia voisi myös sanoa astetta fiinimmiksi.

 

Tässäpä alkuun kaksi hieman erilaista vaihtoehtoa alkuruuiksi tai pienempään nälkään. 

Rubyn Hood –annos kootaan lähitiloilta tulevista herkuista, kuten juustoista, lihasta ja pikkelöidyistä kasviksista. Aivan mahtava annos, joka täytyy kyllä käydä kokemassa uudestaan.

Ruby’s Platter oli sitten aikalailla vastakohta tuohon ensimmäiseen: Mozzarellatikkuja, paneroitua kanaa, popperseja, sipulirenkaita, kurkku- ja porkkanatikkuja talon remoulade sekä manteliaiolin kera. Nää on varmasti tuttuja makuja jokaiselle. Manteliaioli muuten toimi todella hyvin ja koostumus oli hauska.

Siinäpä vähän Chili Cheese Frieseja viereisestä pöydästä.

Okei! Nyt sitten keskittykää! Yllä olevassa kuvassa näette kupillisen pekonia. Eikä mitä tahansa pekonia vaan IPA-marinoitua, taivaallisen makusta pekonia. Jos liha maistuu niin tää on kyllä aivan täydellinen pikku snacksi tuopin seuraksi. Nam saatana!

Me otettiin puoliksi Molly's burgeri, jossa oli kanaa, vuohenjuustoa, briossisämpylä, paahdettua sipulia, mustaherukkaa ja timjamisitrusjogurttia. Oli ihan ok, mutta meidän makuun vähän mauton. Tykätään paljon vuohenjuuston ja kanan yhdistelmästä, ja kirpeän mustaherukan kanssa yhdistettynä kuulosti tosi toimivalta. Se kuitenkin jäi vähän laimeaksi. Molly's on kuitenkin esimerkiksi Emmille ihan yksi lemppareista. Lisukkeena pikkelöityjä vihanneksia, jotka tuli kivassa purkissa. Ne oli tosi hyviä!

Jar Jar Things –annos. Metsämarja-graavattua lohta ja piparjuuri-crèmeä. Saaristolaisleipää, siitakesieniä, juuressipsejä, kurpitsaa. 

Otettiin puoliksi myös Patrick's-niminen annos, jossa oli revittyä lammasta, minttumajoneesia, paahdettua sipulia ja valkosipulijogurttia. Tää oli ihan voittaja! Suositellaan testaamaan. Me mennään ainakin tää syömään vielä uudestaan. Tämän kaverina toimi loistavasti bataattiranskalaiset ja remouladedippi sekä ne pikkelöidyt vihannekset.

Dukkah Chups. Dukkah-maustettua lampaan karetta, mallasjuureksia, romesco-kastiketta, karpalogeeliä, pistaasia. Annos ei kuulemma ihan voittanut Ravintola Malabadin lammasta. Viereisestä pöydästä oltiin sitä mieltä meidän pitahampparin maistamisen jälkeen, että siinä revitty lammas oli kuitenkin erittäin onnistunut.

Bataattiranskiksetkin tarjoiltiin kivoista pienistä metallikipoista.

Naapuripöydän Falafelationship, jossa on falafelia, maissimuhennosta, paistettua lehtikaalia, juuressipsejä, pikkelöityä retiisiä ja soijajogurttia.

Kun Nigella Lawson muutama vuosi sitten paneroi ja uppopaistoi suklaapatukan telkkarissa muijat saattoi pikkasen naurahtaa. Ei muuten naurata enää! Rubyn Hobbit’s Treat – annokseen saa valita joko Snickersin, Bountyn tai Susun uppopaistettavaksi. Tää rapea herkku tarjoillaan sitten vaniljajäätelön kera. Ja syntisen hyväähän se sitten oli. Vähän ehkä oli muijien mieleen liiaksi taikinaa itse patukan ympärillä. Verisuonet tukkoon 2016.

Cakescakescakes-jälkkäri, jossa on siis kolme erilaista pientä kakkupalaa. Raparperijuustokakkua, kurpitsapiirasta ja kirsikkamutakakkua. Kaikki kakut oli mukavan kosteita ja koostumukselta hyviä, mutta kyllä toi suklaa tais viedä voiton.

Eli siis loppukaneettina vois todeta, että uusi menu yllätti maistelijoista jokaisen positiivisesti niin maun kun ulkonäönkin puolesta. Kaikkee kantsii koittaa, mutta ipa pekonille ja Patrick's-pitaleivälle erikoissuositukset muijilta!

Huomenna Huurteen visaan!

- Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Kuten luvattu, tässä on lisää meidän viikon takaisesta Tallinnan reissusta. Oli aivan huippukiva viikonloppu!

Muijat laivalla.

Kuoharia heti aamusta, koska miksipäs ei.

Saavuttiin Tallink City Hoteliin, jossa kumpikaan ei ollut aiemmin yöpynyt.

