Pekingin parhaat palat, osa 1

Mongoliasta suuntasimme Kiinaan, jossa ensimmäinen kohteemme oli maan pääkaupunki Peking. Monipuolisessa kaupungissa tekemistä riittää kaikkeen makuun, joten suosittelisin viipymään siellä vähintään viikon. Historian ja kulttuurin ystävälle Peking oli häkellyttävä kokemus. Muihin kiinalaisiin kaupunkeihin verrattuna kaupunki on yllättävän vehreä monine puistoineen. Ikävä tosiasia on Pekingin kammottava saastetilanne. Ilmanlaatu on todella huono, joka vähentää muuten niin kauniin kaupungin viehätystä ja hohtoa. Maskille tuli todellakin käyttöä.

Kaikesta huolimatta Pekingin urbaanit ihmeet tekivät meihin suuren vaikutuksen. Seuraavassa täysin subjektiivisesta näkökulmasta listatut Pekingin parhaat palat:

1. Paikallinen elämänmeno

Reissussa ei kannata suorittaa (itsekin vasta opetellaan relaamaan). Kannattaa myös muistaa, että kenenkään ei ole pakko käydä paikoissa, jotka ovat jonkun toisen toivelistalla. Matkaillessa ärsykkeitä tulee koko ajan niin paljon, että usein pelkkä havainnointi ja läsnäolo ovat tarpeeksi. Tätä varten kannattaa toki majoittua ja pyöriä alueella joka vaikuttaa itselleen mieluisalta. Tämä tuli huomattua jälleen Pekingissä. Vaikka suurkaupungissa kaikki on mahdollista, paikallinen elämänmeno ja ihmisten tarkkailu tekivät lopulta suurimman vaikutuksen. Turistikaduilta kannattaa poiketa sivukujille, ja pysähtyä tutkailemaan paikallisia arkisissa toimissaan. On pysäyttävää nähdä herttainen papparainen kalastamassa miljoonakaupungin keskustassa. Kävely ja pyöräily ovat mahtavia tapoja tutustua kaupunkiin. Dongcheng, Donghuamen ja Fengsheng ovat hyviä alueita pyörimiselle, oikeisiin paikkoihin eksymiselle.

2. Kaupungin valot

Rakastan suurkaupunkeja pimeällä! Auringon laskeuduttua myös Peking sykkii aivan eri tavalla kuin päivällä. Valojen ihmettelyyn hyviä paikkoja ovat esimerkiksi Houhai-järvi ja Gulou Street.

3. Puistot

Pekingin puistoissa voi treenata tai chita, tanssia, lukea, kävellä, juosta, nauttia eväitä tai vain yksinkertaisesti pysähtyä olemaan kiireen keskellä. Temple of Heaven -puistossa törmättiin sunnuntaitansseihin (oli muuten paljon mielenkiintoisempaa seurata eläkeläisten tanssia kuin yrittää tutkailla puiston nähtävyyksiä turistilaumojen keskellä). Keskustan Zhongshan-puisto ja Jingshang-puisto ovat kauniita ja jälkimmäisestä on hienot näkymät yli kaupungin, mutta suosikkimme oli ehdottomasti Beihai-puisto. Puisto rakennettiin jo 900-luvulla, ja se sijaitsee veden äärellä.

4. Temppelit

Puistojen lisäksi temppelit ovat mainioita pakopaikkoja rauhaa etsivälle. Niissä pääsee tutustamaan paikallisiin perinteisiin, ja Kiinan uskontojen moninaisuuteen. Itsekin vierailimme niin buddhalaisessa, taolaisessa kuin kungfutselaisessa temppelissä.

5. Vihdoinkin laatuolutta!

Tunnelmasta toiseen: Pekingissä pääsimme vihdoin nauttimaan pienpanimotuotteita! Olemme molemmat olutharrastajia, ja kuten arvata saattaa Mongoliassa laatuolutta ei ole juurikaan saatavilla. Moskovan jälkeen mentiin siis vesilinjalla, koska teolliset oluet ei meille maistu. Pekingissä pääsimme onnessamme maistamaan paikallisen Great Leap Brewingin oluita (kuulostaa ehkä kamalalta, mutta pidetään itseämme kuitenkin enemmän olutnörtteinä kuin olutsnobeina). Päädyimme myös erittäin hämärille pizzafestareille, koska kuulimme, että siellä olisi olutherkkujakin tarjolla.

Lisää Peking-vinkkejä seuraavassa postauksessa. Muistathan seurata meitä niin Facebookissa kuin Instagramissa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.