Ladataan...
Mansen Muijat

 

Hellou!

Suunnattiin Tampere Food Club Bloggers -ryhmän kanssa pienelle ekskursiolle Helsinkiin (valitettavasti matkasta puuttu mun ihana vaalea rikoskumppanini Annukka! Byhyyy!).

Kohteena oli kesän lopulla Katajanokalle avattu ravintola Shelter.

Vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan tosiaan kuin turvapaikka meren vierellä. Sisustus on lämmin ja tumma ja asiakaskuntaa oli laidasta laitaan, lapsista vaareihin.

Harvemmin on tullut maisteltua bulgarialaista kuohuvaa, mutta tämä maukas yksilö kyllä karisti kaikki ennakkoluulot ja varmaan tulen maistelemaan useamminkin.

Terriini Huttulan kukosta, linnunmaksamousse, hillottua rusinaa ja saksanpähkinää.

Paahdettua Grönlannin pallasta, punajuurta, savustettua smetanaa ja katajanmarja beurre blanc-kastike.

Keittiömestari Teemu Laurell kävi moikkaamassa meitä.

Kurpitsansiemen jäätelö, kurpitsakreemiä ja lakulla maustettua kinuskia. Nam!

Shelterissä tuli kyllä selkeä tunne siitä, että sen taustalla häärivä joukko tekee hommaansa intohimolla ja persoonallisesti. Ehkä sen takia on vaikea kiteyttää ravintolaa yhteen lauseeseen; se tuntuu olevan monen persoonan summa. Joka ei missään tapauksessa ole huono asia! Rehellisiä ja selkeitä, kauteen sopivia makuja.

Poikettiin vielä ruokailun jälkeen yläkerran Rusty Barissa maistelemassa mahtavat cocktailit. Huikea drinkkipaikka tämä ja kätevällä paikalla ravintolan yläkerrassa. Oikein hyvä yhdistelmä rennolle illalle hyvän ruuan ja juoman parissa yhdessä rakennuksessa.

 

<3:lla

-Anna

 

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Kävin tossa reilu viikko sitten tutustumassa Radisson Blu Grand Hotel Tammerin eli tuttavallisemmin vaan Tammerin juhlapöytien antimiin. Juhlapöydät eli semmoset vähän juhlallisemmat buffetit tulee myyntiin siis aina kun on aihetta juhlaan niin kun esimerkiksi itsenäisyyspäivänä, jouluna ja muina pyhä- ja juhlapäivinä.

Oon aiemmin syönyt Tammerissa aamiaisen ja brunssin ja kummastakin pidin kyllä melkoisesti, mutta brunssista enemmän. Ei oo tullu vaan hetkeen käytyä, koska se 36e hinta on kuitenkin vähän sellanen panostus, että ei viittis ihan juhlahumuisen illan jälkeisenä päivänä tai muuten hetken mielijohteesta mennä.

Juhlapöydästä jäi aika hyvät fiilikset. Lähes kaikki maut oli omaan mieleen ja keittiö oli onnistunut hyvin. Juhlapöydän hinta on kuitenkin yli 50 euroa niin sen perusteella voisin sanoa, että pöydästä puuttui varmasti aika paljon kaikenmoista mitä tulee tarjolle sitten oikeassa buffetissa. Lämpimiä ruokia tässä ei ollut ollenkaan vaan enimmäkseen salaattia, kalaa ja keittiön mukaan juuri niitä juhlapöydän erikoisuuksia makujen puolesta.

Juoksin tähän tilaisuuteen muuten suoraan töistä ja kamerahan oli jääny lahjakkaasti kotiin mikä vähän harmitti, mutta puhelimen kuvilla mentiin. Kyllä sielä onneks pari käyttistäkin oli.

Mua niin nauratti kyllä taas tää mun lautanen. Niin kun oon aiemmin sanonu, niin mun lautasesta ei saa ikinä nättiä annoskuvaa kun mun periaate buffeteissa on kaiken tarjolla olevan täyttäminen tetristyyliin lautaselle siten, että koko lautasen tila on mahdollisimman tehokkaasti käytetty.

