162 tapaa pilata ihmissuhde

Missä olet Laura?

 

 

 

''Tunnustan nyt asian jota kaiken järjen mukaan ei kannattaisi nykypäivän työelämässä tunnustaa: en ole lainkaan kilpailuhenkinen. Epäilen itse asiassa melko vahvasti, ettei kehostani löydy yhtäkään kilpailullista solua.''

Näin kirjoitin 22. tammikuuta vuonna 2015. Ystäväni muistutteli kommenteissa, että kohdallani on poikkeus joka vahvistaa säännön: Skipbo.

Viime joulun aikoihin karjuin puolenyön tienoilla helsinkiläisen yksiön pöydän ääressä vaatien kuudetta, seitsemättä ja kahdeksatta uusintapeliä. Ja niin me pelasimme. Voitin tasan kerran. Lopulta erään räikeästi hävityn pelin jälkeen viskoin kortit pitkin pöytää ja menin nukkumaan vannoen etten pelaisi enää koskaan.

Niinpä vissiin.

 

 

 

Unohtakaa kaikki mitä olen kertonut laupeasta luonteestani. Se on valetta. Tämä 162-korttinen peli kiihdyttää minut sellaisen raivon valtaan, etten pysty peittelemään sitä edes keskinkertaisesti.

(Nyt joku kysyy miksi pelata peliä joka on suoraan saatanasta seuraava. Syy on ilmiselvä: peli on kaikessa raivostuttavuudessaan ihan hitsin koukuttava. Jokainen sitä pelannut tietää mistä puhun.)

Korttipeli löysi tiensä tähän kotiin eilen. Levitimme pakan, kaadoimme viiniä ja kilistimme mahdollisesti viimeiselle yhteiselle illalle ikinä.

Temptation Island Suomi etsii nyt uusia pareja kakkoskaudelle. Mikäli haluatte testata parisuhteenne kestävyyden, on olemassa keino johon ei vaadita haastattelurumbaa, tribaalitatuointeja eikä puuduttavia vaihtolentoja. Tämän parisuhteen koetinpaketin löydät Suomalaisesta Kirjakaupasta hintaan 12,95 euroa.

 

 

Laura

 

 

Kommentit

ikkiam
LUOMA

AH HA HAA!

Mä NIIN hankin tän pelin.

Laura T.
Missä olet Laura?

Onnea matkaan.

tiia_

Muita potentiaalisia parisuhteen pilaajia ovat oman kokemukseni mukaan Yatzy ja kroketti. :)

ikkiam
LUOMA

Suosittelen myös Scrabblea ;-------D

Kao Kao

Tai yhteenmuuttoa "kenelle tämä pöytä oikein viedään?" kysyi mies. "kotiin", sanoi eräs tyttö ja meni kellarikomeroon itkemään, että miksei minun tavarat sais sinne tulla. 

Sai ne, mä vain olen jo myynyt mun pyykkikoneen ja antanut sohvan ja sängyn eteenpäin, joten mies halusi varmistaa mihin kohtaan pakua sen pakkaa, sellaiseen mistä se on helppo nostaa pois kyydistä vai ihan mihin vain.

iidami
Bambino

Joo-o, miehellä meinasi mennä herne nenään kun minä ei-natiivina voitin hänet englanninkielisessä Scrabblessa :D Kuulemma huijasin jotenkin, ihan varmasti huijasin!

