Top3 koti-ikävän kohteet päiväntasaajalla (ja mikä Singaporessa on vikana)

Ladataan...
Maria R

1. Laskiaispulla. Helmikuussa kaikki heräsivät sunnuntaiaamun auringonpaisteeseen, leipoivat vähän pullaa ja lähtivät sen jälkeen ulos reippaan raikkaalle kävelylle. Kävelyllä kukaan ei saanut lämpöhalvausta eikä joutunut suihkuun heti, kun vähän piipahti pihalla.

2. Hiihtolenkit auringossa kimaltelevalla lumella (Facebookin perusteella Suomessa ei ole muunlaisia kevätpäiviä kuin aurinkoisia). Vähemmästäkin tekee mieli hiihtämään Paloheinään, kun reilu kerho lähettelee sieltä kuvia... ja lenkin jälkeen kotona odottaa pulla.

3. Sauna. Ilman saunaa hiihtolenkki jää vajaaksi ja muutenkin saunassa on tunnelmaa. Olen muuttunut täällä teoreettiseksi himosaunojaksi, vaikka Suomessa koppi toimi lähinnä treenivaatteiden säilytystilana. Olin kiittämätön saunan omistaja, en ole enää.

Samalla tulikin kerrottua mikä päiväntasaajalla asumisessa mättää.

Ulos ei oikeasti voi mennä käymättä sen jälkeen suihkussa ja hiuksetkin on pakko pestä. 

Ulkona on joka päivä samanlainen sää. Plus 33 vähintään. Kosteusprosentti arviolta kaksi miljoonaa. Ei siellä voi tehdä juuri mitään. Tai ainakin pitää käydä taas suihkussa.

Paikalliset kävelevät ihan älyttömän hitaasti. Sekään ei silti pelasta suihkulta.

Singaporessa on myös tapana pitää kotiorjaa. Yleensä kyse on naapurimaasta Singaporeen muuttaneesta naisesta, joka jättää perheensä, maksaa tuhansia dollareita päästäkseen tänne ja asuu työnantajansa luona tämän valvonnan alaisena. Palvelija saa mitättömän vähän palkkaa eikä ole oikeutettu yhteenkään vapaapäivään, koskaan.

Kukaan ei vaikuta pitävän meteliä palvelijoiden vapaapäivien puutteesta tai oloista muutenkaan. Sen yhden kerran kun telkkarista tuli jotain aiheeseen liittyvää, peloteltiin paikallisia palvelijoiden kataluudella ja päiviteltiin kuinka muutama oli kehdannut hypätä kerrostalon ikkunasta päästäkseen treffeille.

Human Rights Watchin mukaan palvelijat ovat saamassa yhden vapaapäivän viikossa, mutta uudistus koskee vain uusia työntekijöitä. Aikamoista.

Singapore on äärettömän varakas ja kehittynyt maa. Joka kuudennen asukkaan väitetään olevan miljonääri eikä keskiluokallakaan huonosti mene. Maa on myös kaunis, puhdas, moderni ja nopeasti katsottuna kuin mikä tahansa länsimainen teollisuusmaa. Kun katsoo vähän tarkemmin, näkee pinnan alla kaikenlaista kuraa. Voisin kuvitella, että monet ongelmista voitaisiin ratkaista sillä, että asukkaita verotettaisiin vähän enemmän kuin muutama hassu prosentti.

Suomessa asiat ovat ihan oikeasti paremmin, vaikkei aurinko porota ympäri vuoden eikä työhuoneen ikkunan edessä heilu palmu.

Share
Ladataan...

Kommentit

Marre 2 (Ei varmistettu)

:) Hyvä puoli Singaporessa on sen turvallisuus. Suomessa on kaikennäköistä rikollisuutta nykyään todella paljon. Liian pienet rangaistukset! Rikoksia tekevät yleensä muista maista tulevat "yrittäjät".
Eks sunnuntai olekaan Maidin vapaapäivä, kun Ochard Road on täynnä niitä.. Ehkä sitten vaan joidenkin heistä, ainakin suomalaisten perheiden maideillä on se vapaapäivä, mutta kiinalaiset itse ovat varmaan aika tyranneja.. voisin hyvin kuvitella.
Mä olen kyllästynyt busseilla ym kulkeviin tylyn näköisiin kiinalaisiin.. ei tule suusta kiitos tai ole hyvä.. miehet ovat epäkohteliaita..No ehkä olen tottunut kulkemaan herrasmiesten seurassa jotka pitävät ovea auki naiselle ym. :)
Suomen kylmyyttä en kaipaa.. lämpö on ihanaa ja se ettei tarvi niitä sukkahousuja!!!

Kookos (Ei varmistettu)

Hei Maria, löysin hiljattain blogisi ja olen todella kiinnostuneena lueskellut kokemuksiasi, itselläkin toisinaan mielessä pyörii ajatuksia ulkomaille lähdöstä. Itse olen intohimoinen ulkoliikunnan harrastaja ja kyllä vaan Suomi on mielettömän hieno paikka sen kannalta. Niinkin tylsänkuuloinen asia kuin jokamiehen oikeus, juuri juteltiin mieheni kanssa viime viikonlopun hiihtolenkillä miten huippua oikeasti on että omin jaloin voi aivan vapaasti juoksennella (ja hiihdellä) pitkin metsiä : )
Mutta myönnettäköön että alkutalven pimeinä iltoina kyllä tropiikin lämpö houkutteli kovasti : )
t Kirsi

MariaR
Maria R

Marre 2, kuulin, että filippiiniläiset maidit kokoontuvat toisessa päätä Orchardia ja indonesialaiset toisessa (ne onnekkaat siis, joilla vapaapäivä on)...mutta en muista kummat siinä Lucky Plazan kohdalla.

Tulen niin katumaan ens talvena, kun olen kehdannut valittaa tästä lämmöstä nyt! ;)

Kookos, kiva kuulla, kiitos. :) Kuulostan ihan kävelevältä kliseeltä, mutta on ne vuodenajat ihania. Voi harrastaa eri juttuja ja elämässä on vaihtelua. Toisaalta tämä lämpö helpottaa elämää, kun aina voi juosta ulos teepaidassa - toisaalta taas on paljon juttuja mitä ei voi tehdä, koska on liian kuuma. Mutta olen silti iloinen, että lähdettiin tänne ja kannustaisin kyllä kaikkia lähtemään hetkeksi ulkomaille, jos vain tarjoutuu tilaisuus. Suomeen on entistä ihanampi palata, kun pyörähtää välillä muualla. :)

Kommentoi

Ladataan...