Ladataan...
Minä(kö?)

 

"Mutta nyt uusi aamu nousee, minä tunnen sen luissani. Uusi aamu, uusi aika."

Tämä vuosi tuo tullessaan suuren muutoksen elämääni. Oikeastaan melkolailla kaikki muuttuu. Koen tämän vuoden tuovan minulle uuden alun. Ja sen myötä on näytön paikka mitä olen elämän varrella reppuuni laittanut. 

Kuuntelin maanantaiaamuna työmatkallani Saran, Maran ja Ellun podcastiä (Podcast) aiheesta menestyminen. Toivoisin käyttäväni kaiken potenttiaalini ja ammattitaitoni työssäni, häveksymättä omaa ammattitaitoani. Podcasti sai minut ajattelemaan tosissaan sitä kuinka kohtaan työtovereitani ja ylipäätään ihmisiä elämässäni. Olen oman itseni kävelevä käyntikortti ja cv. Aijon kiinnittää tähän asiaan huomiota enemmän. Kuulemani perusteella sain vielä enemmän voimaa siihen ajatukseen että asioita kannattaa tehdä juuri sillä omalla tavalla joka tuntuu itsestä oikealle. Jos olet löytänyt sen oman juttusi pidä siitä kiinni! 

"Elämän kieppuva virta, on urotöitä ja virheitäkin, tekoja joita en toisiksi saa. Mä yritän oppia niistä

ja osan kai voisin vain unohtaa. Nuo kivikon railoissa nukkuvat kyyt." 

Koen ja olen kokenut hyvin pitkään tarvetta jakaa elämän ihmeellisyyden, kokemusten, vaikeuksien ja oivallusten kirjoa eteenpäin vertaistuen keinoin. Tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan, samaistumista. Väylät ovat olleet pieniä ja kapeita aijemmin, mutta nyt blogin myötä olen saanut mahdollisuuden jakaa laajemmin tätä kaikkea. Olen hämmästynyt ja niin täynnä iloa siitä millaisia keskusteluita olen päässyt käymään blogini ansiosta. Juuri se tehtävä, jonka annoin blogilleni täyttettäväksi. Haaveeni on kehittää itseäni ja sitä kautta blogiani vielä vahvemmin ja selvemmin paikaksi, jossa asettamani tavoite täytyisi.  

 "Kuin viimeistä päivää täällä kokeillaan kepillä jäätä. Antaudu ehdoitta rakasta silläkin uhalla että turpaan saat. Vielä kuolinvuoteellas huutaa voit minä elän. "

Haluan repiä kaikki ajatukset, asiat ja esteet pois tieltäni, jotka estävät minua tavoittelemasta tai toteuttamasta haaveitani. Pyrin siihen ettei mikään ulkopuolinen asia vaikuttaisi käsitykseeni itsestäni tai kyvyistäni pystyä haluamaani tavoitteeseen. Uskoa enemmän itseensä!

 

Tunnistatko laulujen sanat?  :)

 

Share

Ladataan...
Minä(kö?)

Koitan aina tasaisin väliajoin tuoda asioihin perspektiiviä ajattelemalla mitä kaikkia hyviä asioita vaikkapa jossain arkisessa ja tylsässä asiassa on. Keikauttaa tavallaan ajatuksen ympäri, nähdä sen nurjalle puolelle. Silti joitain asioita vaan pitää itsestään selvänä huomaamattaan arjessa. Välillä huomasin ensiksi olleeni todella innoissani jostain uudesta asiasta vaikkapa viime jouluna saadusta uudesta pyörästä. Pyörällä oli/on todella vaivatonta liikkua verrattuna 10 vuotta vanhaan vaihteettomaan nitinä pyörääni. Tuntuin kuin olisin leijunut eteenpäin. Muutama kuukausi sitten näin kaupan edessä upean vielä paremmin varustellun pyörän. Aloin haikailemaan kyseistä pyörää enkä enään arvostanut suht uuden pyöräni tuomia luksusominaisuuksia. Tajusin tilanteen ja se sai minut huvittumaan. 

Miten olin voinut olla tyytyväinen 10 vuotta sitten saatuun pyörääni kun uusi pyörä ei riittänyt edes puolta vuotta. Olin pyörästä pitkään iloinen ja aloin haikailemaan uuden vaihteellisen version hankintaa vasta kun vanha pyörä oli kulunut käytössä nitiseväksi ja tahmeaksi polkea. Vahteellinen pyörä ei kelvannut kuin hetken aikaa. Heti tuntui että olisi pitänyt saada uudempaa ja hienompaa. Nälkä alkoi kasvaa niin sanotusti syödessä. 

 

Onko se kuitenkin siitä kiinni että ihminen ei ole koskaan mihinkään lopullisesti tyytyväinen? Aina täytyy olla enemmän tai parempaa. 

Onko se niin paha asia tottua asioihin/ihmisiin? 

Vaikka koittaa taistella tottumista vastaan niin pystyykö siltä välttymään täysin? Miksi asioihin/ihmisiin tottuu?

 

Share

Ladataan...
Minä(kö?)

 

Mikä Suomessa on paremmin kuin Floridassa?

  • Suomen suihkut! Suomessa suihkut toimivat kuin unelmat, vesi tulee paineella hanasta.
  • Suomessa on ruuhkia pahimpiin ruuhka-aikoihin, mutta se ei ole mitään verrattuna Floridaan. Jonottaminen, sitä vasta harjoteltiinkin reissussa :D
  • Kun ostat tuotteet sen hinta on juuri se mikä hintalapussa lukee. Päälle ei tule lisäkustannuksia veroista. Ja muovin määrääää, jokainen tuote laitetaan erilliseen muovipussiin. 
  • Suomalaisia jopa kaunnustetaan hyötyliikkumaan ja se on mielestäni erittäin hyödyllinen liikuntamuoto. Autoa käytetään jatkuvasti, hyötyliikunta on minimissä. 
  • Arvostan hiljaisuutta ja sitä ei kovinkaan paljon saanut kokea Floridassa vieraillessa. Kaupassa, ravintolassa, matsissa melkeinpä kaikkialla melutaso oli omaan korvaani valtava. Toki siihen tottui ajan kanssa.

Mistä asioista Suomi saisi ottaa mallia Floridasta?

  • Tuntemattomienkin kanssa voi puhua! Kliseinen, mutta mielestäni kiva tapa on kysyä vieraaltakin ihmiseltä kuinka hän voi ja huomioida häntä vaikkei kysymykseen odotetakaan vastausta.
  • Perhekeskeisyys! Suosikki plussajuttu Floridassa! Koko perhe/suku mukana tapahtumissa, riennoissa, ravintoloissa. 
  • Superystävällinen puhuttelutapa. Sweetheart, mr/mrs ja darling yms.
  • Suuria määriä ihmisiä silti palvelu/ajojärjestelyt/tapahtumat toimivat (suurimmaksi osaksi). Toiminta oli järjestelmällistä ja asioita oli mietitty järjestelyissä etukäteen
  • Viimeinen asia on käytännölliset (välillä ärsyttävä) automaattivessat :D 

 

Share

Pages