Jenniii
Pupulandia

Mitä ihmettä? Yatzyhan on mitä parasta parisuhde-viihdykettä! :D Meillä on siis tapana pelata sitä yhdessä ihan koko ajan ja ehkä noin 100 matsista olemme tainneet kerran saada aikaan jonkinlaisen kinan, vaikka kumpikin on melko kilpailuhenkinen. Viimeksi eilen käytiin ilta-auringossa pelailemassa yhdet Yatzyt ulkona kalliolla. Poikaystäväni kaveriporukka on myös nimennyt kaikki eri numeroiden yatzyt omilla nimillään, joten lisäviihdykettä peliin tuo, että tuleeko sieltä sitten Optimus Prime-, Jasser Arafat- vai Pamela Anderson -yatzy. :D

Mutta siis Skipboa on pakko päästä kokeilemaan, parisuhteen tulevaisuuden riskeeraamisen uhallakin. Minä olen myös kuvitellut joskus muinoin, etten ole ollenkaan kilpailuhenkinen, mutta joku piilevä monsteri astuu esiin aina, jos lautapelit kaivetaan kaapeista. Kaikkein varmin joulurauhan tappaja ja perhesuhteiden kiristäjä on kyllä Monopoli, jonka vanhempani lopulta kielsivät meiltä, kun saimme joka joulu siitä aikaan niin kauhean tappelun veljieni kanssa.

Laura T.
Missä olet Laura?

Yatzy on niin paljon kiinni tuurista, että siinä ei voi suuttua niin paljoa. Kroketin taas ymmärrän...

Kaikissa paholaisen peleissä (kuten Skipbo, Monopoli ja valepaska) on yhdistävänä tekijänä toisen nöyryytys ja taktikointi. Hirveetä kuraa, kauhean koukuttavaa.

Onnea vaan Jenni. Ps.EN OTA VASTUUTA KENENKÄÄN PARISUHTEEN RIKKOUTUMISESTA!!! Teitä on varoitettu.

Jenniii
Pupulandia

Poikakaverin mukaan Yatzy on osaksi vähän tuuria ja paljon taitoa ja TAHTOA. :D Jos heitto ei tuota haluttua lopputulosta, kommentti kuuluu poikkeuksetta: "Sä et vaan halunnut sitä tarpeeksi. Sun pitää HALUTA sitä!" :D Mikä voisi tietysti olla jo omiaan ärsyttämään jotakuta parisuhderaivon partaalle, mutta toistaiseksi olen kyennyt suhtautumaan huumorilla.

Olemme myös keksineet Yatzyyn muutamia älyvapaita omia sääntöjä kuten sen, että toisen Yatzyn voi "mitätöidä" heittämällä itse heti perään Yatzyn. :D Tällöin ensin mainitun saamat 50 pistettä puolittuu. Reilua vai mitä!

Laura T.
Missä olet Laura?

Hei mäkin haluan mitätöimis-sääntöjä! Alan kehitellä...

Hetu (Ei varmistettu)

Tähän toimii myös erinomaisesti "suosikkini" Kimble!

Juudit
Ihmisen kokoinen

Kimbleen tiivistyy kaikki "Lapsen on hyvä oppia sietämään sitä, ettei aina voita."-kasvatuksen negatiiviset ilmiöt.

Laura T.
Missä olet Laura?

Skipbo taas opettaa näin päin: lapsen (tässä tapauksessa minun) on hyvä oppia iloitsemaan äärimmäisen harvinaisista onnistumisistaan.

Raato
Whine ei lopu

Myös Muuttuva labyrintti on kaveriporukassani spontaania vihanpuuskia aiheuttava peli. :D Itse pelin omistajana olen kieltäytynyt ankarasti yhtä kaveriani pelaamasta, jos olen itse samalla kierroksella mukana, koska se kehtaa taktikoida niin pitkälle, että näkee mitä muut ovat hakemassa ja systemaattisesti pilaa kaiken!

Laura T.
Missä olet Laura?

Tykkään siitä että voit määräillä ystäviäsi. VALTAPELIÄ.

Itsehän olen herkkis, ja jos vastapuoli on pahasti alakynnessä, alan pehmentää otteitani jotta kenellekään ei tulisi paha mieli. Ja kun vastapuoli pääsee taas vauhtiin, häviän satanolla koska kukaan muu ei suostu pehmentämään vastapalvelukseksi otteitaan meikäläistä kohtaan.

