Kohtalokas suklaakakku ja marinoidut mansikat

Minnean muruja

Meinasin laittaa otsikoksi "melkein onnistunut suklaakakku ja marinoidut mansikat", mutta kohtalokas kuulostaa dramaattisemmalta :D Olisihan minun pitänyt tietää, ettei sisältä höttöiset suklaakakut onnistu minulta. Mulla on takana kaksi epäonnistunutta mutakakkua, ja nyt tämä Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku. En vaan pysy ymmärtämään, miten en saa kakkua pois uunista juuri oikeaan aikaan, että sisus jäisi valuvaksi, muutei raa`aksi. 

Taidan ostaa mutakakkuni tulevaisuudessakin kaupasta! Mutta asiaan. Söin aivan taivaallista minttusuklaakakkua vanilijamoussen ja minttumarinoitujen mansikoiden kanssa Tampereella Fabricissa, ja päätin uhkarohkeasti kokeilla samantyylistä jälkiruokaa itsekin. Mutakakkua en uskaltanut enää kokeilla, mutta kuvittelin, että tämä ranskalainen suklaakakku saattaisi kaikessa simppeliydessään onnistua! Or not!

Muuntelin Fabricin jälkiruokaa hieman, sillä en jaksanut alkaa tekemään vanilijamoussea, joten ostin mascarponejuustoa. Vanilijajäätelökin olisi käynyt tähän vallan mainiosti! Mansikat marinoin hieman omalla tyylilläni. Vappu Pimiän ranskalaisen suklaakakun resepti löytyy täältä!

Marinoidut mansikat

Pilko haluamasi määrä tuoreita mansikoita pieniksi paloiksi. Keitä tilkka vettä (esim. vedenkeittimellä) siten, että saat mansikat peittymään. Lisää veteen muutama teelusikka sitruunamehua.

Hienonna 4-6 mintunlehteä joko mortteissa sokerin kanssa, tai ihan leikkuuveitsellä pieneksi silpuksi. Lisää mansikat mortteliin (jos mahtuu) tai isompaan astiaan, ja kaada vesi-sitruunaseos mansikoiden päälle. Sekoita varovasti hieman. Itse laitoin mansikat marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Meillä kasvaa etupihan nurkkauksessa yrttejä, ja minttua on siis siellä aina valmiina :) Kokosin suklaakakun, marinoidut mansikat ja mascarponen lautaselle, ja nappasin kuvat. Mietin hieman, uskallanko kakkua syödä, jos se on jäänyt raa`aksi, ettei tule maha kipeäksi :D Söin kuitenkin hieman, ja ihan hyvää se oli, vaikka ei ihan nappiin mennytkään.

Onko muita onnettomia mutakakun leipojia? Tai te, joilta se onnistuu, mikä on salaisuutenne?

Makeaa maanantaita! Minä palaan tänään takaisin töihin. Huomenna saattaa tulla narinaa kesäloman loppumisesta :D

Share

Kommentit

kirsihannele

Mä paistan myös mutakakun liian kuivaksi, siksi ostan sen aina, joko Lidlin tai Prisman pakasteista. Ne on taivaallisen makuisia!

Minnea
Minnean muruja

Se on todella vaikeaa saada se kakku juuri oikeaan aikaan ulos! Jos on liian kypsää, niin ei oo hyvää. Ehkä luovutan mutakakkujen kanssa, kaupan kakutkin on hyviä  :)

Elina // Vauhtihirmun elämää (Ei varmistettu) http://elokuinen2015.blogspot.fi/

Niin hyvän näköistä, ettei tosikaan! Onnistuipa tai ei, niin ajatus tuosta kakusta... <3 Itse en ole kanssa onnistunut oikeaan aikaan ottamaan suklaakakkua uunista ulos ja siksi nyt viimeiset vuodet aina tyytynyt pakastealtaan kakkuun.. MUTTA haaveilen, että joku päivä vielä onnistun itsekin!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Ah, se pettymyksen määrä, kun kakku onkin raaka/ylikypsä :/ Tosin olen alkanut miettimään, että pitääköhän sen kakun hyytyä jääkaapissa..jos se onkin se niksi.

