+5kg, mitä? Suomi lihavin kansa, mitä?

Ladataan...
MimmuK.

..Eilen ei ollut ehkä parhain punnituspäivä. Kolmen päivän treenitauko, kaksi hotellin aamiaista ja kaksi laivan buffet-pöytää myöhemmin tuntui siltä kuin mahassa velloisi sumopainija, ja olo on kuin tunkilla.  

Tiedetään, ei vakavaa mutta sanotaanko näin että silmät muljahtivat kun katsoin vaakaan. Treenattu on ahkerasti, ei peilissä eikä mittanauhassa näy ylimääräisiä senttimetrejä. Vaikka painonpudotus ei olekkaan päätavoitteeni olisihan se mukavaa lihasten kylkiäisenä painaa se 5-10 kg vähemmän. Mutta koitan olla asiaa sen enempää ajattelematta sillä helposti homma liukuu siihen että joka toinen päivä käydään itku kurkussa vaa'alla kyttäämässä numeroita.

Eli tällä hetkellä elopainoa eilisen mukaan on 75kg kun joulukuussa se oli 69kg. Eli nyt painoa pois tarvitsisi saada jo 10kg mikäli 75kg oli tämänhetkinen virallinen paino. Pitääpi punnita loppuviikolla uudestaan ja kartoittaa tilanne uudelleen. 

- en ehkä koskaan tule olemaan keijukainen mutta perkele muodokas ainakin -

Ensikuussa olisi myös tarkoitus saada varattua pt-aika jonka kanssa voisin avoimesti keskustella tavoitteistani ja "ruokavaliosta". INHOAN dieettaamista, karppaamista, soppaamista mitä kaikkea näitä nyt onkaan. Haluan elää elämääni niin ettei minulle sanella että klo. 11 saat syödä raejuustoa ja palan ruisleipää.. Sanotaanko pikemminkin niin että haluan suositukset minkälaisiin ravintoaineisiin minun kannattaa panostaa, jotta pääsen haluamiini tavoitteisiin ja pysyn niissä lopun elämääni. Eli kuluta enemmän mitä syöt, niin simppeliähän se on. ;)
Vaikka pääpiirteittäin tiedänkin että pitää syödä kasviksia ja proteiinia sekä hiilareita sopivassa suhteessa. 

Satuin muuten lukemaan suomi.fistä artikkelin viimevuoden joulukuusta että suomalaiset ovat nykyisin pohjoismaiden lihavin kansa, ja 2 tyypin diabetes on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt rapiat 70% ?!

Itse en tätä ole aikaisemmin lukenut, olin vielä mielikuvassa että olemme yksi terveimmistä kansoista, pilvilinnoissa elellyt?.. 

Onhan se huolestuttavaa vaikka itse koen niin että ihmisiä ei voi lokeroida kilojensa mukaan. Jotkut ovat lihavia mutta jotkut vain painavat normaalia enemmän olematta lihava. Enkä yhdy niihin ketkä ajattelevat että lihavat eivät voi olla onnellisia eivätkä pysty tekemään normaalia työtä (lukuunottamatta ehkä fyysistä). Noh, nyt ajauduttiin sivuraiteille aiheesta..  

Oma viiden kilon elopainon nousu tuntuu pieneltä mutta kaipa sekin lasketaan tähän Läski-Suomen lihavuustilastoihin. Minutkin luokitellaan siis lihavaksi jo pelkästään pituudellani 163cm ja painollani 75kg.. Joka toivon mukaan oli vain viikonlopun nesteet ja liikkumattomuus.. Ja vaikka palautuisinkin nyt 69kg olisin silti, lievästi ylipainoinen (mutta, ks. yläpuolella oleva teksti). Pah numeroista kunhan itse on tyytyväinen siihen mitä peilistä näkyy..

ps. suosittelen ainakin LesMillsin BodyAttack tuntia, itse kokeilin ekaa kertaa, ja kyllä syke pysyi kohdillaan koko tunnin.. Rankkaa ja vauhdikasta, like it!

kuva: google-kuvahaku

pps. KYLLÄ, jaksan edelleen paasata tästä lihavuus jutusta ja liikunnasta ja ja ja ja ja .. 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...