Oltiin aika sanattomia, kun avattiin ovi ja näky oli tämä. Miten ihana huone ja noi ikkunat! Täällä oltais voitu viihtyä vähän kauemminkin kuin vain vaatteiden vaihdon verran.

Käytiin vanhassa kaupungissa vähän pörräämässä.

Kevyttä shoppailua.

Meidän piti vähän niinkun lounaaks ottaa jotain pientä niin päätettiin ottaa kuuden alkupalan lajitelma. Kävi ilmi, että ei ollutkaan mikään pieni maistelujuttu tämä vaan meille tulikin kuusi kokonaista alkupala-annosta. Jouduttiin ottamaan vähän ruokaa hotelliin mukaan.

Ravintolan nimi taisi olla Wine Library ja se sijaitsi ihan vanhan kaupungin aukion reunalla.

Restoran Ribestä kerrottiinkin jo aiemmin kokemukset ja mehän siis rakastuttiin paikkaan täysin.

Kattokaa nyt tuota vessaakin! Ihana!

Ribessä saatiin vinkki hyvästä ja mielenkiintoisesta Manna La Roosa -nimisestä drinkkibaarista, jonne suunnattiinkin seuraavaksi. Kun kuultiin paikan ulkonäöstä niin tiedettiinkin heti mistä paikasta oli kyse, koska ravintolan räikeitä vihreitä valoja ei voinut olla huomaamatta aiemmin ohi kävellessä.

Bongattiin listalta Napue Gin ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Jäisillä karpaloilla luonnollisesti, mutta rosmariinin oksia ei valitettavasti tällä kertaa löytynyt.

Aivan uskomaton paikka ja plussaa mahtavista baarimikoista!

Hotellissa asumisessa parastahan on tietysti aamupala. Tallink City Hotellin aamiaispöydästä löytyi tosi hyvä valikoima, vaikka se Annan kaipaama pekoni jäikin puuttumaan. Ei ollu muuten nälkä näiden settien jälkeen!

Muijilla oli siis aivan mahtava viikonloppu ja heti oltiin jo suunnittelemassa uutta reissua kun laiva alkoi lipumaan pois Tallinnan satamasta. Tuli kyllä niin monta mielenkiintosta paikkaa vastaan kun kierreltiin kaupunkia.

Pelkkää hymyä!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Morjensta!

Nyt on kuulkaas käyny sellanen homma, että muijat väittää löytäneensä Tampereen hauskimman pubivisan! Ja tämän visan paikkahan on Public House Huurre Kalevassa ja aika maanantaisin klo 21. Visa on nimetty mielikuvituksellisesti Huurteen Viihde- ja Musavisaksi.

Visan teemat vaihtelevat populäärikulttuurista yleissivistykseen ja aivan päättömiin nippelitietoihin. Visassa parasta onkin sen arvaamattomuus ja huumorilla höystetyt kysymykset. Ennen kaikkea visan vetovoima perustuu kahteen ihastuttavaan ja hervottomaan pitäjään Javieraan ja Riiaan.  Hyvänä esimerkkinä naisten vetämät tanssikoreografiakysymykset (esim. Beyoncén Single Ladies), jotka juontajat luonnollisesti esittivät itse pienten naukkujen rohkaisemina. Visassa saa siis nauraa ilman painetta siitä, osaako kysymyksiin välttämättä vastata.

Visan jännittävänä osana ovat myös käytännönläheiset kysymykset, joissa yhden joukkuetovereiden silmät peitetään ja hän joutuu esimerkiksi maistamaan tai haistamaan, mitä vadilta tarjotaan. Viime kerran visateemana olivat aistit, joten näitä käytännöntehtäviä olikin kolme. Kisailijat pääsivät maistamaan ja haistamaan kolmea ruoka-ainetta sekä tunnustelemaan kolmea esinettä. Ja ei muuten oo ihan niin helppoa kuin luulis! Kun näköaisti peitetään, arvaaminen käy yllättävän haastavaksi ja muut joukkuetoverit joutuvat kiemurtelemaan kaverin maistellessa ja haistellessa ja rypistellessä otsaa, koska eivät tietenkään saa paljastaa, mitä pelaaja koittaa tunnistaa.

Visaan kuuluvat usein myös kuuntelutehtävät. Eräänä kertana visateemana oli ruoka & seksi, jolloin kisailijat joutuivat arvaamaan ääninäytteiden perusteella, onko nauhalta kuultu orgasmi aito vai feikki.

Visa kestää pari tuntia, joten siinä kannattaa nautiskella maistelutehtävien lomassa vaikka Huurteen herkkuja pubiruokia.

Meidänpä joukkueella kävi älytön munkki, kun saatiin kulhollinen nougat-jäätelöä kesken kisan arpaonnen suosiessa.

Nyt sinne visaan! Meidän joukkue lähtee kerryttämään kisapottii ny.

Kattellaan!

-Muijat

Pages