Lähtölaskenta blogin loppumiseen!

Olin kirjoittanut jo useammankin raakileen luonnoksiin ja miettinyt mahdollisia aiheita meidän monikkoperheen elämästä. Olin jo alustavasti päättänyt jatkaa bloggailua ainakin toistaiseksi. No, minä olen nopeiden ja usein hyvin yllättävien päätösten nainen ja tälläkin kertaa heitin hommat aivan päälaelleen ja päätin lopettaa blogini.

Miksi tulin tähän päätökseen? Sitä on vaikea sanoa. Yhtäkkiä vain tuntui siltä ja (valitettavan) usein teen asiat tunteen perusteella, en järjen. Sijaissynnytysprosessimme on ollut loppusuoralla jo pidemmän aikaa ja nykyään elämme melko tavallista, kiireistä, itkun- ja nauruntäyteistä kaksosperheen elämää. Blogi luonnostaan on alkanut tulla tiensä päähän, matkamme perheeksi alkaa olla lopuillaan.

Teitä ihania lukijoita näyttää Google Analyticsin mukaan blogissa käyvän vielä säännöllisesti ja menneen syksyn aikana muutama postaus on saanut minulle hyvän jopa yli tuhannen klikkauksen määrän yhden päivän aikana! Sähköpostiviestejä olen saanut myös aina silloin ja kiitänkin jo nyt kaikkia lukijoita, kommentteja, meilejä ja sydäntykkäyksiä! Se oikeasti on tämän jutun ydin ja ihanuus - se vuorovaikutus! <3

Kuten postauksen otsikkokin sanoo, tämä ei ole se viimeinen postaus ennen kuin blogi hiljenee vaan lähtölaskennan aloitus. Tulen kirjoittamaan vielä kymmenen postausta, joista viimeisessä - kymmenennessä - komeilee oma kuvani ja nimeni. Niin kuin aikoinaan lupasin. 

Näiden reilun parin vuoden aikana olen myös tainnut lupailla kirjoittaa yhtä sun toista. Nyt olisi viimeinen mahdollisuus toivoa, mitä haluaisit minun vielä kertovan sijaissynnytysprosessista, matkastamme perheeksi tai meidän nykyisestä perhe-elämästämme!

Share

Kommentit

MiaaK (Ei varmistettu)

Voihan harmi! Olen seurannut blogiasi säännöllisesti melkein alkuajoilta saakka. Elämäänne on ollut ihana seurata. Täällä ruudun toisella puolella on vuodatettu onnenkyyneleitä useita kertoja matkanne aikana. Onnellista tulevaisuutta koko perheellenne!

Intended Mum

Hei MiaaK, kiitos ihanasta viestistäsi! Ja kiitos, että olet ollut mukana lähes koko matkan. Onnellista tulevaisuutta myös sinulle ja läheisillesi! <3

Markkis (Ei varmistettu)

KIITOS sinulle, kun jaoit tarinasi. Ihailen rohkeuttasi ja avoimuuttasi. Olen seurannut blogiasi pitkään ja myötäelänyt jännitystä, toivoa, odotusta, pelkoa, pettymystä, iloa, onnea ja rakkautta. Kiitos näistä hetkistä jo nyt! Olet antanut paljon ajattelemisen aihetta ja saanut pohtimaan omia arvoja, valintoja ja elämää. Se, mikä itselle on itsestäänselvyys voi olla toiselle (saavuttamatonta) unelmaa. Kiitollisuus unohtuu helposti arjen kiireiden alle. Tämä blogi on muistuttanut minua kaikesta siitä hyvästä jota minulla on. Kiitos myös siitä. Hyvää jatkoa koko teidän perheelle, tsemppiä työn hakuun ja onnea elämään!

Intended Mum

Voi liikutus... sanattomaksi meinaa vetää. Mitä tähän voisi sanoa? Kiitos! Kiitos sinulle, että olet ollut mukana, tukemassa, kannustamassa siellä ruudun takana. Se on ollut tärkeämpää kuin uskotkaan! 

