Tuhtia talviruokaa: Tomaatti-pekoni-vuohenjuustopiirakka

Minnean muruja

Sunnuntain metsäretken jälkeen meillä leivottiin tuhtia talviruokaa, nimittäin mehevää tomaatti-pekoni-vuohenjuustopiirakkaa! Lämmin ja kutsuva piirakka maistuu mainiosti ulkoilun jälkeen! Kun linnut oli ruokittu, ja pieniä visertäjiä ihasteltu, laitoin piirakan uuniin. Vedin tällä kertaa helpomman kautta, ja ostin valmiin Myllyn Paras-piirakkataikinan. Tai no, myönnettäköön, että ostan yleensä aina valmistaikinan :D

Tässä piirakassa ei sinäällään ole mitään erikoista, mutta ainakin itselle on aina tervetulleita uudet makuyhdistelmät :) Tomaatti-pekoni-vuohenjuustopiirakka syntyi vähän vahingossa muutama vuosi sitten, kun olin luvannut tehdä kinkku-tomaattipiirakkaa siskon baby showereille. Kävi sitten jotenkin hassusti niin, että olin unohtanut ostaa sen kinkun, ja kaupat olivat kiinni, koska oli joku pyhäpäivä.

Olimme äitini luona, ja äitini oli ostanut vävyllensä (eli miehelleni) aamupalatarvikkeiksi pekonia, ja päätin testata sitä piirakkaan, koska kinkkua ei ollut saatavilla. En ole hirveän suuri pekonin ystävä, joten pilkoin pekonin ihan pieneksi, ja paistoin pannulla niin kauan, että se oli rapeaa. Ja arvatkaa mitä? Kaikki baby showereilla olleet tykkäsivät vahinkopiirakasta, ja pyydettinpä jopa sitä reseptiäkin minulta :D Suolainen pekoni ja mausteinen aurinkokuivattu tomaatti ovat maukas ja sisusta lämmittävä yhdistelmä!

Tee näin:

- Ota valmistaikina sulamaan, tai tee itse piirakkataikina.

- Pilko noin puoli pakettia (n.100g) pekonia pieneksi, ja paista pannulla kunnes pekoni on rapeaa. Laita pekoni "kuivumaan" talouspaperin päälle.

- Sekoita keskenään ruokakerma, kaksi kanamunaa ja 180g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa.

- Painele piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan, ja asettele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä haluamasi määrä vuohenjuustoviipaleita. Ripottele päälle pekonimuru.

- Kaada ruokakermaseos piirakan päälle, ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta. Itse laitoin vähän emmental-juustoraastetta.

- Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia, tai kunnes kypsä.

Sitten vain käteen lasillinen punaviiniä ja kynttilöitä pöydälle tunnelmaa luomaan! Piirakka on myös helppo tarjottava illanistujaisissa :)

Maistuisiko sulle? Löytyykö muita piirakoista innostuneita? Parhaat täytevinkit jakoon kommenttiboxiin!

Iloa uuteen viikkoon! Joko osallistuit upean MAC Cosmetics-lahjapussin arvontaan?

Share

Kommentit

Suttastiina

Nam.
Valmispohjat ovat helppoja ja hyviä! Käytän itsekin niitä aina kun ei gluteenitonta tarjottavan tarvitse olla.
Omia täytesuosikkejani ovat
pekoni-sieni-tuorejuusto
aurinkokuivattu tomaatti-punasipuli-feta-oliivi-tuorejuusto
purjo-kinkku-tuorejuusto

En käytä munamaitoa piiraissa ollenkaan - freesaan vain täytteitä pannulla ja kumoan sekaan milloin milläkin maustetun tuorejuuston ja vähän juustoraastetta.
Kun täytteen juusto on laktoositonta ja pohja gluteenitonta niin piirakka onkin oiva tarjottava myös ruoka-ainerajoitteisille (munaton-laktoositon-gluteeniton), vaikka maistuu ihanalle myös niille, kenellä mitään rajoitteita ei ole!

Minnea
Minnean muruja

Oi, kuulostaapa hyvältä! Feta on munkin suosikkeja piirakoissa! Ovat tomaatin ja sipulin kanssa meinio kolmikko!

Kirsikka W.

Ihan vesi herahti kielelle! Vuohenjuusto tai mozzarella + tomaatti on piirakoissa ihan mun lempparini, ja äitini tekee aina erilaisiin juhliin basilika-tomaatti-mozzarella -piirakkaa, joka sulaa suuhun. Valehtelematta voisin syödä tällaisia piirakoita vaikka joka päivä :)

Minnea
Minnean muruja

Tuo on kyllä lyömätön kombo! Ja juusto itsessään on jo niin hyvää :D

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kuulostaa herkulliselta. :)

Kommentoi