New York Cheesecake - sitruunan suloisuus

Minnean muruja

Meillä kävi viikonloppuna arvokas vieras, kun minun isäni yöpyi meillä matkallaan Helsinkiin. Tätä iloista vierailua piti tottakai juhlistaa kakulla! Koska olimme loppuviikosta lomalla, leivoimme taaperon kanssa juustokakkua. Mulla on jo monta vuotta ollut luottoresepti ihanan kermaiseen ja sitruunaiseen New York juustokakkuun. Harmikseni kaappeja viimeksi siivotessani tämä irtonainen juustokakkuohjepaperi oli lähtenyt omille teilleen.

Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että nettiä selatessani törmäsin Lunni Leipoo -blogin New York cheesecake -ohjeeseen, joka oli vielä parempi kuin vuosia käyttämäni luottoresepti! Jes! Tästä tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen teillekin. Muokkasin ohjetta hieman omaan makuuni. Juustokakku on melko kermainen ja tuhti kakku, joten sen kaveriksi sopii hyvin jotain raikasta. Parhaiten mielestäni kaveriksi sopii raikas marjamelba!

 

POHJA

  • 100 g Digestive- keksejä
  • 45 g voita

TÄYTE

  • 600 g tuorejuustoa (itse käytin Valion Viola vanilija)
  • 2 dl sokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 kpl munaa
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori
  • n.1/2 dl sitruunan mehua
  • 2 rkl vehnäjauhoja

MARJAMELBA

  • 200 g pakastemarjoja (käytin luomu marjasekoitus -pussin, jossa mansikkaa, mustikkaa ja mustaherukkaa ja punaherukkaa)
  • 2 rkl sokeria

New York cheesecake on melko helppo tehdä, ja leivontaan voi ottaa mukaan pienen innokkaan avustajan mittailemaan ja sekoittelemaan aineksia.

Tee näin: 

- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja murskaa keksit. Itse käytin blenderiä keksien hienontamiseen. Sekoita sulanut voi ja keksinmurut, ja painele vuoan pohjalle.

- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

- Vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää kanamunat yksitellen sekoittaen hyvin. Tässä vaiheessa meillä saatiin aikaiseksi melkoinen sotku, kun taapero otti ohjat käsiinsä, kun käänsin selkäni laittaakseni roskat roskiin. Sähkövatkain sai kyytiä, ja ikkuna, vaatetus sekä lattia iloisen kuorrutuksen :)

-Lisää joukkoon sitruunan kuori sekä sitruunan mehu. Alkuperäisessä reseptissä oli laitettu vain yksi lusikallinen sirtuunamehua. Itse pidän niin paljon sitruunasta, että laitoin melkein puoli desiä. Mieskin kehui ihanan sitruunaiseksi, joten jatkossakin laitamme runsaasti sitruunaa :) Siivilöi vielä joukkoon vehnäjauho.

- Kaada koko komeus kakkuvuokaan  ja paista uunissa 150 asteessa tunti. Lunni Leipoo -blogin ohjeessa ohjeistettiin jättämään kakku uuniin vielä uunin sammuttamisen jälkeenkin, jotta kakku saa kypsyä vielä jälkilämmössä toisen tunnin. Uunin luukkua kannattaa käyttää auki, kun kääntää virran pois. Tämä olinkin minulle uusi vinkki, ja toimi hyvin! 

-Marjamelba valmistuu helposti soseuttamalla marjat ja sokeri. Tosin omasta melbastani tuli todella paksua, joten tikka kiehuvaa vettä olisi ehkä ollut tarpeen.

Sitten ei muuta kuin nauttimaan! Tämä sitruunainen herkku maistui meille muille hyvin, mutta taapero ei innostunut ollenkaan. No, jäipä enemmän herkuteltavaa meille muille herkkusuille :)

Onko amerikkailainen paistettu juustokakku sinulle tuttu? Pääsekö tämä ohje testiin? Miten sinä tykkäät herkutella?

Aurinkoista uutta viikkoa, ystäväiset!

Share

Kommentit

Pikkuvaimo
Pikkuvaimo

Näyttää tosi hyvälle! Mäkin tein jossain vaiheessa hirveen useasti juustokakkuja, ne on niin helppoja tarjottavia. Ja sitruuna maistuu juuri nyt todella hyvälle! Eilen leivoin sitruunapikkuleipiä ja lopun sitruunan työnsin riisin sekaaan, oli maukasta. :)

Minnea
Minnean muruja

Mulla onkin ollut nyt pitkä väli, kun en ole muistanut juustokakun olemassaoloa :D No, maistuu aina paremmalle, jos ei syö liian usein.

Ja sitruuna on kyllä kelpo aines moneen ruokaan!

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Ihanat kuvat ja herkulliseltä näyttää. Juustokakut on kyllä todella hyviä.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Juustokakku on parhaimmillaan todella ihanaa ja suussasulavaa!

Millie's
LAISKA SUNNUNTAI

Ah, pitää kokeilla! :) 

Kommentoi