Pahuksen atopia

Ladataan...
MimmuK.

Kuulun atoopikoihin, ja se riittääkin siihen että ymmärtää minkälaista tuskaa se voi joskus olla.  Viikonloppuni siis meni remontin ja kirkuvan punaisen kaulavärin kanssa. Myös kasvot tuntuivat olevan liekeissä taipeiden lisäksi (tuntui siltä kuin olisin palanut auringossa). 

Eilen päätin olla menemättä suunnittelemaani spinninkiin siinä pelossa että pääsen niin koviin tuskiin hikipisaroiden valuessa pitkin kasvoja kaulaan. Eilen läiskin annoksen kortisonia ja aamulla tilanne näytti jo todella paljon paremmalta eli tänään salille vaikka kuinka rupeaisi kutiamaan. Välillä minulle vain tulee "kohtaus" jolloin iho vetää punaiseksi ja kutiavaksi ihan hetkessä.

Lapsena kärsin todella pahasta maitoruvesta nimenomaan taipeissa ja kaulan alueella. Ja muistot niistä ovat traumaattiset. Vielä tänäkin päivänä olen hyvinkin tietoinen omasta ihostani, joten kun ihmiset muistuttavat ihoni punoittavan; tunnen itseni todella kamalan näköiseksi. Tulevaa kesää odotan jälleen kauhulla kun pitäisi talsia kaduilla kesävaatteissa ja meikittä. Pitäisi koittaa valohoitoa kun sitä suositellaan atoopikoiden ihonhoitoon. Usein haittana on myös se että urheilen eli hikoilen lähes päivittäin joka rassaa ihoani. Jatkuva suihkussa ravaaminen joskus herkistyttää vaikka atoopikoille sitä suositellaan mitä huonommassa kunnossa iho on. En käytä suihkusaippuaa läheskään aina vaan ihan perusvoiteellakin pesen ihoa.

Ihoani hoidan päivittäin perusvoiteilla vaihtelevasti niin kevyillä kuin rasvaisillakin rasvoilla. Kasvojen herkkyys on talvisin ollut äärimmäisillään joten siihenkin koitan kokoajan löytää vaihtoehtoisia rasvoja jotka auttaisivat pintakuivuuteen eivätkä kirvelisi. Nyt kokeilussa on Eucerinin kasvovoide joka ei kirvellyt. Mutta kaikenkaikkiaan perusvoiteet ovat parhaimpia.  Olen todennut hydrocortisonin pika-avuksi heti kun iho alkaa lievästi kutiamaan tai rupeaa näkymään näppyjä.

Mutta ihossani ei enää ole ihottumaa koko ajan ja pystyn silloin tällöin käyttämään täyteläisiä tuoksullisia rasvoja (en-pysty-olemaan-ilman-suklaa-kookos-tuoksuisia-rasvoja).  Rakastan tuoksuja joten käytän niitä suurimmaksi osaksi kehoni osissa jotka eivät ole herkimpiä ihottumalle.

Pyykinpesuaineissa suosin tuoksuttomia, ja muutenkin allergikoille suunnattuja tuotteita. Hajuvettä harvoin suihkutan iholle asti jos niin teen niin ranteisiin ainoastaan. 

ps. Lisää tietoa atopiasta www.atopialiitto.fi

Share
Ladataan...

Kommentit

Tutulta kuulostaa. Käytätkö kortisoneista ainoastaan tuota apteekin tavallista hydrokortisonia? Suosittelen pyytämään lääkäriltä reseptiä johonkin vähän tehokkaampaan kortisoniin ja/tai limuusivoiteeseen, mulla ainakin tehoaa paljon paremmin kuin se hydrokortisooni. Ovat tietysti tujumpaa tavaraa ja sivuoireita saattaa tulla, mutta niitä ei yleensä tarvitsekaan käyttää kuin lyhyenä kuurina pieniä määriä. Mulla on käytössä Elocon (kortisoni) vartalolle ja Elidel (limuusi) kasvoille, enkä pärjäisi ilman...

MimmuK.