Toivon kaikkea parasta teidän perheelle! <3

Essie_ (Ei varmistettu)

Voi miten harmi :( On ollut aivan ihana lukea blogiasi ja seurata tarinaanne! Sinun blogi oli ensimmäinen blogi mitä seurasin säännöllisesti ja se sai minut myös innostumaan seuraamaan muita blogeja. Täälläkin niin monet onnenkyyneleet on itketty, että tuntuu haikealta että nyt se loppuu. Toivon sydämeni pohjasta teidän perheelle kaikkea hyvää ja onnellista elämää! Ehkä joskus törmäämme ja voimme pitää play-date:it ;) :) ❤

Intended Mum

Moi Essi, kiitos sinulle uskollinen lukijani ja kommentoija! :) Olen ihan otettu, että Matkalla Perheeksi on ollut ensimmäinen seuraamasi blogi!

Ja todellakin, yhteydenpidon ei tarvitse loppua blogin loppumiseen! Kirjoittelen myöhemmin, mitä minulla on mielessä asian suhteen... :) Ollaan yhteydessä ja ihanaa alkanutta vuotta 2017! <3

Hanna Äm (Ei varmistettu)

Hui, kylläpä tuli puskista tämä ilmoitus. Haikeaa. Ymmärrettävää.

Nyt tässä olen sitten koittanut miettiä, mitä vielä voisi kysyä. Onko sulla aikataulu näille kymmenelle postaukselle? Ettei tulisi kauhea kiire. Voisi vielä muutenkin kysellä, jos ei nyt just tule mieleen.

Mitä sijaissynnyttäjälle kuuluu? Kuinka teidän suhde on jatkunut / kehittynyt? Millaiseksi ajattelet sen vuosien saatossa muotoutuvan?
Luuletko (tai onko jopa tietoa?), että sillä on merkitystä vauvaan kiintymisessä, että vauva(t) ei näytä synnyttäjältä? Jostain syystä olen ajatellut, että sinä ja miehesi olette vaaleita / eurooppalaisia ja sijaissynnyttäjä selvästi tummempi (mielikuvissani havaijilainen). Saatko kiinni, mitä kysymykselläni haen..?

Hinta kiinnostaa. Ei sentilleen, ei edes eurolleen ja luultavasti ei ole väliä satasilla tai tonnillakaan, mutta suuntaa-antavasti. Ei siksi, että olisin utelias, vaan yleisestä mielenkiinnosta. Tavallaan yleissivistävänä tietona, jos joskus tulee aiheesta keskustelua. Esim. itselleni tuli yllätyksenä (järkytyksenä) laskunne synnytyssairaalasta. Että sellaisia hintoja ne oikeasti on Jenkkilässä, eikä mitään anonyymien kirjoituksia joillain keskustelupalstoilla.

Miksi kerrot nimesi &amp; julkaiset kuvasi?
Olet niin luvannut. Onko motiivisi muuttunut matkan varrella? Miltä se sinusta tuntuu?Minua vähän pelottaa puolestasi. Hassua. En tunne sinua oikeasti. Mutta pidän sinusta sen perusteella, mitä olet kirjoittanut. Nyt jännitän, että jos pitämäni henkilö saa lokaa päällensä. Miksi sillä on eroa (minulle), saatko sen anonyyminä tai oikealla nimellä? (Tuohon tuskin osaat vastata, enkä sitä sinulle osoittanutkaan - kunhan pohdin...)
Ja vähän irrelevantti kysymys: kuka keksi nimet niihin juttuihin (Hesari, MTV3-kanava), joissa et esiinny omalla nimelläsi.

Kirjoitit joskus kirjaprojektistasi tähän kokemukseenne liittyen - mitä sille kuuluu?

Ja klassinen: mitä tekisit nyt toisin?

