Naudanliha-pinaatti- juuressalaatti

Ladataan...
MimmuK.

Tuli viikonloppuna kokeiltua oheista salaattia. Olen pupuruan ystävä mutta pelkkä vihreän järsiminen ei hirveästi suorastaan myöskään napostele. Täten mukaan on lisättävä jotakin lihaisaa. Löysin tämän ohjeen KuntoPlussan sivuilta. Lihaosuutta pystyy tietenkin myös soveltamaan vaihtamalla se vaikka kanaan. 

4 annosta
800 g naudanfileetä
oliiviöljyä
merisuolaa ja pippuria
150 g punajuuria
150 g mukulaselleriä
150 g porkkanoita
100 g juuripersiljaa
tai palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
100 g pinaatinlehtiä

 

Valmistus

- Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja pippuria.

- Pane liha uunivuokaan ja paista sitä 15 min jaksoissa 200-asteisessa uunissa. Anna lihan seistä vadilla 15 min. Jatka paistamista 15 min ja anna taas seistä 15 min.

- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

- Mausta juureskuutiot suolalla sekä pippurilla ja paahda ne ruskeiksi paistinpannussa.

- Sekoita keskenään balsamiviinietikka ja seesaminsiemenet ja sekoita kastike juureskuutioiden joukkoon.

- Annostele juureskuutiot, pinaatinlehdet ja liha tarjolle. Voit pienentää liha-annosta ja säästää lopun lihan seuraavaksi päiväksi. 

 

Punajuuri yllätti. MUMS. Todella hyvää. Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Vitamiineista A-, E-, C-, ja B-ryhmän vitamiineja löytyy myös, erityisesti folaattia.
Ja tuore pinaatti voittaa pakaste pinaatin mennen tullen!

Share
Ladataan...

Kommentit

my view

punajuuri on ihan parasta :)! nam!!

MimmuK.

Yllätyin itekin! Aikoja kun viimeksi sitä on syönyt ja oli kyllä todella hyvää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Aion kokeilla reseptiä ! KIITOS!

MimmuK.

Suosittelen! Oli HYVÄÄ! :)

Kommentoi

Ladataan...