blurredesquisse

Ah, mutakakku! Mä oon nyt parina viime kertana onnistunut yllättävän hyvin. Luulenpa, että pitää vaan rohkeasti ottaa kakku pois uunista tarpeeksi ajoissa ja sitten antaa sen hyytyä hetken aikaa. Tosin mä tykkään enemmän kyllä löllöstä kuin turhan kypsästä :) Ratkaiseva muutos koostumuksessa saattoi johtua myös siitä, että veivasin jauhot taikinan sekaan käsin, enkä jatkanut sähkövatkausta muna-sokerivaahdon jälkeen kuten aiemmin. Fazerin ohjeella tulee paras! :)

Minnea
Minnean muruja

Hei, kiitti vinkistä! Luulen, että olen lähellä, mutta joku siinä ei ihan mene kohdalleen. Hyydytätkö jääkaapissa, vai ihan vain huoneenlämmössä?

Pitääpä googlettaa Fazerin resepti :) Ehkä annan mutakakulle vielä mahdollisuuden, se kun on kakuista parhain :)

blurredesquisse

Se on todellakin kakuista parhain, joten ehdottomasti kannattaa jatkaa vielä yrittämistä! :) Usein teen kakun jo edellisenä päivänä, joten hyydytän sen jääkaapissa, mutta eiköhän huoneenlämpökin tee tehtävänsä? Mä tykkään kylmästä kakusta, niin siksi jääkaapissa. Jos itseään varten leipoo, niin on kyllä mahdoton odottaa seuraavaan päivään... :D Tässä vielä se Fazerin ohje!

Minnea
Minnean muruja

No sitä mä arvelinkin, että jääkaappi saattaa olla se ratkaiseva tekijä :D Kiitti!

MariAnnukkaV (Ei varmistettu) http://www.ikkunalla.com

Aina ei itsellänikään leivonnat onnistu, ainakaan ulkonäöllisesti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos leivonnainen maistuu hyvälle, vaikka ei näyttäisikään siltä miltä pitäisi, se on onnistunut. :D

Minnea
Minnean muruja

Maku on aina pääasia!

Siiri / Pilkettä-blogi (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/

Nami, marinoidut mansikat kuulostavat ihanalta kaverilta suklaakakulle! :)

Minnea
Minnean muruja

Ne oli tosi raikkaita! Suosittelen testaamaan!

josha

Superhyvältä tää ainakin näyttää! :) En tiedä miten mutta mulla suklaakakku on onnistunut hyvin yleensä aina niinä kertoina kun oon sen tehnyt. Ehkä tuuria kun mikään mestarileipuri en tosiaan ole :D

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Tuurileipuri!

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Mutakakku on kyllä <3 Itse olen onnistunut Fazerin ohjeella (löytyi ainakin joskus Fazerin tumman leivontasuklaan kääreestä).

Hyvältä näytti sinunkin leipomuksesi :)

https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

Minnea
Minnean muruja

Fazerin ohjetta on nyt kehuttu, joten sitä täytyy kokeilla, ja jääkaapissa hyydyttämistä! Kiitti!

Anskuli123 (Ei varmistettu)

Hei, taydellinen mutakakku syntyy vain ja ainoastaan niin etta sen antaa olla vuorokauden jaakaapissa!! Maut ja koostumus tasoittuu mutta niin etta keskella jaa kuitenkin vahan loysempaa, ei kiireisen kokin hommaa.

Minnea
Minnean muruja

Kiitti vinkistä! Tämä jääkaapissa hyydyttäminen on multa jäänyt, joten ensi kerralla laitan!

Kommentoi