Antti Tuisku ei ole seksuaalista suuntautumistaan velkaa kenellekään

by a mile

- Kiinnostaako se oikeasti, kysyy Antti Tuisku, kun tuntematon vaatii häntä paljastamaan seksuaalisen suuntautumisensa.

Iltalehden referoima artikkeli Helsingin Sanomien jutusta nousi eilen Iltalehden päivän luetuimmaksi artikkeliksi, eli lienee selvää, että aihe kiinnostaa. Seksuaalisuudestaan jo vuosia vaiennut Tuisku on varmasti tahtomattaan luonut mediaseksikkään mysteerin, jonka kaikki haluaisivat päästä ratkaisemaan. Toiset päästäkseen kehuskelemaan, että tiesivät aina. Toiset yllättyäkseen suuntaan tai toiseen. Fanit saattavat myös hakea räväkästä Tuiskusta rohkeaa LGBT-esikuvaa itselleen.

Antti Tuisku - eikä kukaan muukaan - ole kuitenkaan seksuaalisuuttaan velkaa kenellekään. Se, että hän on julkisuuden henkilö ja paljon esillä varsinkin nyt uudistuneen Idolsin myötä, ei tarkoita sitä, että Tuiskun tarvitsisi avauta yksityiselämästään niin Helsingin Sanomille kuin kadulla hänet pysäyttävälle fanillekaan. Helsingin Sanomille hän kertoo haluavansa suojella lähipiiriään julkisuusmylläkältä. Siihen hänellä on täysi oikeus, eikä yksityiselämästä vaikeneminen tee hänestä pelkuria.

Shared under CC-BY-SA 3.0

Seksuaalinen suuntautuminen on jokaisen oma asia. Julkkis tai ei, meillä kaikilla on oikeus olla joko avoimia tai vaieta seksuaalisesta suuntautumisestamme. Helsingin Sanomien haastattelussa Tuisku toteaa, ettei hänellä ole tarvetta lähteä alleviivaamaan seksuaalisuuttaan, koska se on asia, jolla ei pitäisi olla mitään väliä. Hän itse ei koe tarvetta määrittää muita ihmisiä heidän seksuaalisuutensa perusteella - miksi muut sitten haluavat määrittää hänet sen kautta?

Minusta on ensiarvoisen tärkeää, että kaikkia seksuaalisia suuntautumisia ja sukupuoli-identiteettejä normalisoidaan mediassa, jotta asioiden kanssa mahdollisesti kamppailevat ihmiset saavat tukea ja uskallusta olla omia itsejään.  Silti mielestäni on surullista, että vielä 2010-luvun loppupuolella Suomi on niin heteronormatiivinen maa, että ihmiseltä joka ei täysin sovi ennakko-odotuksiin tivataan selitystä, vaikka hän ei sitä selvästi halua antaa - eikä ole velvoitettu siihen. Miksi meitä kiinnostaa niin paljon meille oikeasti tuntemattoman henkilön yksityiselämä? Onko Tuiskun tai kenenkään muunkaan seksuaalisella suuntautumisella oikeasti mitään väliä?

 

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Jos ihmisten seksuaalisella suuntautumisella olisi oikeasti jotakin väliä, niin silloinhan pitäisi myös uutisoida esimerkiksi kaikista heteroistakin. Kääk - Teemu Selänne on hetero ja elää avioliitossa vaimonsa kanssa! -tyylisesti. Jos Antti Tuisku kertoisi olevansa homo, siitä nousisi lööppi, mutta jos hän sanoisi olevansa hetero - mitään uutista tuskin asian tiimoilta tulisi.

On jopa hieman ahdistavaa miten vielä 2010-luvullakin koetaan jokin muu kuin heterous niin oudoksi, mielenkiintoiseksi tai valtavirrasta eroavaksi asiaksi, että juuri se nostetaan uutiseksi. Mitä sillä nyt muka on oikeasti väliä, minkälaiset värkit ihmistä kiinnostaa, jos edes kiinnostaa?

sharks
by a mile

Nimenomaan, juuri näin! Puit asian sanoiksi paljon paremmin kuin mitä olisin itse osannut. :)

Jotenkin tuollainen lööpin hakeminen asiasta, jolla ei pitäisi uutisarvoa olla, on inhottavaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.