Pari muuttoa vuodessa pitää mielen virkeänä ja koti-ikävän kroonisena

Ladataan...
Maria R

Me muutetaan taas. 

Kiitos Liloun vinkkien, asunnon vuokraus on otettu teorian tasolla haltuun. 

Jenkkihymyä ollaan myös harjoiteltu, että se tulee ihan luonnostaan sitten tositilanteessa.

Enää kuukausi Singaporessa. Kuvasta päätellen olisi hyvä olla vaikka vähän auringossa viimeisinä viikonloppuina.

Share
Ladataan...

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Hei ihanaa jos vinkeistä oli apua :) Ja miten hauskaa päästä seuraamaan taas uutta seikkailua :)

MariaR
Maria R

Tulin vähän varovaisemmaksi Craigslistin suhteen, kun muistutit huijareista, joten kokeillaan myös sitä VRBO:ta - raportoin myöhemmin miten kävi. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, muutatteko siis New Yorkiin? Olisi mielenkiintoista tietää, että miten pystyy löytämään työpaikan ulkomailta jos haluaa lähteä töihin muualle. Ymmärrän jos et halua kertoa tarkemmin työstäsi, mutta jos pystyt hieman valaisemaan, että miten tuollainen täyskäännös ihan käytännössä onnistuu!
Kiitos mukavasta ja inspiroivasta blogista!
- M

MariaR
Maria R

Hei M! Hyvä kysymys.

Ihan rehellisesti sanottuna omaa koulutusta vastaavan työpaikan löytäminen ulkomailta ei ole kovin helppoa, jollei sitten käy tosi hyvä tuuri tai suomalainen työnantaja lähetä ulkomaille saman firman sisällä. En kuitenkaan tiedä ketään, joka ei olisi ulkomaille töihin lopulta päässyt, jos on halunnut ja se on kannustavaa. :)

Itse säädin asiaa monta kuukautta viime keväänä. Juttelin Suomen työnantajan kanssa, kerroin kaikille kavereille muuttohaaveesta ja surffasin netissä kaikilla saiteilla, joista voisi olla apua. Kerroin avoimesti, että haluan lähteä mutta kuviot on ihan auki. En myöskään halunnut irtisanoutua Suomen työpaikasta, joten siinä mielessä tilanne oli erikoinen.

Mulle paras apu tuli kavereilta, kavereiden kavereilta ja muilta tutuilta. Kun kerroin tarvitsevani työpaikan Singaporesta, jossa en ollut koskaan käynytkään, yllättävän moni mietti omat kontaktinsa läpi ja tarjosi apua. Se oli ihanaa ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Sanoisin, että parasta on olla avoin ja aktiivinen. Lisäksi kannattaa antaa asialle vähän aikaa, ainakin joitain kuukausia, koska kala harvoin syö heti.  

Yksi hyvä tapa on ottaa selville mitä suomalaisfirmoja kyseisessä paikassa on (esim. paikallinen suomalainen kauppakamari listaa ne usein netissä) ja aloittaa reippaat yhteydenotot niistä. Turha vaatimattomuus ei auta, mutta uskon että niin  Suomessa kuin ulkomailla ihmiset palkkaavat ihmisiä, joista pitävät. Eli kannattaa olla oma positiivinen itsensä miinus liika suomalainen vaatimattomuus. ;)

Me muutetaan seuraavaksi New Yorkiin, mutta vain pariksi kolmeksi kuukaudeksi. Sitten takaisin Suomeen - sinne on aina yhtä ihana palata, vaikka välillä täytyykin käydä muualla. :)

Ainiin, yksi juttu vielä. Jos voit valita, niin kannattaa suosia EU-maita. Työluvan saanti muualta vaikeuttaa työnhakuprosessiä huomattavasti (mutta ei silti ole mahdotonta:)).

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kattavasta vastauksesta! Pidän vinkit mielessä sitten kun asia tulee enemmän ajankohtaiseksi, nyt on nimittäin vielä opinnot kesken :)
Hyvää kevättä ja mukavaa aikaa (maailman siisteimmässä kaupungissa) New Yorkissa!
- M

MariaR
Maria R

Meinasin mainita, että jos mahdollista kokeile ihmeessä opiskeluvaihtoa. :) Se on  helppo tapa lähteä ulkomaille ja moni koulu jakaa kaikille lähtijöille stipendejäkin.

Mukavaa kevättä M! :)

Kommentoi

Ladataan...