Ladataan...
Minä ja Elain

Viime viikolla oli pari ihanaa, utuisen valoisaa syyspäivää.

Kuvien ottaminen käy kyllä yhä vaikeammaksi pelkällä puhelimella. Valoa on vain niin vähän.

Mutta silti, sitä on. Valoa tunnelin päässä.

Jo reilun kuukauden päästä päivä alkaa taas pitenemään. Kesätyttö odottaa sitä kovin! Siihen asti, imen voimaa luonnon karusta kauneudesta ja niistä harvoista, heikoista auringonsäteistä.

Niin kaunista.

Share

Ladataan...
Minä ja Elain

Viikonloppuna käveltiin muina naisina ja koirina hoodeilla. Kun tämä tuli vastaan.

Vähän oli vaikeuksia päästä ohi ilman, että Jätkän koipi nousi. Niin että nyt sitten varuillaan! Tontut ovat jo liikenteessä ja miettivät että "kiltti vai tuhma, ajatelkaas...".

Salaman ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :D.

 

 

Share

Ladataan...
Minä ja Elain

Olin niin onnekas, että pääsin osaksi ainutlaatuiseen projektiin. Kuvani roikkuu Heurekassa seuraavan vuoden ajan. Siitä näyttely jatkaa eri gallerioihin ympäri maailmaa. Pääsen siis vihdoin maailmanympärysmatkalle!

Kuva: Karoliina Bärlund

Kuva on yksi monesta muotokuvasta osana taidenäyttelyä, jolla ravistellaan ihmisten ennakkoajatuksia siitä, miltä näyttää ihminen, jolla on jokin mielenterveyden häiriö. Jujuna on se, että osalla kuvatuista on mielenterveyden häiriöistä omakohtaista kokemusta, osalla ei. Käypä katsomassa näyttely ja yritä bongata joukostamme ne "hulluimmat". Valokuvat ovat osa suurempaa kokonaisuutta mielenterveyden historiasta ja erilaisista työpajoista, joissa pääsee testaamaan, miltä tuntuu olla sekaisin. Aika hurjaa, varsinkin ajassa, jossa mielenterveyden häiriöt edelleen ovat aikamoinen tabu. Ja samaan aikaan, Suomen myydyimmät lääkkeet ovat vuodesta toiseen hermoihin vaikuttavia lääkkeitä. Jokaisella siis on kaveripiirissään hyvin todennäköisesti useita ihmisiä, jotka kärsivät jonkinasteisesta mielenterveyden häiriöstä.

Itse näyttelykokonaisuuden otsikko on todella provosoiva: "Heureka tulee hulluksi":

"Heureka tulee hulluksi on myös taidenäyttely. Näyttelyn visuaalisen ilmeen selkärangan muodostavat kymmenet kuvataiteilija Vappu Rossin uniikit seinäteokset, jotka on maalattu suoraan näyttelyn rakenteisiin. Kokonaisuutta täydentävät valokuvataiteilija Karoliina Bärlundin suurikokoiset muotokuvat, joissa esiintyvillä ihmisillä osalla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä."

Kuvauspäivä oli ihana kesäinen aamu Suomenlinnassa. Otimme kuvia merelle päin ja löysimme kivan paikan Suomenlinnan kaukaisimmasta kärjestä. Paikka oli autio kun aloitimme homman, mutta yhtäkkiä poseerasinkin kaksikymmenpäiselle joukolle luokkaretkeläisiä. Tulivat syömään eväitä Kustaanmiekan kallioille. Tämän jälkeen paikalle pölähtikin sitten vielä joukko aasialaisia turisteja kameroineen. Tämä joukkia sitten kuvata kuvaamistamme! Että ymmärrätte varmaan, miksi niin kovasti kuvassa naurattaa :). Ihana kokemus, kiitos Karoliinalle, Villelle ja ihanalle meikkaajalle! Olen tosi ylpeänä osana tätä projektia.

 

Share
Ladataan...

Pages