Ladataan...
MinnaEveliina

Nyt olis tarjolla taas pihalla tehtävää treeniä. Olenkin jo lataillut youtuben puolelle muutaman videon, mutta en ole saanut niitä laitettua t'änne. joten katsothan edellisetkin videot ja kerrot mitä tykkäsit. Toivottavasti on ollut mukana viikko, ainakin ensi viikolle on lupailtu vielä samanlaisia säitä. Joten eikähän nautita auringosta ja reenata pihalla :P!

 

Ladataan...
MinnaEveliina

Toukokuu on täällä! Uskomatonta, että aika menee näin hirveän nopeaa. Mutta nyt toukokuun haasteena onkin treenien lisääminen arkirutiineihin. Ja koska on ihana sää ja aurinko paistaa harvase päivä, on syytä mennä kyllä pihalle treenaamaan. Onhan sitä koko talvi nyt kökitty sisällä. Eli tulen jakamaan teille joka viikko erilaisia pihalla tehtäviä treenejä. Tästä tulee kivaa! Mutta nyt itse aiheeseen..

Olen aina miettinyt, miten ihmiset jaksavat käydä lenkillä juosten! Minä en oikein ikinä ole ollut mikään juoksijaihminen. Tai oikeastaan en mielestäni osaa juosta. Aina rupeaa joka paikkaa kolottamaan ja posket höllyy ja mitä vielä. En oikeastaan pahemmin nauti siitä. Ja ainahan sitä juoksemista täytyi kokeilla niin, että samantien lähteä hölkkäämään jäätävää vauhtia. Ilman mitään lämmittelyjä, kunnes tajusin, ettei se ehkä niin voi toimiakkaan.

Ennen juoksulenkille lähtemistä on hyvä lämmitellä paikat ensin ihan perus kävelyvauhdilla. Myös muutamat koordinaatioharjoitukset eivät ole pahitteeksi ennen lenkkiä. Ne parantavat suorituskykyäsi huomattavasti, jos maltat tehdä niitä rauhassa ja useita kertoja, joka juoksulenkillä siis. Koordinaatioharjoitusten tehtävä on herätellä kroppaa ja parantaa tietenkin juoksutekniikkaa. Ei pieni taipuisuuden lisääntyminenkään siinä sivussa varmasti ole mikään miinus.

Kuvasin viisi erilaista harjoitetta, joita voi kokeilla ennen lenkille lähtemistä. Oli sitten kävely- tai juoksulenkistä. Liikkeitä voi tehdä joko tietyn matkaa tai tietyn toistomäärän. Toistoja voi tehdä vaikka 20 (10 per puoli) aina yhtä liikettä ja sitten siirtyä seuraavaan. Liikkeet olisi hyvä toistaa 2-3 kertaa. 

Ei muutakuin kokeilemaan, kerro ihmeessä mitä tykkäsit!:) Ja hei energistä alkuviikkoa kaikille, toivotaan että säät suosii meitä ja voidaan treenata koko toukokuu pihalla!

Pages