Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Puistossa järjestettiin tovi sitten Barone Montalto & Nespoli -viinien esittelytilaisuus, jossa oli tarjolla italialaisia makupaloja niin viinin kuin ruoankin muodossa. 

Nespolin viinitila eli Poderi dal Nespoli on Emilia-Romagnan alueella asuvan perheen viinitila jo neljän sukupolven ajalta. Vuonna 2010 Nespolin viinejä alettiin viemään laajemmin ulkomaille, ja tällä hetkellä niitä onkin saatavilla noin 30 maasta eri puolilta maailmaa. Onneksi myös Suomesta. Nespolin viinitilalla valmistetaan niin puna-, valko- kun kuohuviinejä ja roséitakin. Valikoimassa on myös yksi tujumpi noin 40-prosenttinen Mastalsó-niminen grappa, joka on siis tilan viinien puristusjäämistä tislattua viinaa.

Nespolin viinitilan kokki Nicholas Cacchin valmisti viinien seuraksi vähän herkkuja. Tarjolla oli mozzarellaa, parmesaanitikkari ja muita juustoja, tartar ja lautasen keskellä näkyvä erikoinen suolainen kananmuna-asia, jossa oli samettinen ja aika vanukasmainen koostumus. Se oli parasta!

Alkuun Montalto Acquesi Cortese –kuohuvaa. Tämä kuiva ja sitruksinen kuohuviini sopi erinomaisesti aperatiiviksi. Annukka on nyt vuorostaan muijista raskaana, joten joutui valitettavasti tyytymään viinien pyörittelemiseen ja tuoksuttelemiseen kun Anna hoiteli maistelut.

Filarino tarkoittaa flirttiä ja sopii meistä hyvin roséviinin nimeksi. Ihanan raikkaan marjainen viini näihin kuumiin kesäpäiviin. Voidaan suositella! 

Il Prugneto Romagna Superiore Sangiovese on Mundus-viinikisan 2017 kultamitallisti. Il Prugneto viini on siis saanut nimensä viinitarhan mukaan. Viini on laatuluokitukseltaan DOC viini, jota voidaan tuottaa vain rajatulla alueella kuten provinsseissa: Bologna, Forlì, Ravenna sekä Rimini. Täyteläinen ja tanniininen viini. 

Borgo Dei Guidi on pehmeän täyteläinen ja mukavan tasapainoinen punaviini. Viini on nimetty viinitilan läheisen kylän mukaan. Tätä voisi juoda ennemmin talvi-iltoina kuin helteellä. 

Ricossa Barbera Appassimento. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä kuivatetaan pari viikkoa ennen niiden murskaamista ja käymistä. Näin viiniin jää hieman makeutta. Viiniä ei ole myöskään kypsytetty tammessa. Hieman kevyempi viini edellisiin verrattuna. 

Lopuksi vielä ihana Ricossa Barolo. Tämä keskitäyteläinen viini on oikein mukavan kirsikkainen. Ricossan perhe on valmistanut kyseistä viiniä jo sukupolvien ajan Piementen alueella. Tätä täytyy hankkia omaankin viinikaappiin! Sitten kun on viinikaappi.

Kaikkia muita näistä viineistä, paitsi Borgo Dei Guidia, on saatavilla Alkosta, ja suuri osa oli myös otettu Puiston omaan valikoimaan.

Kippis ja näkyy!

- Muijat

 

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin testaamassa Ahlmanin tilalla sijaitseva Ravintola Anna. Annukka ei ollu täällä aiemmin vielä ehtinytkään käymään ennen tätä visiittiä, mutta Annalle tää onkin jo aika tuttu paikka.

Ravintola Annan kehuttu kolmen ruokalajin lounas on nyt kesätauolla elokuun puoliväliin asti ja sillä välin ravintolassa on tarjolla herkkuja à la carte –listalta. Ravintola on auki tiistaista perjantaihin klo 11-19 ja lauantaisin brunssin merkeissä klo 11-14. 

Käsin tekeminen, kotimaisuus, luomu sekä lähiruoka ovat Ravintolan Anna avainsanat. Eikä kauhean paljon lähempää voikaan ruoka tulla kun juustotkin saadaan tilameijeristä, joka sijaitsee samassa rakennuksessa. Ja maitohan meijeriin kärrätään maitokärryllä viereisestä navetasta.

Ravintolan ruokalista näytti heti lupaavalta. Otettiin alkuun Annan napostelulautanen kahdelle ja maalaislohkot. Olikin aika reilu setti alkuruoaksi, mitä ei ehkä ihan tajuttu miettiä loppuun asti koska meistä kumpikin on aika huono jättämään mitään ruokaa lautaselle...selvittiin kuitenki!

Alkuun otettin myös ihanan raikkaat mocktailit, jotka meille tilauksesta loihdittiin.

Keittiön tervehdyksenä saatiin superhyviä juureslastuja ja talon itse tekemää majoneesia. Voidaan kertoa, että vei nälkäisten muijien kielen mennessään!

Lohkot oli myös huippuhyvät ja rapsakat.

