Talvi saapui Lontooseen + reseptivinkki

Mind the gap, mummy

Ilma on ollut melko kylmä viime päivinä ja luntakin on satanut (ja sulanut). Itsehän intoilin jo keväästä viime viikolla, mutta taisin olla taas hieman hätähousu. Oikeastaan koko talvi on ollut täällä Englannissa (kuulemani mukaan) tänä vuonna melko poikkeuksellinen verrattuna edellisvuosiin ja normaalisti tähän aikaan on kuulemma jo paljon keväisempää.

Minä en todellakaan tunnustaudu lumifaniksi, joten en liiemmin ole intoillut tästä minitalvesta, joka on vyörynyt tänne saarivaltioon. Loppuviikoksi on samaa luvassa, joten ei auta kun laittaa enemmän vaatetta päälle kun ulkoilee. No oikeastaan vaatetta tarvitsee myös sisällä, sillä vaikka meillä onkin melko lämmin ja moderni asunto, lämpö ei oikein tahdo pysyä. Lämmitys hurraa useita kertoja päivässä ja näin ollen sähkö– ja kaasulasku on varmasti huima loppukuusta - sitä odotellessa.

Tämä säätila ei toki ole mitään verrattuna Suomen tämänhetkiseen, mutta täällä pienikin kylmyys vaikuttaa saman tien asuntojen lämpötiloihin ja lumisade sotkee usein koko kaupungin. Tämä ”beast from the east” - sääilmiö on toivottavasti tämän viikon jälkeen jo historiaa. Se jääköön nähtäväksi!

Mennyt viikonloppu sujui pitkälti kotosalla ja pyörähdimme pikaisesti paikallisilla lauantaimarkkinoilla, joista kirjoittelinkin joitain kuukausia sitten. Piipahdimme jälleen myös antiikkimarkkinoiden puolella ja jäin ihastelemaan erään rouvan myymiä posliinikuppeja. Erityisesti eräät vaaleanpunaiset teekupit jäivät kummittelemaan mieleeni, joten pitänee ensi viikonloppuna käydä kurkkaamassa, josko nämä ihanuudet olisivat yhä kaupan. Myyjärouvalla oli kori kaupalla erilaisia posliinikuppeja myynnissä, joten eiköhän jotain aarteita olisi kaupan myös ensi viikolla.

Tällä kertaa ostoskassiimme päätyi kuitenkin vain muutamia vihanneksia sekä kalaa. Näistä aineksista taioimme maukkaat sekä nopeat lohikulhot, joiden reseptin ajattelin jakaa myös teille. Suomessa asuessamme kävimme usein herkuttelemassa Espoon Ison Omenan Yuzussa sushibowleilla. Näistä herkkuannoksista inspiroituneina olemme tehneet tätä ruokaa usein silloin kun on kova nälkä ja ruokaa on saatava nopeasti. Olemme varioineet tätä ruokaa tilanteen mukaan ja lohen tilalla on joskus ollut myös rapuja tai tonnikalaa.

Lohikulho

Kvinoaa (tai sushiriisiä riisiviinietikalla)

Lohta

Avokadoa

Inkivääriä

Kevätsipulia (tai marinoitua punasipulia)

Parsakaalin kukintoja

Sriracha-majoneesia

Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja valmista tällä aikaa lohi.

Purista lohifileiden päälle limeä ja mausta suolalla. Kääri lohet kevyesti folioon ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Laita parsakaalin kukinnot kevyesti höytyttymään.

Edellä mainittujen valmistuessa, pilko inkivääri ja sipuli sekä valmista Sriracha-majoneesi, sekoittamalla muutamaan ruokalusikalliseen majoneesia pari teelusikallista Sriracha- chilikastiketta.

Kun lohi on kypsynyt ja kvinoa kiehunut kokoa annoksesi kulhoon ja tarjoa majoneesin kera ja nauti!

Hyvää alkanutta ja talvista viikkoa Lontoosta!

x Henna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.