40 kysymystä kauneudesta

Surffailinpa tuossa internetin ihmeellisessä maailmassa, ja vastaani tuli useita eri blogipostauksia, joissa vastailtiin kauneuteen liittyviin kysymyksiin. Päätin siis itsekin kasata kokoon yhteenvedon erilaisista kysymyksistä, joihin vastaamalla voin jakaa omia kauneuteen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia. 

 

1. Miten huolehdit kasvojen puhdistuksesta?

Putsaan kasvot 1-3 kertaa päivässä, riippuen siitä, käytänkö meikkiä, mitä olen päivän aikana tehnyt, ja minkälainen fiilis minulla on. Meikit poistan useimmiten kasvojenpuhdistusliinalla, jonka jälkeen pesen kasvot vedellä. Suihkun yhteydessä käytän yleensä jotain geeliä, jolla puhdistan kasvot. Meikinpoistoainetta en käytä juuri lainkaan. Aina silloin tällöin putsaan kasvoni vielä misellivedellä pesun päätteeksi.

 

2. Mikä on ihotyyppisi?

Pintakuiva sekaiho. Luulin pitkään että ihoni on rasvainen, mutta lopulta opin sen johtuneen vain väärien tuotteiden käytöstä ja teini-iästä.

 

3. Mitä merkkejä käytät kasvojenpuhdistustuotteissasi?

Kasvopyyhkeissä käytän halpamerkkejä, kuten Pirkkaa ja Rainbowta. Geeleissä, kasvovesissä ja muissa puhdistusaineissa suosikkejani ovat Lumene ja Nivea.

 

4. Kuoritko ihoasi?

Kyllä kuorin, säännöllisen epäsäännöllisesti. Itse nautin kuorinnasta eniten saunan yhteydessä, mutta koska meiltä ei omaa sauna löydy, niin niitä hetkiä on aika harvoin.

 

5. Mitä tuotteita käytät kuorintaan?

Tällä hetkellä käytän Oriflamen Swedish Spa -kuorintaa ja BodyBoomin kahvikuorintoja, joista kirjoittamani postauksen voit lukea täältä.

 

6. Mitä voiteita käytät?

Dermosilin Faces Moisturizing Cream Light -kasvovoidettaLumenen Klassikko -yövoidetta, ja Nivean Body Oil In Lotion -tuoksuvartalovoidetta.

 

7. Onko sinulla ryppyjä?

Kaikilla ihmisillä taitaa olla jonkin verran ryppyjä, mutta koska olen vielä sen verran nuori, ja ylimääräistä rasvaakin löytyy, niin ei niitä kyllä ainakaan ihan hirveästi ole. 

 

8. Ovatko jotkut tuotteet aiheuttaneet ihollesi ärsytystä?

Nyt ei ainakaan äkkiseltään tule mitään mieleen. Talvisin jotkut tietynlaiset tuotteet voivat kyllä kuivattaa ihoa, mutta eivät nekään varsinaisesti ärsytä.

 

9. Puhkeaako ihoosi herkästi näppyjä tai finnejä?

Jossain määrin kyllä. Valkopäät ovat tavallinen näky nenänpielissä ja leuassa, ja aika ajoittain saan samaan syssyyn useampia "hormonifinnejä" kerralla, jotka ovat äärimmäisen kipeitä. 

 

10. Keinosi näppyjen ja finnien karkottamiseen?

Hyvästä hygieniasta huolehtiminen on tärkeää. Lämpimillä keleillä on myös hyvä vaihtaa kevyempiin meikkituotteisiin, jotta iho saa hengittää mahdollisimman paljon. Ja tietenkään finnejä ei tulisi puristella, mutta itse ainakin sorrun siihen joka kerta.

 

11. Mitä meikkivoidetta käytät?

L'Oréal Paris Infallible 24H-Matte -meikkivoidetta, ja satunnaisesti Maybelline New Yorkin Fit Me Luminous + Smooth -meikkivoidetta.

 

12. Käytätkö peiteväriä?

Ainoastaan silloin, kun on jotain peitettävää. Käytän aika peittäviä meikkivoiteita, joten en koe tarvitsevani peitevoidetta sen ihmeellisemmin.