Tässä tämä napostelulautanen. Kuten kuvasta näkyy, se on aika iso vaikka kahdelle onkin tarkoitettu jaettavaksi. Laudalta löytyi palvattua Ahlmanin maatiaisnaudan paistia, Pyynikin KauppaIpalla glaseerattua Paijan tilan possunkylkeä, Tilameijerin Kytösavu Gabriel- ja Grillijuustoa, oman pihan villiyrttipestolla marinoitua perunasalaattia, pikkelöityjä kesävihanneksia, kuusenkerkkämajoneesia ja paprikahilloketta.

Voitais hyvin kuvitella tämä napostelulautanen, ravintolan uudella terassilla aurinko ja lasi hyvää valkkaria.

Annan nimikko-olut on Akaalta kotoisin olevan Hopping Brewsters Beer Companyn tekemää ja ihanan kesäisen makuista.

Anna söi savustettua kirjolohta, joka tarjoiltiin kauden sienistä valmistetun muhennoksen, grillattujen maitohorsman versojen ja kevätsipulivoissa haudutettujen uuden sadon perunoiden kanssa. Makua ei tästä savuisesta kalasta puuttunut!

Annukka söi Ahlmanin maatiaisnautaa, joka tarjoiltiin ketunleipä-maustevoin ja paahdettujen kesäkasvisten kera. Annos oli rustiikki ja kooltaan aika suuri. Tällä kerralla koko oli jopa liiankin iso, mutta toisaalta se olis miellyttänyt varmaan kovasti jos alla ei olisi ollut isoa alkuruokaa. Aika tutun ja turvallisen makuinen annos, joka on varmasti monien perinteisemmistä liha-annoksista pitävien makunystyröihin osuva.

Annukka otti jälkiruoaksi vaniljaliemessä haudutettua oman pihan raparperia. Annos sisälsi raparperin lisäksi myös tilajogurttimoussea, kauramurua ja pihasauniolla maustettua mansikkaa. Tämä annos oli ihan superherkku! Sopivasti kirpsakka, makea ja kermainen.

Anna puolestaan otti jälkkäriksi tilamaitojäätelöstä loihditun annoksen. Ihanan raikas minttujäätelö oli yksinkertaisesti täydellistä. Mahtava kesäjälkkäri jonka voisi syödä mielellään uudestaan vaikka ravintolan terassin lämmössä.

Ravintola Annan vastavalmistunut terassi. Tällä kerralla meitä ei valitettavasti sää suosinut ja päädyttiin syömään sisällä, mutta ens kerralla sitten!

Perjantaina 13.7. Ravintola Annassa on tarjolla heinäkuun sesonkimenu. Silloin noutopöydästä löytyy sesongin raaka-aineita tehtyjä herkkuja. Oman tilan ja puutarhan antimia hyödyntäen tietty!

 

Rakkaudesta lähiruokaan!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Ravintola Hella ja Huone on kuulkaas vaihtanut omistajaa. Kymmenen vuotta sitten ravintolan ostanut Arto Rastas on nimittäin myynyt paikan Humberto Pulido Garcésille ja Ilmari Saarikoskelle, jotka työskentelivät Rastaan ravintolassa. Käytiin kuulemassa ja maistelemassa millaisia muutoksia tulee tapahtumaan.

Uudet omistajat kertoivat, että uudistuneesta Hella ja Huoneesta olisi tarkoitus tehdä entistä lähestyttävämpi. Ruokia aiotaan viedä klassisempaa fine diningia päin. Paikallisia raaka-aineita ja tuottajia tullaan suosimaan, mutta tärkeintä tulee olemaan ruoan laatu ja maku. Joskus se saattaa tarkoittaa, että on pakko käyttää esimerkiksi norjalaista kalaa, jolloin kotimaisuudesta tingitään. 

Ravintola on nykyisin auki tiistaista lauantaihin saakka, ja uutuutena siellä aletaan tarjoilla kolmen ruokalajin lounasta. Lounaalla voi käydä nopeasti tai viettää aikaa ja nautiskella sen kyljessä lasin viiniä tai hyvää samppanjaa.

Siinä uudet yrittäjät, ravintolan salia hallinnoiva sommelier Humberto Pulido Garcés ja keittiömestari Ilmari Saarikoski.

Tässä muijat harvinaisessa yhteiskuvassa, joka on jotain muuta ku vessaselfie.

Hurmaava tarjoilija kaatoi vieraille maistiaisia talon erilaisista samppanjavaihtoehdoista.

Kaikkea täytyy maistaa!

Tarjolla oli keittiön loihtimia ihanan kesäisiä herkkuja, joiden mukana oli myös ravintolan itse valmistamaa leikkelettä kasslerista ja mausteista makkaraa, jotka vei muijilta kielen mennessään. Myös taidokkaasti valmistetut ruusukaalit ja tryffeliöljyllä maustettu omena-sellerisalaatti oli todella hyviä!

Muutoksen tuulien mukana ravintolaan tuli myös suosittujen menukokonaisuuksien lisäksi ála carte -lista, joten nyt Hella ja Huoneeseen voi mennä vähän lyhyemmänkin kaavan mukaan syömään vain esimerkiksi yksi pääruoka monen ruokalajin kattavan menun sijaan.

Iso suositus meiltä Hella ja Huoneelle! Täytyykin pikaisesti mennä maistelemaan myös noi menujen sisällöt.

Näkyy!

- Muijat

 

 

 

Pages