Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Tampere Jazz Happening järkätään 3.-6.11.2016 35. kerran ja silloin Klubilla, Pakkahuoneella ja Telakalla on tarjolla vaikka minkälaista korvaherkkua. Kyseltiin vähän tapahtuman järjestäjiltä Happeningistä ja heidän tärppejään tapahtumaan.

Milloin ja mistä Tampere Jazz Happening on saanut alkunsa?

Tamperelainen jazzkerho Break oli suomen suurin jazzyhdistys 80-luvulla ja järjestettyään jazzpäivien konsertteja Tampereella he päättivät järjestää festivaalin, siitä kaikki lähti vuonna 1982.

Miten tämän vuoden ohjelmisto on valittu?

Meillä on esillä, kuten tapana, jazzin koko kirjo, nuoria, vielä tuntemattomia nimiä, jo paikkansa jazzmaailmassa vakiinnuttaneita artisteja ja eläviä legendoja. Pyrimme venyttämään sanaa ”jazz”, koska sanana se aiheuttaa itse kullekin tietynlaisia mielikuvia, näitä mielikuvia on syytä laajentaa vuosi vuodelta, koska genre on laaja.

Mitä olisivat viisi vinkkiänne tämän vuoden tapahtumaan?

1.  Torstai-illan ilmaiskonsertti Klubilla ”Spotlight on Sweden”, lavalla kolme ruotsalaista naisten johtamaa tuoretta kokoonpanoa.

2.  Marius Neset Quintet feat. Svante Henryson Pakkahuoneella perjantaina 4.11.

3.  Eve Risser White Desert Orchestra Pakkahuone 5.11. klo 17.30

4.  Telakan keikoilla esittelemme suomi-jazzin kärkeä laajalla pensselillä. Pe & la.

5.  Dave Hollandin johtama Aziza Pakkahuoneella sunnuntaina 6.11.

 

Mitkä olisivat teidän terveiset ihmisille, joille jazz saattaa kuulostaa hieman vaikeasti lähestyttävältä genreltä?

Kuten aiemmin mainitsin, jazz on laaja genre ja sen sisällä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ennakkoluulot on syytä jättää narikkaan ja tulla avoimin korvin keikoille. Happening on lämminhenkinen tapahtuma, jossa löydät mieluisia yllätyksiä ja saatat laajentaa musiikkimakuasi yllättävällä tavalla.

---

Ja nyt olis kuulkaas jollain onnekkaalla mahdollisuus voittaa itselleen ja kaverilleen liput Pakkahuoneen perjantai-illan konserttiin! Lavallehan silloin nousee Jazzliiton Juhlaorkesteri, Steve Lehman Octet sekä Marius Neset Quintet with Svante Henryson.

Eli kommentoikaa tuttuun tapaan tähän postaukseen mitä haluaisitte nähdä Tampere Jazz Happeningissä ja ootte mukana arvonnassa. Muistakaa laittaa sähköposti mukaan. Voittaja selviää sunnuntaina 30.10. 

 

Nägyy keikoilla!

-Muijat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Viimeksi kun kävin moikkaamassa porukoita etelä-pohjanmaalla niin me päätettiin tehdä visiitti Isokyröön ja mennä nyt viimein katsastamaan paljon hehkutetun Kyrö Distillery Companyn tilukset. Huhhuh mikä kokemus!

Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus on Kyrö Distillery Companyn kanssa samoissa tiloissa toimiva anniskeluravintola. Täällä järjestetään myös cocktailkoulutusta ja -tarjoilua erilaisiin tilaisuuksiin, mutta meidän porukka oli varannut kolmen ruokalajin illallisen, tislaamokierroksen ja tastingin.

Ravintola on auki joka kuun ensimmäinen lauantai, jolloin paikanpäällä pääsee nauttimaan aivan älyttömän hyvistä ja taidolla tehdyistä drinkeistä, livemusiikista ja voi osallistua opastettuun tislaamokierrokseen. Muuten ravintola ja illallispuoli on avoinna tilauksesta yli 10 hengen ryhmille. Illalliselle voi tosin päästä myös pienemmälläkin porukalla mikäli joku toinen isompi ryhmä on varannut illallisen samalle illalle. Illallisen hintaan 65-80e kuuluu automaattisesti tislaamokierros ja tasting, jossa maisteltiin neljää erilaista juomaa.

Upea lahjapakkaus ois tämä ihan kelle vaan!

Tässä valmistuu meidän alkujuomat. Valittiin Sainio-nimiset drinkit, jotka on aikalailla parasta mitä voi mistään saada. Ja tätähän ei saa mistään muualta tällä hetkellä kun täältä Isokyröstä, koska muut baarit ei ilmeisesti jaksa tuota tyrnimarjaa pitää varastossa. Sainiossa on tyrniä, sitruunaa ja Napue-giniä.

Baarimikko Maija Romu kertoi meille illan kulusta ja viineistä. Seinäjoen Juurella-ravintolasta Joni oli kokkaamassa meille ja kertoo tässä illan menusta. Oltiin illan ensimmäinen ryhmä, mikä olikin kiva niin saatiin ihan rauhassa aloitella tää ruokailu ennen kuin sali alkoi täyttymään muista ruokailijoista. 