Hyvä vinkki, kiitos! :)

Tällä hetkellä olen vielä pärjännyt kortisonilla sillä ei ole enää tarvetta kuin satunnaisesti sille, onneksi! :) Arvioisin että moisia tulee n. kerran kuukaudessa ja joskus ehtii äityä pahemmaksi kun ei olekaan rasvaa mukana mutta muuten saa kyllä heti kuriin.

 Juu, hyvä jos pärjäät tuolla. Mullakin tuo on aika kausiluontoista, joskus pärjää pitkiä aikoja ihan perusvoiteilla, ja joskus sitten pitää ottaa vahvempia aineita käyttöön. :D Kannattaa kuitenkin pitää mielessä jos joskus pahenee, on ihan turha kärsiä kauheasta ihottumasta kun on mahdollista saada hyviä lääkerasvoja avuksi.

MimmuK.

No nimenomaan, ja kuitenkin rasvat säilyvät pitkään. :)

Lalala (Ei varmistettu)

Hei!

Minulla on myös atopia, ja kasvot meinaa kuivua talvella aivan kamalasti. Perusvoiteilla hoidin myös ennen, mutta kokeilin jokin aika sitten ihan vain puhdasta kookosöljyä kasvorasvaksi, ja se kyllä pitää kuivuuden poissa täysin ja on muutenkin iholle todella terveellinen. Se jotenkin saa ihon ihan sädehtimään. Siis ihan vain puhdasta rasvaa, mutta imeytyy aivan mielettömän hyvin verrattuna moniin muihin öljyihin. Lisäksi saa sen tuoksun samalla. :)

MimmuK.

Hmm? :) Mistä olet moista hankkinut? Voisin laittaa kokeilulistalle :)

LauraLee (Ei varmistettu)

Mä tykkään kanssa tosta kookosöljystä, se tekee atooppiselle iholle tosi hyvää. Mä oon saanu sitä tuliaisiks ulkomailta mut mielestäni ainakin feelunique.com myy jonkinlaisia kookosöljyjä. Mulla iho meni nyt tänä talvena niin huonoon kuntoon että kokeilin äärimmäisenä keinona kasvosolariumia ja HALLELUJA!. Nyt joka kerta kun mun iho menee punaiseks ja hilseileväks niin käytän tota solariumlaitetta kotona parina päivänä n. 5-10 min ajan ja iho palautuu taas normaaliks. Tiedän ettei hirveen moni pidä solariumista ja sen ikävistä terveusvaikutuksista pssataan joka tuutista mut näin kohtuuden rajoissa se tuntuu tekevän vaan hyvää..

http://leelauralee.blogspot.com/

MimmuK.

Joo olen kanssa lukenut että ns. valohoito auttaa atooppiseen ihoon, onko sama siis? Pitää käydä noilla sivuilla urkkimassa sillä pidän muutenkin noista öljyistä ja tämä talvi nyt ei näytä taas loppuvan että korppuinen iho vielä on ja pysyy :)

LauraLee (Ei varmistettu)

Joo mun tietääkseni se on sama asia. (jos joku tietää paremmin, niin korjatkoon). Mulla ihoon auttaa solariumin ja öljyjen lisäks vielä luontaistuotekaupoista hankitut helokki-ja tyrniöljykapselit, joita siis käytetään sisäisesti :) Ne maksaa muistaakseni n. 20-40 euroa paketti ja auttaa ainakin mulla. Syön niitä talvisin kuuriluonteisesti ja sillon mun iho ei herkisty niin helposti. Onneks kovat pakkaset rupeaa ainakin näillä näkymin helpottamaan. Mulla ainakin kova pakkanen on pahin iho vihollinen..

MimmuK.

Samoin, pakkanen on pahin ja tuntuu että on ihan sama kuinka paljon mitäkin käyttää niin ei auta! Helokit on hyviä niitä aikaisemmin söin kanssa ja jäänyt niiden hommaaminen taas vähän pitkäksi, pitää päivitellä siis senkin ostaminen :) 

Eiköhän tuolla kokonaisuudella saa ihoa paremmaksi tai ainakin vähemmän vaivaavaksi :) talvisin pieni ihottuma ei haittaa mutta kesäisin sen tiedostaa niin hyvin että sillon on parempi aina jos siitä pääsisi eroon :)

Kommentoi

Ladataan...