Näitä sapuskoja ei missään varsinaisessa ruokalistassa oo joten en ehkä ihan sataprosenttisella tarkkuudella osaa kertoa mitä söin. Kaikki kalat oli kuitenkin ehkä tää juhlapöydän tähti! Varsinkin toi muikkuvene oli hauska, koska se oli niin visuaalinen ja hyvänmakuinen. Punajuuren kaveriksi oli laitettu vuohenjuustoa ja sokerisuolattuja pekaanipähkinöitä. Pystyisköhän sellasia tai sen tyylisiä pähkinöitä paahtamaan kotona? Hmm. Ne oli niin hyviä sen juuston ja punajuuren kaverina että huhhu.

Muu mikä jäi sitten mieleen oli se, että pikkelöidyt sienet toimii aina ja ohrasalaatti yllätti sillä, että siihen oli saatu tosi paljon makua.

Kippis!

Sitten mun lemppariaiheeseen, eli jälkiruokaan. Jälkiruoasta sai kaksi pikkuista maistiaista. Toisessa oli söpö annos sellasta suklaamoussejuttua ja toisessa päärynää, piparkakkua ja sinihomejuustoa.

 

Kummatkin oli visuaalisesti kauniita ja maultaan herkkuja. Ainut asia mikä kummastakin puuttui oli määrä koska mun jälkkärivatsahan on poikkeuksellisen suuri (pohjaton).

Brunssihan on nyt muuten tauolla tammikuun puoleen väliin saakka, mutta Tammerissa on uudistettu Super Breakfast -aamiainen, joka kuulosti kyllä niin herkulta, että se pitää käydä joku viikonloppu testaamassa.

Seuraavia Tammerin puitteita huutavia super-aamuja, juhlapyhiä ja -pöytiä ootellessa! 

Palataan,

Annukka

PS. Muijat lähtee Tallinnaan viikonlopuks morooo ollaanko vähän innoissamme! Meidän omat pikkujoulut. Anna pidetään niin kivaa! <3

Ladataan...
Mansen Muijat

Morjens!

Kävästiin viime viikolla pienellä baari/ravintolakierroksella Tampere Food Club Blogger –ryhmittymän voimin. Monta on hyvää katua Mansessa, mutta kyllä Aleksanterinkadulle on kertynyt mahtava kattaus kuppiloita, joissa meikä muijatkin ravaa aikas usein.

Aloitettiin kierros Cafe Europasta ja vuoden ekoista glögeistä piparien kera. Täytyy mainita, että meillä oli kaikilla oikein mukavaa toisin kuin jostain näistä kuvista voisi luulla. Esimerkkinä Santeri, joka ei näytä iloiselta tässä kuvassa, mutta kyllä silläkin ihan hauskaa oli. Jotenkin osataan vaan aina kuvata foodclubilaisia huonoilla ilmeillä. Mutta takasin aiheeseen!

Europa on kiva tunnelmallinen kahvila, jossa on mukavaa istua kaveriporukalla, hörästä lasi (tai kaks) jotain hyvää juomaa ja ottaa kylkeen jotain pientä purtavaa. Maisteltiin myös mukavan raikasta sangriaa. Listalle oli tullut runsas nacholautanen erilaisilla täytteillä. Täyttävää settiä, mutta ei kyllä vedä ihan vertoja naapurikuppilan Barmacian täysin itse tehtyihin, tuoreista täytteistä koottuun nacholautaseen. Mutta siis toimihan se nyhtöpossu ja -kana nyt juustolla kuorrutettujen nachojen kanssa erittäin kivasti! Kylmän juoman kanssa tällänen jaettava setti ois oikein mukava.

Sitten nälän herättelyn jälkeen jatkettiinkin Naughty BRGR -ravintolaan, josta saa todella mainioita burgereita. Oisko nää nyt tällä hetkellä Tampereen parhaat? Taitaa olla, että vei Ohanalta voiton valikoimalla ja erikoisemmilla makuyhdistelmillä. Ei perus burgerissakaan oo mitään pahaa ja sellanenkin Naughtysta löytyy myös, mutta portobellosienellä täytetty kasvishamppari ja villiporoburgeri veivät vaan muijien kielet mennessään. Huh mitä settiä! Naughtyn nimikkoburgeri on myös jo aivan klassikoksi noussut makuelämys, jossa on pihvi, sinihomejuustoa, aiolia, rucolaa ja pekonihilloa.