Vihersalaattia vadelmavinegretillä.

Haudutettua ruista, kurkkua ja lammasta tässä vasemmalla ja oikealla ginigraavattua lohta, karpaloa ja rosmariinia. Voitte vaan kuvitella. Huh.

Lanttua, porkkanaa, punajuurta ja perunaa lisukkeena.

Aterian kunkkuna härkää ja versosiirappia.

Pikkuveli siinä ottaa herkkuviiniä lisää. Juu saa kaataa täyteen.

Glung.

Jälkiruoka oli aivan ihana ja suussasulava vanukas, jossa oli tyrniä, piimää ja paahdettua valkosuklaata.

Kahvin sijaan otettiin Kyröön Kaffi -drinkki, joka oli Irish coffeen tyylinen, mutta viinana toimi Juuri ja mukavana lisänä angostura bitteri.

Jälkiruoan ja kahvin jälkeen suunnattiin tislaamokierrokselle.

Tislaamokierrosta ei sovi vähätellä sillä se oli iso ohjelmanumero. Kierros kesti noin 1,5 tuntia ja sisälsi mahtavan tietopaketin tuotteiden ja idean synnystä, yrityksestä, Isokyröstä paikkana, historiaa ja tietoa juomien valmistuksesta ihan pullottamiseen ja pakkaamiseen asti. Kierroksen meille piti Katariina Kallio, joka oli aivan huikea! Tarinaa riitti ja oli muutenkin niin ihana ja eläväinen muija, että sopi kuunnella ja katsella.

Muutama Napue lähdössä maailmalle.

Kierroksen jälkeen meillä oli vuorossa tasting, joka oli jo hienosti katettu pöytään jokaiselle sillä aikaa kun me oltiin kierroksella. Vasemmalta lähtien maisteltiin ja ensimmäisenä oli kirkas Juuri, joka oli siis väkevää pontikkaa ja nimensä mukaan muidenkin juomien juuri. Tätä hierottiin aluksi hieman kämmeneen, jolloin juoman lämmetessä alkoholin tuoksu muuttui aivan uunituoreen ruisleivän tuoksuun. Sen jälkeen oli viski, joka ei ollut vielä valmista, mutta saatiin tynnyristä otetut maistiaiset. Hyvää ja lupaavaa oli jo nyt! Sen jälkeen Napue, joka olikin meille jo entuudestaan tuttu. Viimeisenä appelsiinilla ja mustapippurilla maustettu gini Koskue, joka on ollut tynnyrissä ottamassa makua.

Kyrö Distillery Companyssa valmistettuja juomia on jo aika runsaasti. Montako ootte maistanu?

Tastingin piti meille Erkka Alalahti, joka osasi asiansa kyllä todella hyvin. Kuultiin maistelun ohessa paljon jokaisen juoman synnystä ja niissä käytetyistä mausteista ja juomien eroista. Tastingin jälkeen pääsin käymään vielä tynnyrivarastossa, jonne ei voitu ryhmänä mennä kun se oli niin täynnä.

Viskitynnyreitä sai muutaman tonnin hinnalla ostaa ja käydä itse täyttämässä tynnyriin, jonka päälle on tehty hieno nimilaatta. Tämän tynnyrin viskin valmistumista odottelee tällä hetkellä Hermanni, Matti ja Tuomo. Herkkua luvassa. Omien tynnyreiden myynti on tosin nyt laitettu hetkeksi tauolle, että tislaamossa ehditään tekemään juomaa myös myyntiin.

Hauska fakta muuten näissä itse täytetyissä ja ostetuissa viskitynnyreissä. Koska Suomi ja Suomen alkoholilaki, niin kukaan muu ei saa myydä väkeviä juomia kuin Alko. Mikä tarkoittaa sitä, että Kyrö Distilleryn pitää ensin myydä juoma pullotettuna Alkolle, josta tynnyrin omistajan tulee käydä se ostamassa pulloina. Oman tyhjän tynnyrin voi sitten käydä erikseen hakemassa Kyrö Distilleryltä myöhemmin ja uskonkin, että monet haluaa sen tehdä koska onhan tässä omassa tynnyrissä nyt tunnelmaa.

Muutama muukin odottelee omaa viskiää.

Tässä varastossa ihan myyntiin meneviä viskejä tynnyreissä.

Viimeiseksi maistettiin vielä Koskuesta tehtyä gin tonicia. Mausteena appelsiinia ja mustapippuria, jotka löytyy myös Koskuesta. Nam!

Muutama tyhjä lasillinen jäi pöytään.

Voin suositella tätä illallispakettia kyllä kaikenlaisille porukoille! Ihana visuaalisesti niin kaunis ja mielenkiintoinen paikka, mahtavia makuja, hyvää ruokaa ja juomaa, paljon tietoa. Ja kuinka hienoa on poistua tuolta sydän niin täynnä ylpeyttä noita ihmisiä kohtaan! Saunassa syntyneestä ideasta toiminnaksi, jonka hedelmiä palkitaan ympäri maailmaa jatkuvasti. Ei tätä voi kun ihastella ylpeydellä! Ja maistella, hehe.

Juodaan tänään porukalla Napuee.

<3 Annukka

Pages