Arkipäivää, onneksi on kaiken arvoista

Ladataan...
MimmuK.

Olen huomannut itseni ajautuneen elämään jossa säännöllisyys ja tietyt kaavat ovat tulleet tavaksi: arjeksi. Niinkuin kaikilla muillakin ihmisillä.. 

1.Itsestään selvyydet kuten sängystä nousu, aamusumpit, hampaidenpesu jne.. mukaan lukien olen huomannut alkaneeni venytellä joka aamu tunnin verran pikku verryttelyn jälkeen. Tuntuu kuin aamu lähtisi rullaamaan paremmin kun hieman kiiskottelee.

2.Salilla käyminen on tullut tavaksi, jos päivistä lipsuu tuntuu ahdistus kasvavan sisällä kuplaksi asti joka odottaa puhkeamistaa, minusta tulee kärttyinen ja kiukutteleva kakara.  Ja päivillä tarkoitan neljää kertaa viikossa, viikonpäivällä ei niin väliä, kunhan käydään ja naama irvessä väännetään (täällä mitään sunnuntaikävijöitä olla!!) 

3. Juoksu, kuntonyrkkeily ja muu hengästyttävä urheilu antaa voimaa ja energiaa salilla käymisen lisäksi. Mikään ei pura mielestä enemmän paskaa kuin kunnon intervalli treeni tai säkkiin hakkaaminen. 

4.Säännöllinen ruokailu (kato mitä syöt).. Jos lipsun ajoista joihin arkisin olen tottunut syömään esimerkiksi viikonloppuisin, minusta tulee tässäkin tapauksessa(itse huomaamattani) kärttyinen ja kiukutteleva kakara (ks.edellinen), josta poikaystäväni uskaltaa sanoa aina heti sen jälkeen kun ollaan syöty. 

5.Herkuttelut. Noh, poikaystäväni sanoi että pidä mieluummin herkkupäiväkirjaa kuin ruokapäiväkirjaa. Saattaisikohan toimia paremmin että herkutteluja tulisi vähemmän? Noh, lipsunut ollaan taas kerran viikossa. Jos edes joka 14.päivä.. Jotain itsekuria hei!! Niin, ja kerrotaan nyt että poikaystävän kanssa oli ihana viikonloppu että naistenpäivän kunniaksi tein suklaakakun, perjantaina käytiin Raxin buffetissa, illalla irtsareita. Lauantaina sukulaissynttäreillä hiukan vähän kakkua, ja sitä ennen TacoBarin hampparilla. Niin, no sunnuntaina vain teki ihan hirveästi mieli vielä vähän irtsareita. Sanotaanko näin että olen hieman lievästi vieläkin kauhuissani tästä saldosta joka hipoo lähinnä jotakin 20 000 kcalin määrää. Mutta, eilen alkoi JÄLLEEN uusi viikko, ja uudet herkkuhimohaasteet. 

Eli pidä ruokarytmisi (niin, ja se MITÄ syöt) kohdillaan niin varmasti vähenee herkutteluhimotkin, ja pelkkää syömisen iloakin rupeaa miettimään.

6.Terveellinen elämätapa. Itse voin verrata epäterveellistä ja terveellistä elämää. Olen elänyt valmisruokien ja jokapäiväisten herkuttelujen kera, ja sen tuoman painon kanssa. Se oli hyvin ahdistavaa ja masentavaa aikaa. Koiran oton jälkeen (niin, KOIRAN) rupesin miettimään uudelleen elämääni ja sitä mitä oikeasti haluan. Ja tein muutoksen. Muutos tapahtui pikkuhiljaa. Ja nyt se on tullut jäädäkseen. Tiedän että muutamista herkkupäivistä    huolimatta kaikki ei mene hukkaan, niin ja  arvostan heitä jotka osaavat elää ilman irtsareita ja jäätelöä, itse vielä tavoittelen siihen ;).

Kunhan itse on onnellinen ja halukas näkemään vaivaa tavoitteidensa eteen. Se on kaiken a ja o.  Ja apua saa aina, kun sitä osaa pyytää. 

Itse tavoittelen nyt lihaksikkaampaa kroppaa, ja pääkopassakin riittää vielä töitä. Tässä sopivasti haastetta minulle. 

Niin ja yksi vielä..tärkeä sellainen..

7. Yhteinen arki. Odotan tätä enemmän kuin ravintolaillallisia tai lomamatkoja. Yhteinen arki avomiehen kanssa on jotain sellaista mitä hieman on vaikea ehkä kuvailla mutta juurikin ne pienet asiat kuten lenkillä käynti ja ruanlaitto ja jopa siivoaminen ovat niitä asioita jotka kruunaavat tämänhetkisen elämäni. Tosin saan tätä vielä odotella kun asumme vieläkin eripaikkakunnilla mutta ehkäpä jaksan vielä odotella.

Siinäpä näitä tiistai päivän mietteitä.. 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...