Jos en muista enää tulla kommentoimaan (olen tainnut tehdä niin vain kolmesti), niin kiitän jo nyt kovasti sinua maailmankatsomukseni ja ymmärrykseni laajentamisesta. Tsemppiä työnhakuun! Ja hyvää matkaa perheenä!

HannaM

Intended Mum

Moi HannaM, vau mikä lista!!! Tällä tuleekin helposti kymmenen postausta kirjoitettua! :)))) 

Hyviä kysymyksiä ja mielenkiintoisia aiheita! Vastailen kaikkiin ihan varmasti. Tekisi osaan mieli vastata jo nyt, mutta onpahan sitten ainakin kunnon viimeiset postaukset. No siihen ainakin voin jo kommentoida, että nuo kymmenen postausta tulevat olemaan normaalia väljemmällä tahdilla, ehkä kerran viikkoon. Eli ehdit kyllä vielä kysymään lisää, jos tulee jotain mieleen. :)

Riikkis (Ei varmistettu)

Todella kurja kuulla että lopetat :( Ymmärrän kyllä ratkaisusi, tämä blogihan kertoo matkasta perheeksi, mutta se päämäärä on nyt saavutettu ja nyt te jatkatte matkaanne eteenpäin. Silti jotenkin tulee ikävä, olen alusta asti lukenut blogiasi ja pitänyt sinusta vaikka tunnenkin sinut vain tekstiesi perusteella. Ja tämä oli vieläpä ensimmäinen blogi jota oikeasti seuraamalla seurasin ja aina odotin uusia tekstejä! :)

Minua vähän huolettaa päätöksesi julkaista nimesi ja kuvasi. Netissä on niin paljon idiootteja ja vihaajia että pelkään että joudut kärsimään vihapostista pitkään. Esimerkkinä juuri Ylellä esitetty Elossa24h jossa yhdessä jaksossa Tyksin lasten teholla kuvattiin yhden sairaanhoitajan työpäivää. Tämä hoitaja oli minun mielestäni oikea ammattilainen, asiallinen ja fiksu sekä ulkoasultaan siisti ja nätti. Nyt tämä hoitaja on kuitenkin joutunut vauva.fi sivuston ryöpöttelyyn jossa haukutaan häntä kaikilla mahdollisilla tavoilla, ja hänestä on tehty myös työnantajalleen ilmeisesti useita valituksia sarjan vuoksi, täysin syyttä tottakai. Mietin vain että mitä jos sinä joudut samanlaisen hyökkäyksen kohteeksi :(

Mitä tulee aiheisiin, itse kuulisin mielelläni lisää mitä Jenniferille kuuluu sekä kaikesta mitä sinä puuhaat nyt keväällä! :)

Intended Mum

Voi Riikkis, tunne ikävästä on varmasti molemminpuolinen! Monista teistä vakkareista on tullut sellaisia virtuaalisia ystäviä ja tämä blogi ja sen kommenttiosio on meidän "kahvila", jossa kokoonnutaan. <3 Mutta eiköhän me jollain tavoin pysytä yhteydessä, en aio kokonaan kadota ja siitä kirjoittelen lisää jossain vaiheessa. :)

AaHoo (Ei varmistettu)

Kiitos kun jaoit tarinasi, todella rohkeaa &lt;3

Itse olemme nyt 3v yrittäneet lasta, olemme käyneet tutkimuksissa, viivästyksiä monista eri syistä matkan varrelle on sattunut, mutta icsi:stä vielä haaveilen.

Kaikkea hyvää &lt;3

Intended Mum

Kaikkea hyvää ja parasta teidän matkalle perheeksi!!! <3 Ja kiitos kommentistasi, se lämmitti!

Mama10 (Ei varmistettu)

Vahingossa eksyin blogiisi. Ihana kun jaoit kokemuksesi. Pitkä ja raskas tie teillä ollut mutta lopputulos onneksi palkitsee. Onnea hirmuisesti! Itsekin olen sijaissynnyttäjän avulla tullut äidiksi. Meidän polkumme oli huomattavasti helpompi kun laki ei vielä ollut voimassa.