 

13. Tiedätkö ihosi pohjasävyn?

Joskus yritin selvitellä asiaa, mutten muista mihin lopputulokseen päädyin. Olen huomannut, ettei sillä oikeastaan ole niinkään väliä. Kokeilemalla saa selville, mikä väri omalle iholle sopii.

 

14. Mitä mieltä olet tekoripsistä?

Itse pidän tekoripsistä kovasti, ja käytänkin niitä todella aktiivisesti. Ne ovat omiin tarkoituksiini huomattavasti kätevämmät ja toimivammat kuin ripsenpidennykset.

 

15. Kuinka usein heität vanhoja meikkejä pois?

Ihan liian harvoin. Oikeastaan, innostun ehkä vain kerran vuodessa tekemään kunnon suursiivouksen meikkikokoelmalle, ja muulloin tuotteita lentää roskiin vain jos ne loppuvat, tai ovat todellä ällöttävän näköisiä, tuntuisia tai hajuisia.

 

16. Mitä ripsiväriä käytät?

Aika monia erilaisia, riippuen päivästä. Jotkut ripsarit sopii paremmin esimerkiksi tekoripsien kanssa kuin toiset. Tällä hetkellä suurimmassa käytössä ovat Oriflamen The One Double Effect -ripsiväri ja L'Oréal Paris Mega Volume Miss Baby Roll -ripsiväri. Ainiin, ja muistattekos kun kerroin pääsystäni L'Oréalin Beauty Board -ohjelmaan? Olen saamassa nyt ensimmäisiä tuotteita testiin, ja tällä kertaa kyseessä ovat ripsivärit.

 

17. Meikkaatko mieluummin itseäsi vai muita?

Itseäni. Tunnen omat kasvoni sen verran hyvin, että tiedän mikä minulle tai iholleni sopii ja mikä ei. Toisten ihmisten meikkaaminen on paljon hankalampaa, kun ei ole aina varma miten tietyt tuotteet toimivat jonkun muun kasvoilla.

 

18. Kallein omistamasi kaunedenhoitotuote?

En ostele liiemmin mitään sen kalliimpaa, joten varmaankin tuo Oriflamen NovAge True Perfection Miracle Perfecting -seerumi.

 

19. Mitä välineitä käytät meikatessa?

Lähinnä siveltimiä, ja joskus harvoin Beauty Blenderia. Ei minulla mitään sen kummallisempia vippaskonsteja ole.

 

20. Käytätkö meikinpohjustusaineita?

Käytän usein primeria kasvoille, mutta muuta pohjustusta en.

 

21. Viimeisin meikkilöytösi?

Pakko valita se Kiko Milanolta tilaamani luomiväripaletti, joka on osoittautunut ihan ässäksi. Lisää paletista voi lukea tästä postauksesta.

 

22. Mitä värisävyjä suosit meikatessasi?

Luomissa kultaa, hopeaa ja vaaleanpunaista. Huulissa nudet, ruskeat ja hieman "sumuiset" vaaleanpunaiset ovat suosikkejani.

 

23. Millä teet rajauksia silmiin?

Eyelinerilla. Joskus käytän apuna myös sivellintä, mutta useimmiten eyelinereiden omat sudit toimivat ihan tarpeeksi hyvin.

 

24. Mikä on sinulle hankalinta meikkaamisessa?

Tajuta milloin lopettaa. Olen todella paha ylirajaamaan huuliani, käyttämään ihan liikaa meikkiä tai väriä, tai liioittelemaan silmärajausten kanssa.

 

25. Kiinnitätkö huomiota siihen, mitä aineita käyttämäsi tuotteet sisältävät?

En oikeastaan. En ole millekään aineelle allerginen, joten en liiemmin tutki tuoteselosteita ennen hankintaa. Ne eivät vaikuta ostopäätökseeni.

 

26. Suosikki huulipunasi?

Niitä on ihan liikaa lueteltavaksi, ja ne vaihtelevat esimerkiksi vuodenajan mukaan. Tässä on postaus, jossa ovat tämän kesän lempparini.

 

27. Matta, shimmer, vai glitter?

Jokaiselle on oma aikansa ja paikkansa. Huulissa suosin mattaa, silmissä hohdetta. Glitteriä voi lisätä aina kun siltä tuntuu!

 

28. Suosikki hajusteesi?

Policen To Be Woman -hajuvesi ja Lancômen Trésor Midnight Rose -hajuvesi.

