Luminosan lihapullat

Ah, kuinka sointuva nimi lihapullille!

Italialaisten lempikysymys on: "Mitä te syötte Suomessa? Mikä on teidän tyypillinen ruoka?"

Siihen sitten yleensä sönkötän jotain: "No en mä tiä, lihapullat kai, mutta sekin on oikeastaan ruotsalainen ruoka. En mä tiä. Suomalaiset syövät perunaa. Peruna se tyypillinen ruoka sitten kai on."

En ole mikään innokas ruuanlaittaja. Yleensä en tee kahta kertaa samanlaista ruokaa. Lihapullille olen kuitenkin ajan myötä saanut kehitettyä sen verran toimivan reseptin, että päätin jakaa sen täällä.

Luminosan lihapullat

800 grammaa  jauhelihaa

2 purkkia tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua)

2 kananmunaa

puoli purkkia pestoa

paketillinen fetaa

Ei muuta kuin ainekset sekaisin, pallot pyöreiksi ja uuniin. Kuten arvata saattaa, pullat sisältävät sen verran rasvaa, että kannattaa olla varovainen, ettei rasva leviä uunipelliltä kaikkialle.

Ajattelin ottaa kuvan lihapullista ja muusista, mutta ymmärsin, että kaikki tietävät, miltä ne näyttävät. Minun lihapullani eivät tosin koskaan palloilta näytä. Ne voivat palloina uuniin mennä, mutta takaisin ne tulevat ihan jonain muina.

Kommentit

Tuula (Ei varmistettu)

Saisko tarkennusta noihin määriin? Eli paljonko on esim. puoli purkkia pestoa tai paketillinen fetaa? :P

Luminosa

hahaha! Eikö noi nyt oo ihan selkeitä? Ei kai fetapaketteja oo eri kokoisia? Pestoa voi laittaa sen verran, että se taikina näyttää siltä, että sen peston erottaa. En mä osaa antaa mitään tarkempaa. Mulla meni noin puoli purkkia. Sellasta normaalikokoista purkkia. :D Tosin tuorejuusto taitaa kyllä olla rasioissa eikä purkeissa. Kaksi normaalikokoista rasiaa tuorejuustoa.

Tuula (Ei varmistettu)

Tosi selkeitä! :D
Esim. Valion Viola-juustoja on 200 g purkeissa: http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-viola-kevyt-200-g-yrtti-tuore.... Laitatko oikeesti sellasia 2 kpl? Pelti varmaan lainehtii rasvassa! :D

Luminosa

Laitan, jos laitan 800 grammaa jauhelihaa. Jos laitan 400 grammaa jauhelihaa, niin sitten yksi purkki riittää. :) Fetaa voi laittaa paketillisen jauhelihamäärästä riippumatta. :D

Tuula (Ei varmistettu)

Ai niin, lihaakin tietty oli aika paljon. :)
Täytyy kokeilla kyllä - en oo aiemmin kekannu laittaa pestoa pulliin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.