Naughty BRGR -ravintola on sen perustajan Akseli Herlevin kymmenvuotisen tutkimustyön tulos, ja sanotaanko nyt näin, että kyllä sen tarkoin mietityistä makuyhdistelmistä huomaakin. Ai että kun alkoki muuten tekeen ny burgeria mieli!

Koko ruokalista lisukkeineen on niin herkku!

Sisustuskin oli muijien mieleen.

Jos listalla on friteerattua mac'n'cheeseä niin onhan se nyt pakko testasta. Syntistä, rasvaista, tuhtia ja just sellasta kun oletettiinkin. Kyllä voidaan hyvin ymmärtää miksi jotku (me...) tilaa tätä krapulapäissään burgerin kylkeen. Bataattiranut on täällä muuten myös parhaat mitä ollaan maistettu! Rapeemmat jopa kun Fafasissa ja se on paljon sanottu se, koska niiden nimeen ollaan vannottu aika kauan.

Sitten lähdettiinkin jälkiruokadrinksuille naapurissa sijaitsevaan Barmaciaan.

Barmacia on yksi parhaita drinkkipaikkoja Tampereella. Ellei oisi muuten jopa ihan paras tällä hetkellä kun Minibaari lopetti. Täältä kaikki käsintehdyt ja tuoreista raaka-aineista alusta saakka loihditut drinkit. Meksikolaisen teeman mukaan talon coctaileihin kuuluu muun muassa mojitoja, margaritoja, pisco sour ja muita tequilapohjaisia drinksuja. Annukan lemppari on täälä ihanan raikas ja samaan aikaan tulinen chili-margarita.

Muijat <3 Leon. Kuvan otti Sami "paraskuvaaja" Sänpäkkilä.

Päästiin makustelemaan Barmacian itse maustamaa mezcalia, joissa oli makuina muun muassa mantelia, puolukkaa, karpaloa ja lakritsaa.

Sitten siirryttiinkin maistelemaan pieniä annoksia Dining 26 -ravintolaan, jossa ravintolan omistaja Arto Rastas liittyi seuraan.

Alkuun maisteltiin kivellä paistettua rosmariinilla ja valkosipulilla maustettua leipää ja tzatsikia. Tää leipä oli niin kuohkeeta ja rapsakkaa, että tähän jäi himo.

Sitten saatiin maistettavaksi egyptiläistä moombarmakkaraa, paahdettua kikhernettä ja tomaattikorianterisalsaa. Tää oli niin hyvää! Aivan erilainen makkararuoka kun mitä on missään aiemmin maistanu. Ja se korianteri, siitä me tykätään ihan missä vaan. Juu.

Jälkkäriks uuniomenabaklava, jonka suhteen piti olla vähän skeptinen. Baklava on niin ällömakeeta ja erikoista sokerimössöä, että sitä ei pysty aina ymmärtämään. Tämä sen sijaan oli ihanaa! Laventelijäätelön ja kardemummakinuskin kanssa makuyhdistelmä oli enemmän just sellanen ihanan kinuskinen eikä siirappinen.

Seitsemän ruokalajin menu tässä ravintolassa on 54 euroa ja viinipaketti sille 26 euroa. Todella paljon saa meidän mielestä kyllä tähän hintaan herkkuja ja ajatuksella tehtyjä annoksia ja makuja. Meitä jäi ainakin sen verran kaivelemaan, että toi menu täytyy vielä käydä joskus kokeilemassa.

Sitten mentiin viimeisenä vielä Majavaan, joka on tullut Minibaarin tilalle.

Majava on kotoinen istuskelupaikka, jossa kaverit käy juomassa lähinnä oluita ja edullista viiniä pulloittain. Rentoa ja hauskaa istuskelua toivoville Majava on aina hyvä idea.

Aleksanterinkadusta on tullut Tampereella kyllä melkoinen keskittymä. Jos ei tiedä oikein mitä tekis mieli syödä tai juoda niin tällä kadulla ideoita riittää.

- Muijat

 

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Pages