 

29. Mistä hankit kosmetiikkatuotteesi?

Perus tavarataloista, Sokos Emotionista, ja merkkien omilta nettisivuilta tilaamalla.

 

30. Suositko hintavampia tuotteita?

En, vaan juurikin päin vastoin. Todella hyvästä tuotteesta voin maksaa hieman enemmän, mutta mielelläni ostan halvempia meikkejä, jotka kuitenkin usein toimivat aivan yhtä hyvin.

 

31. Kuinka paljon käytät kosmetiikkaan rahaa kuukaudessa?

Jos myös esimerkiksi dödöt, shampoot, hammastahnat jne. lasketaan mukaan, niin 20-80e. Joinain kuukausina käytän enemmän rahaa, joskus taas en osta muuta kuin välttämättömimmät.

 

32. Minkä ikäisenä innostuit meikkaamisesta?

Aloitin meikkaamisen ripsivärillä ja huulikiillolla joskus viidennellä luokalla. Siitä eteenpäin käytettävien tuotteiden määrä kasvoi, mutta varsinaisesti innostumaan aloin vasta lukiossa, jolloin meikkaamisesta tuli harrastukseni.

 

33. Mihin hehkutettuun tuotteeseen olet pettynyt?

Nyxin Highlight & Contour Pro -palettiin. Sävyistä vain pari highlighteria olivat minulle sopivia, eivätkä contour -värit näyttäneet millään tavalla kivoilta ihollani.

 

34. Nimeä yksi meikkimoka, jota inhoat.

Kaularaja meikkivoiteesta tai puuterista. Olen syyllistynyt itsekin tähän vaikka kuinka monta kertaa, ja en keksi mitään ärsyttävämpää, kuin blendaamaton kaularaja.

 

35. Meikkaisitko mieluummin aina värikkäästi vai aina neutraalisti?

Värikkäästi. Värit antavat paljon enemmän erilaisia mahdollisia lookkeja, kuin neutraalit sävyt.

 

36. Jos saisit käyttää vain kolmea kosmetiikkatuotetta, mitkä ne olisivat?

Ripsiväri, sillä sitä voi käyttää myös kulmiin ja rajausten tekoon. Kasvovoide, sillä kosteudesta huolehtiminen on pintakuivalle iholleni tärkeää. Shampoo, sillä inhoan rasvaisia hiuksia.

 

37. Kuinka usein olet ilman meikkiä?

Todella usein. Harvoin meikkaan vain kotona ollessani, tai edes kauppareissuille. Leireillä en myöskään käytä meikkiä. Joka viikolla olen vähintään yhden päivän täysin ilman meikkiä.

 

38. Onko henkilökohtainen tyylisi lähempänä Instagram -meikkiä vai luonnollista meikkiä?

Luulen että jotain siitä väliltä. Otan paljon vaikutteita Instagram -meikeistä, mutta en kuitenkaan tee ihan niin radikaaleja lookkeja. Toisaalta, en nyt ole mikään maailman luonnollisinkaan meikkaaja.

 

39. Mistä hankit tietoa uusista tuotteista?

Kavereilta, blogeista, internetistä, ja tutustumalla niihin kivijalkaliikkeissä. 

 

40. Miksi meikkaat?

Siksi koska pidän siitä. Meikkaaminen on minulle tapa ilmaista itseäni luovalla tavalla. Saan myös piirtää naamaani, joka on ihan äärimmäisen kivaa!

 

 

Napatkaa ihmeessä omaankin blogiinne tämä kysely, jos kiinnostaa :) Ja linkkailkaa tohon kommenttikenttään, niin käyn lukaisemassa!

 

Kirsikka W.

Kommentit

Kosmetiikkakaaos

Tämä oli mielenkiintoinen postaus, saisinko käyttää samaa kysymyspohjaa omassa blogissani? Mainitsen tietty että pöllitty :)

Kirsikka W.

Ehdottomasti! Kiva päästä lukemaan sitten muidenkin vastauksia :)

Kosmetiikkakaaos

Kiitos, voisinpa tässä vaikka heti tehtailla!

Kosmetiikkakaaos

Tehty, en huomannutkaan että tuossahan luki että voi kopsata ja linkata tänne kun on tehty :D luin kännykällä niin ehkä johtui siitä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.