Makeup tutorial: Perfect eyebrows

Mi Mi Mendine

Olen saanut paljon kyselyjä ja kommentteja kulmakarvoistani, joten ajattelin tehdä teille tutorialin siitä, kuinka meikkaan kulmani. Kulmakarvat ovat erittäin tärkeä osa kasvoja ja ne voivat pahimmillaan tehdä kantajalleen todella suurta harmia. Olen itse ylä-asteella käynyt läpi kulmakarvojen katoamisen aka liiallisen nyppimisen vuodet. Nyt kun vertaan vanhoja kuvia nykyisiin en voi muuta kuin nauraa ja ihmetellä, että mitä oikein ajattelin. Koska olin nyppinyt kulmakarvat alkamaan aivan liian kaukaa toisistaan nenäni ja otsani näyttivät TODELLA leveiltä. Kulmani eivät muutenkaan pelkkinä ohuina viivoina tehneet mitään kasvojeni muodolle, ainakaan mitään positiivista. Ensimmäinen askel täydellisiin kulmakarvoihin on siis niiden takaisin kasvatus (jos olet nyppinyt niitä liikaa) tai vaihtoehtoisesti niiden nyppiminen siistimpään muotoon. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin harvinaisempaa ja paljon helpommin ja nopeammin korjattavissa.

 

I've had lots of questions and comments about my eyebrows so I decided to do you guys a tutorial how I do them. I've had some very bad eyebrow years younger when I plugged them waaay too much and my face just looked all weird and funny... So well shaped eyebrows are very important to your face and it's shape.

 

 

Tässä tutorialissa käytin pinsettejä, valokynää (Loreal-Lumi Magique sävy Light 1), kulmakarvaharjaa, kulmasivellintä, kulmakarva värejä (Viva La Diva-Eyebrow color sävy 2. Blond) sekä hiuslakkaa (tämän sijasta voit käyttää myös hiusgeeliä, kulmakarvageeliä/vahaa yms.). Laadukkaat siveltimet ovat avain onnistuneeseen meikkiin, mutta arkimeikkaajan ei välttämättä tarvitse käyttää satoja euroja saadakseen hyvää jälkeä. Kosmetiikkaliikkeissä myydän hyviä perus siveltimiä aika halvalla, joiden pitäisi riittää. Ammattilaisten kohdalla tilanne on tietenkin eri. Kulmakarvasiveltimen tulisi olla napakka, tiivis ja melko ohut, jotta saat tehtyä tarkkaa jälkeä.

Mielestäni kulmakarvakyniä ei tulisi käyttää lainkaan, jos ei todella tiedä mitä tekee. Niillä saattaa saada todella rumaa ja epäaitoa jälkeä (been there done that) ja harvemmin kukaan todella haluaa kulmiensa näyttävän piirretyiltä. Kulmakarvakynien sävytkin ovat usein liian punertavan ruskeita, joka ei ole myöskään hyvä juttu, jos käyttäjällä ei ole punertavia hiuksia. Perussääntö on, että sävyn tulisi olla harmaaseen taittava ruskea. Vaaleahiuksisilla kulmien tulisi yleensä olla pari astetta hiuksia tummemmat ja tummahiuksisilla lähellä hiusten väriä (nämä kaikki ovat kuitenkin yleistyksiä, eivätkä päde jokaisessa tilanteessa). Puuterimaisella värillä on vaikeampi mennä pieleen ja jälki on luonnollisempaa ja pehmeämpää.

 

For this tutorial you need tweezers, higlighting pen (Loreal-Lumi Magique Light 1), eyebrow color (Viva La Diva-Eyebrow color 2. Blond), ankle brush, eyebrow brush and some hairspray. I prefer powdery colors to pens for more naturally look. They are also easier to use and last longer.

 

 

Kulmakarvojen oikean mitan voi helposti tarkistaa esimerkiksi meikkisiveltimellä. Niiden tulisi alkaa suoraan nenänpielen yläpuolelta ja loppua nenänpielestä silmäkulman kautta vedettyyn paikkaan. Minun kulmani kasvavat keskeltä liian lähelle toisiaan (yk here we come) ja toisaalta taas toisesta päästä ne jäävät liian lyhyiksi. Olen yrittänyt kasvattaa jatkoa kulmilleni vuosia, mutta ne eivät luonnollisesti kasva oikean mittaisiksi. Siksi jatkan niitä kulmavärillä. Kulmieni alussa olevat pystysuorat karvat leikkaan kynsisaksilla mukailemaan kulmieni muotoa, sillä ne alkavat rehottaa ja kasvaa liian pitkiksi. Kuvassa minulla ei ole mitään meikkiä kulmissani ja olen nyppinyt ne aiemmin, sillä ihoni alkaa punoittaa silloin melko paljon.