Intended Mum

Moi Mama10 ja kiitos kommentistasi! Vastailinkin juuri sähköpostiisi, siellä on muutama kysymys asiaan liittyen! :)

Shadow (Ei varmistettu)

Voi miten haikea ilmoitus. Seuraan vain kahta blogia, ja tämä on niistä ehdottomasti paremmin kirjoitettu. Teidän perhettä tulee ikävä, ja ulkosuomalaisesta arjesta ja perhe-elämästä, kulttuurieroista ja työelämästä olisi ollut kiinnostavaa lukea jatkossakin. On kuitenkin tosi hienoa, että me lukijat saimme seurata matkaanne perheeksi ja aivan mahtavaa, että teillä on nyt kaksi pikkuista! Elämä on niin ihmeellistä välillä &lt;3

Intended Mum

Hei Shadow ja kiitos paljon kommentistasi sekä kröhöm hyvästä palautteestasi! :)

Tuota ulkosuomalaisuutta ja asuinmaamme erikoisuuksia ajattelin avata enemmänkin, sen jälkeen kun ihan avoimesti kerron, missä me ylipäänsä asutaan. Tämä anonyymius on mua vähän harmittanut siinä mielessä, että monet mielenkiintoiset jutut ovat jääneet väliin sen vuoksi.

Tämä matkamme perheeksi, mitä täällä blogissa olen kulkenut teidän rakkaiden lukijoiden kanssa, on todellakin ollut ihmeellinen! Kiitos, että olet ollut mukana!!! <3

Rapu (Ei varmistettu)

Hee hee, sähän voisit laittaa pystyyn veikkauksen, että missä maassa asutte. :) Lopussa sitten paljastaisit, ovatko lukijat arvanneet oikein.

Kiitos blogistasi, sitä on ollut kiva lukea. Myös aseentesi vuoksi: vaikutat olevan sellainen jalat maassa -tyyppi, joka ei turhasta kouhota.

Intended Mum

Hei Rapu ja kiitti kommentistasi! Hauska idea, musta vain tuntuu suurimman osan olevan jo hajulla missä me asustetaan... sitä kun on arvuuteltu jo pitkin matkaa! :)

Ja vaikka muuten mä olenkin vähän kouhottaja ja vaihelija, niin tämän projektin kanssa omat fiilikset ovat olleen niin selvät ja varmat, että siitä varmaan on välittynyt sellainen tyyni ja nöyrä suhtautuminen asiaan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi, kuinka harmi! Olen seurannut blogiasi alusta lähtien, vain muutaman kerran anonyyminä kommentoinut. Sain oman vauvani myöhemmin keväällä ja olemme olleet matkalla perheeksi yhtä aikaa, joskin minun matkani oli kovin erilainen, sellainen ihan tavallinen. Paljon liikutuksen ja ilon hetkiä olen blogisi äärellä kokenut ja olet saanut minut katsomaan omaakin arkeani uusin silmin kaiken arkisen keskellä. Kiitos!

Minäkään en jotenkin pidä ajatuksesta, että julkaisisit kasvosi ja nimesi. Vaikka toki uteliaisuus takuulla vaivaa lukijoitasi, ei sillä ole väliä niin kuin ei aiemmalla lupauksellasikaan, tärkeintä on, että se ei tekisi sinulle tai vauvoillesi harmia. Kerran netissä, aina netissä, u know. Me lukijasi emme pety, vaikka suojelisit perhettäsi ja blogi loppuisi anonyyminä. Olet silti antanut meille ison palan itseäsi matkan varrella! &lt;3

Intended Mum

Ihana kuulla, että ollaan samoihin aikoihin käyty läpi raskautta ja pikkuvauva-arkea, kumpikin omalla tavallamme! Ja kiitos, että olet ollut lukemassa ja myötäelämässä!

