Lauantai-illan huumaa: rouskuva nachopelti!

Minnean muruja

Kovasti ovat lauantai-illat muuttuneet ajasta ennen lasta. Vauhdikkaat viininsävyttämät ravintolaillalliset, spontaanit illanistujaiset ja baarireissut korkkareissa ovat vaihtuneet rauhallisiin koti-iltoihin, jolloin laitetaan mausteinen nachopelti uuniin, ja herkutellaan se perheen kesken kuplaveden kera. Ja tiedättekö mitä? That`s fine!

Jos meillä halutaan herkutella ja päästä helpolla viikonloppuisin, niin  nachopelti on oiva valinta! Rouskuvaa, mausteista ja kuorrutettu juustolla - kuulostaa loistavalta, eikö? Poika tykkää nachoista, mutta voimakkaan makuinen jauheliha ei sovi, joten poika saa tästä ruuasta oman, vähämausteisen version. Onko nachopelti jo tuttu juttu?

Tämä tex mex -henkinen ruokahan on helppo ja nopea tehdä, ja pellillisestä riittää kivasti isommallekin porukalle. Sopii mainiosti vaikka illansitujaisiin! Jos ei syö lihaa, niin jauhelihan voi kätevästi korvata vaikka härkiksellä tai nyhtiksellä. Nachopellille voi valita täytteitä mielensä mukaan. 

Tee näin:

- Laita sopiva määrä nachoja pellille. Laita uuni lämpenemään noin 200 asteeseen.

-Paista jauheliha sekä silputtu sipuli. Mausta esim. tacomauste-pussilla. Lisää kidneypavut jauhelihan joukkoon.

- Kaada jauheliha papuineen nachojen päälle. Lisää pilkotut tomaatit sekä juustoraaste. Juustona käytin cheddaria. Halutessasi voit laittaa myös pilkottua chiliä tai jalapenoja, mikäli haluat lisää tulisuutta. Itse heittelen päälle myös muutaman ison ruokalusikallisen salsadippiä.

- Paista uunissa noin 5-8 minuttia, tai kunnes juusto on sulanut. Älä unohda nachoja uuniin tummumaan muun puuhastelun ohjessa, kuten mulle eilen kävi :D

- Tarjoile creme fraichen tai smetanan kanssa! Myös raikas salaatti sopii tämän melko tuhdin aterian kaveriksi! Lasillinen punaviiniä tai vaikka meksikolainen olut Corona kruunaa aterian.

Ilta sujui yllättävän sopuisasti, vaikka poika ei eilen suostunut nukkumaan päikkäreitä. Onneksi hän sammui melko aikaisin illalla, ja äitikin sai kaivatun hengähdyshetken.

Miten teillä herkutellaan viikonloppuisin? Vinkkaa oma nachopelti-ohjeesi kommenttiboxiin!

Suussasulavaa sunnuntaita!

Share

Kommentit

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Herkullinen naposteltava. Meillä herkutellaan viikonloppuisin usein etnisillä ruuilla. Usein thaimaalaisella. Nachopaistoksen olen tehnyt melkein samalla ohjeella kuin sinä paitsi soijarouheella tai härkiksellä. Tulisena versiona. Koska tykätään tulisesta ruuasta.Namia on.

Minnea
Minnean muruja

Etniset ruuat ja thaimaalainen ruoka kuulostaa ihanalta :) Minäkin voisin kokeilla tätä soijaruoheella!

Kirsikka W.

Meillä nachopelti on ehkäpä vielä yksinkertaisempi: hyvin maustettua jauhelihaa, maissilastuja, tacomaustetta ja cheddarkastiketta. Päälle voi sitten vielä lisätä salsaa, jos siltä tuntuu :) Meillä tää on toiminut halpana ja helppona illanistujaisreseptinä esim. uuteen vuoteen, vappuun tai vaikkapa halloweeniin. Nachot kun yleensä maistuu ihan kaikille!

Minnea
Minnean muruja

Uuuuu, cheddarkastike! Sitä täytyy seuraavaksi kokeilla!

Elina // Vauhtihirmun elämääi (Ei varmistettu) http://elokuinen2015.blogspot.fi/

Tätä minun on pitänyt monesti kokeilla, mutta aina se unohtuu! Nyt taas se muistui mieleen; josko herkuttelisin ensi viikonloppuna! :)

Minnea
Minnean muruja

Kannattaa testata, on helppo varioida täytteet mieleisekseen :)

Lilies
Lilies & Life

Vitsi, tätä täytyy ens viikonloppuna tehdä! :)

Minnea
Minnean muruja

Kannattaa kokeilla :)

josha
P.S. Never Stop Smiling

Eipä ole koskaan tullut tehtyä tätä, vaikka monet kerrat on pitänyt. Näyttää niin herkulliselta että kokeiluun menee :)

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että pääsee testiin :)

AnniN (Ei varmistettu)

Vähän sama resepti on meilläkin,paitsi ilman papuja..jauhelihan päälle cheddarkastiketta ja ranskankermaa. Ja jalopeura pitää olla ehdottomasti *nams* ja poikakin tykkää <3

Minnea
Minnean muruja

Cheddarkastiketta täytyy kyllä ensi kerralla testata!

Såfin (Ei varmistettu) https://lapsiparkki.blogspot.fi

Tää on myös meidän perheen lemppari! Meillä on usein vielä lisukkeina chiliä, kevätsipulia, avocadoa yms. pieneksi pilkottuja kasviksia.. Tänä viikonloppuna herkuttelimme uuniperunoilla. Lapsetkin olivat kokkausapuna :D

Minnea
Minnean muruja

Avocado ja itse tehty guacamole olisivat varmasti testaamisen arvoisia Söin Englannissa asuessani useinkin uuniperunoita, mutta jostain syystä niitä ei ole tullut tehtyä ikinä täällä Suomessa.

Piiku (Ei varmistettu) http://smoothiempaamenoa.blogspot.fi/

Hyvälle näyttää, on tullut tehtyä monella eri variaatiolla tätä herkkua. Tämä on siitä loistava herkku että sinne voi laittaa kaikenlaista mitä kaapista sattuu löytymään. Kyllä kernaasti maistuisi tämäkin kokkaus :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Ihanaa, että löytyy näin paljon nachofaneja!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Me tehdään kanssa sillointällöin viikonloppuisin näitä, nopeaa ja herkkua! Mä nirsona laitan päälle vaan maustettua jauhelihaa, cheddarkastiketta ja ranskankermaa. Miehelle tulee sitten kaikki mahdolliset kastikkeet ja jalapenot yms.

Minnea
Minnean muruja

Se on just parasta, että voi itse valita, mitä laittaa nachojen päälle! Jalapenot ei ole mukaan suosikkeja. 

Kommentoi