 

It is easy to measure with makeup brush your eyebrow's right shape. They should start right above the sides of your nose and end where you draw a straight line from the side of your nose trough the corner of the eye (look the picture above).

 

 

Ensiksi harjaa kulmat ylöspäin oikeaan muotoon, jotta ne on myöhemmin helppo piirtää oikean mallisiksi. Harjaamalla saat myös kulmiin jääneen meikkivoiteen ja muun meikin irtoamaan. Kulmat kannattaa aina meikata vasta pohjan jälkeen ja on tärkeää, että kulmakarvojen alla oleva yleensä punoittava iho peitetään ja puuteroidaan. Tässä itse kulmakarvoihinkin menee väistämättä meikkiä, joka on helppo saada pois harjaamalla.

 

First brush trough your brows with upward movements so they are easier to shape right. You get also rid of the extra makeup on your brows.

 

 

Laita valokynää tai vaaleaa peiteväriä kulmakarvan alle ja häivytä se hyvin. Sen ansiosta silmät saavat lisää valoa, kulmakarvat näyttävät huolitellummilta ja korostuvat kauniisti.

 

Apply some highlighting pen or light concealer under your brow to make it pop and more defined.

 

 

Rajaa siveltimellä ja tummemmalla värillä kulman alareuna alusta kaareen asti. Värin saa kaikkein luonnollisemmin tuputtamalla piirtämisen sijaan ja jälkeä kannattaa tarkistaa vähän väliä hieman kauempaa peilistä. Läheltä katsottuna kulmat näyttävät hyvin erilaisilta eikä väriä välttämättä tarvitse niin paljon kuin läheltä katsottuna näyttäisi. Piirrä tummalla värillä myös kulmakarvan kulma eri korkein kohta sekä 2/3 yläreunasta. Kulman korkeimman kohdan tulisi olla lopputuloksessa koko kulmakarvan tummin kohta.

 

Draw your eyebrow's lower edge, the highest corner and 2/3 from the top edge with darker color. The highest point of your eyebrow should be the darkest in the final result.

 

 

Piirrä kulmalle häntä vaaleammalla värillä. Sen tulisi häipyä kauniisti ja loppua oikeaan kohtaan (ei liian aikaisin eikä liian myöhään), katso mallia aiemmasta kuvasta.

 

Use a lighter color to the tip of your brow. It should be very natural and kinda fade away to the end.

 

 

Täytä myös kulmakarvan alku ja keskikohta vaaleammalla värillä. Häivytä samalla ulkoreunat vaaleampaan väriin, jotta lopputulokseen ei jää selkeitä rajoja tai raitoja.

 

Fill in your whole eyebrow with a lighter color and blend it all so there are no lines left.

 

 

Lopuksi harjaa ensin kulmat läpi pelkällä harjalla, jotta väri tasoittuu ja häipyy entistä luonnollisemmaksi. Sitten suihkuta harjaan hieman hiuslakkaa ja harjaa karvat ylöspäin oikeaan muotoonsa. Hiuslakka on minusta oiva tuote kulmakarvojen kiinnitykseen, sillä se löytyy melkein jokaiselta ja näin kulmasi pysyvät ojennuksessa koko päivän. Olen kokeillut myös erilaisia kulmageelejä ja vaikka mitä, mutta mielestäni hiuslakka on täydellistä tähän tarkoitukseen. En halua tai jaksa tuhlata rahojani periaatteessa turhaan tuotteeseen ja kerryttää jo mielettömien purnukkojeni määrää. Tästä voi olla toki montaa mieltä, mutta omalla kohdallani hiuslakka on käytännössä ollut toimivin tuote.

 

First brush again your whole eyebrow trough and then spray some hairspray on your brush and apply it on your brows with upward movements.

 

 

Voila! Olet valmis. Minulla menee kulmia tehdessä vain muutamia minuutteja, enkä aina jaksa tehdä jokaista vaihetta niin orjallisesti. Jos teen todella luonnollisen meikin, teen kulmista yleensä hieman vaaleammat ja tummemman meikin kanssa yleensä taas tummemmat. Omat ohjenuorani ovat, että kulmien tulisi näyttää melko luonnollisilta, mutta huolitelluilta. Kaikkein tärkeintä on KASVATTAA ne oikean mallisiksi, sillä mikään meikki ei voi korvata puuttuvia karvoja. Harjoittelu ja totuttelu on onnistumisen avain.

 

And you are ready! It doesn't take more than few minutes and it is pretty easy when you get the hang of it. The seacret is practice, practice and have some patience.

 

 

Photos: Emilia Linna and here

 

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FOLLOW ME ON INSTAGRAM @mimimendine | FOLLOW ME ON FACEBOOK

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.