Ja kiitos paljon ajatuksistasi anonyymiudesta, arvostan tosi paljon sitä! Kirjoittelen siitä enemmän jossain vaiheessa.

Toimitus
Toimitus

Kiitos, että olet jakanut tarinanne Lilyssä. Kiitos kirjoituksistasi, innolla näitä seuraavaa kymmentä odottaen <3

Intended Mum

Kiitos paljon Toimitus! Melkoinen matka tämä on ollut ja näin lopun häämöttäessä ei voi kuin kiitollisena hymyillä! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi harmi, vaikka ymmärrettävää. Pari kysymystä tuli heti mieleen:

Eikös teille jäänyt alkioita jäljelle? Mitä niille tapahtuu? Onko edes harkinnassa palata vielä kolmatta lasta yrittämään? Ja jos ei, heitetäänkö alkiot pois vai menevätkö muille lapsettomille tai tieteelle tai jotain? Onko tuo muuten ihan teidän päätettävissänne vai onko siskollasi luovuttajana sananvaltaa? Tai no varmasti siskosi toiveita itse kuuntelet mutta miten ihan sääntöjen puolesta?

Kovin henkilökohtaisia kysymyksiä ehkäpä mutta osaat varmasti vastata sen verran kuin hyvältä tuntuu. :)

Intended Mum

Moikka Vierailija ja kiitti kysymyksistä! Erittäin hyviä pointteja ja sopivat hyvin tähän blogin paketoimiseen, eli palailen lähiaikoina myös näihin.

chaura
Misplaced

No voihan kettu! Ymmärrän hyvin mutta ikävä jää :/ Ethän katoa kokonaan Lilystä?

Intended Mum

Tokihan tulen tänne mm. erästä mainiota Misplaced-blogia kurkkimaan! :))))

chaura
Misplaced

Oh you! En kylläkään kalastellut tällaista vastausta :D mutta hyvä kuulla ettet aio ihan kokonaan kadota täältä <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Haikea, mutta niin kovin ymmärrettävä uutinen. Matkaanne on ollut hienoa seurata, vaikka olen kommentoinut vain harvakseltaan.

Minulla heräsi yksi kysymys: lapsillanne on nyt Yhdysvaltain ja Suomen kansalaisuus. Näissä molemmissa maissa olette myös viranomaisten silmissä vanhemmat. Onko prosessi edennyt asuinmaassanne? Oletteko päässeet toivottuun tulokseen?

Intended Mum

Kiitos paljon kommentistasi ja kysymyksistä! Tähän(kin) aiheeseen palaan piakkoin, joten pysyhän vielä hetki matkallamme mukana! :)

Tuikukka (Ei varmistettu)

Haikeeta :/ Mutta ymmärrän myös. Olen noin vuoden seurannut blogiasi ja se on ollut huikaiseva matka. Tuntunut enempi tunteikkaalta romaanilta luettaessa :D Välillä pitänyt oikein "herättää" itsensä että tämä kaikki on totta eikä vain kirja tarinoineen. Lukijalle tunne skaalat ollut mukana voimmakkaasti. Uskomattoman matkan olette tehneet ja kiitos kun jaoit sen ei niin tavanomaisen polun meidän kanssa. Toivon kuitenkin että jollain tapaa olet jatkossa vielä taaperoinesi meidän ilona. Kiitos ja kaikkea hyvää teidän perheelle &lt;3

Intended Mum

Kiitos kovasti Tuikukka, ihan parasta palautetta! On kyllä ollut haikea mieli näitä kommentteja lukiessa, olette kyllä ihan parhaita - kaikki lukijat! <3  Kyllä mä yritän jollain tapaa vielä ilmoitella itsestäni, katsotaan mitä tuleman pitää! :) Hyvää talven jatkoa!