Miksi edes pelata kun voi vaan suoraan hävitä?

iidami
Bambino

Sittenhän on tietty klassikko-perheenrikkojapeli Monopoly......

Laura T.
Missä olet Laura?

Ei lisättävää.

Suvi55

Jos joku peli saa nappulat lentämään ikkunalasiin niin shakki.

Ei. Enää. Ikinä.

Laura T.
Missä olet Laura?

Shakki on ihan hitsin kuumottavaa. Ja parasta. Ja kamalaa.

Seuraavana ostoslistalle.

Hei kiitti vinkistä! Täähän on ehdottomasti hankittava kesälomalle! Kaiken uhalla.. :D Yatzy alkaa olla jo niin kulutettu, että vaihtelu virkistäisi, mutta onko tää miten vaikea peli omaksua? En siis tunne koko peliä ja toi googletus säännöistä aiheutti vain tähhäh -reaktion, kuka lyö nostaa mikä pinkka koska what. Mutta oppinee äkkiä?

Laura T.
Missä olet Laura?

Alkuun saattaa tuntua hankalalta, mutta jahka pari kierrosta menee niin jo alkaa sujua. Ja koko ajan tajuaa yhä enemmän kuinka monta eri tapaa on vaikeuttaa toisen peliä....KAMALAA.

 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mölkky, tuo pihapelien kuningas toimii myös. Ja se, jos menet ampumaan ilmakiväärillä paremmin kuin metsästystä harrastava puolisosi. 

Jenniii
Pupulandia

Arvostan erityisesti tätä asetaiturointia. Voin sieluni silmillä kuvitella sen reaktion. :D Itsehän vedin itkupotkuraivarit joitakin vuosia sitten, kun exä voitti meikäläisen racketballissa, jota itse olin ehtinyt käydä pelaamassa jo muutamaan otteeseen ja siippa oli kentällä ensimmäistä kertaa. Ymmärsin sentään hävetä jälkikäteen - ja nauraa.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Suhde ei siis kaatunut tuohon racketball-matsiin? ;-)

Jenniii
Pupulandia

Ei kaatunut. :D

Mimimii (Ei varmistettu)

Skipbo on paras peli ikinä! Onneks meiltä löytyy kortit, pitää ottaa esille ;)

Laura T.
Missä olet Laura?

Kaikkea hyvää teille. Uskoa, toivoa ja....Skipboa.

jennajohannasi
Pirtti

Oioi! Alias, Monopoly ja tavallinen korttipakka löytyvät, mutta miten olenkaa voinut unohtaa Skipbon! Jes, kiitos, postauksesi aiheuttanee hämmentävän äkillisen varastontyhjenemisen Suomalaisessa :) Lisäisin ihmissuhteiden vavisuttamispeleihin myös Huojuvan tornin.

Laura T.
Missä olet Laura?

Hahhah! Skipbo-vallankumous! Kohta uutisotsikot huutavat: ''Massiivinen avioeroaalto pyyhkii Suomen yli.''

Kepaliini (Ei varmistettu)

Pakko lisätä tähän vielä Rummikub! Mun poikaystävä on keksinyt sellasen taktiikan että se kerää vaan kaikki sarjat itselleen piiloon siihen nappulahyllykköön ja iskee ne sitten sieltä kerralla peliin ja voittaa JOKA HEMMETIN KERTA!! Ostin vuosia sitten sen pelin meille ja kehaisin vielä että oon aikamoinen mestari siinä. Pelattiin pari kertaa, kunnes hän hiffas sen taktiikkansa ja tämän jälkeen en ole enää voittoani nähnyt. Eipä ole kyseistä peliäkään sen koommin pelattu :-----D Ai että kiukuttaa kun jokaiseen peliin se jaksaa miettiä niin himskatin kovat taktiikat ja ärsyynnyn siitä pohtimisesta kun tunnen jo tulevan tappioni :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.