Rouva Villasukka (Ei varmistettu)

Löysin blogisi vasta noin viikko sitten, mutta olen jo lukenut läpi koko matkanne! Olen oikein odottanut hetkiä, jolloin pystyn avaamaan blogisi: kirjoitustesi kanssa on vierähtänyt useampi lasten nukkumaanmenon jälkeinen tunti ja päikkäriaika. ;) Sääli, että olet lopettelemassa blogiasi, vaikka hyvin ymmärränkin päätöksesi. Olisi kivaa kuulla teidän perheestä jotain kautta kuitenkin jatkossakin! :)

Intended Mum

Voi ihana kommentti! Kiva, että löysit blogini ja tulit kommentoimaan - tämä piristi kummasti maanantaiaamua! :) Ei meidän perhe ihan kokonaan katoa, kirjoittelen siitä myöhemmin lisää...

Katie
Aika kypsä äidiksi

Voi, sinäkin, Brutukseni! :) Mutta ymmärrettävää kyllä. Kiitos, että olemme saaneet elää mukanasi tämän huikaisevanjännittävän ja erilaisen matkan perheeksi! <3

Sitten aikanaan kun/jos tiedän nimesi, lupaan kutsua sut mukaan ulkosuomalaisten äitien Facebook-ryhmään. Mahtavaa vertaistukea siellä! Sen myötä toivon, ettet ihan kokonaan katoa kuvioista. Hyvää jatkoa!

Intended Mum

Moi Katie, joo aika monta blogia on tässä viime aikoina hiljentynyt. Se ehkä osaltaan pikkasen vaikutti myös minun päätökseen.

Hei kiitos SINULLE, että olet ollut mukana tsemppaamassa!! Ja mielellään liityn ulkosuomalaisten äitien ryhmään enkä katoa kokonaan tänne kaksosarjen syövereihin. :)

tuplaäiti myös (Ei varmistettu)

Haikeaa! Löysin blogisi, kun odotin omia kaksosiamme, ja viimeiset kuukaudet jännitin kanssasi sekä sinun että omien lasteni syntymää. Olen lukenut kaikki kirjoituksesi ja nauttinut niistä paljon. Kirjoitat koskettavasti, oivaltavasti ja taitavasti - ammattinikin puolesta voin sanoa näin - ja nyt jäänkin odottamaan yhden lupauksesi lunastamista: eiköhän se olisi sen kirjan paikka... Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! Jään kaipaamaan tekstejäsi.

Intended Mum

Hei ja kiitos kovasti kommentistasi! Olisi ihana kuulla, että miten teillä menee kaksosten kanssa? Mitä siellä tehdään ja osataan jo? :) 

Ja todellakin, kirjaprojektia yritän alkaa työstämään nyt ihan tosissani. Kirjoittelen asiasta vielä blogissakin lisää, joten pysy kuulolla! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos laadukkaasta blogistasi, sitä on ollut ilo seurata. Minua kiinnostaisi vielä lukea, millaisiin tilanteisiin olet joutunut äitinä, joka ei ole itse kantanut ja synnyttänyt lapsiaan. Siis tarkoitan tällä lähinnä tuntemattomien tahoilta tulevia olettamuksia ja kysymyksiä vaikkapa kaksosraskaudesta jne. Miltä tilanteet sinusta tuntuvat? Korjaatko yleensä väärän olettamuksen? Millaisen reaktion se vastapuolessa aiheuttaa? Itsestäni ainakin tuntuu, että lasten kanssa liikkuessa raskaus, synnytys ja imetys ovat sellaisia asioita, joista välillä joutuu puhumaan tuntemattomien kanssa vaikkei oikein haluaisikaan. Teillä kun on vielä kaksoset, jotka tuntuu kiehtovan uteliaiden mieliä entisestään.
Oikein hyvää jatkoa perheellenne!

Intended Mum

Kiitos paljon, tuo adjektiivi laadukas lämmittää mieltä ja nostaa punan poskille! :) 

Erinomainen aihe, kirjoitan mielelläni siitä hieman enemmän ihan piakkoin! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.